Grand Canyon of the Yellowstone

Yellowstonen keltainen kivi. Mikä se oikein onkaan ja mistä tämä Yhdysvaltojen vanhin kansallispuisto saakaan nimensä? Kun löysin tieni tämän keltaisena hohkaavan kanjonin äärelle ei minulla ainakaan ollut asiasta enää epäilystäkään.
The yellow stone of Yellowstone. What is actually in the name? Where did this oldest of the US National Parks get its moniker? When I found my way to this brilliant yellow canyon, I atleast had no doubt in my mind whatsoever.

IMG_6838

Yellowstonen Lower Fallsit, eli alemmat putoukset ovat kanjonin kahdesta putouksesta ne suuremmat ja mahtipontisemmat. Niillä on korkeutta liki sata metriä ja jos katsoo tarkkaan, näkee tuossa putouksen yläpään oikealla puolella pienenpieniä ihmisiä. Putouksia pääsee tarkastelemaan lähemmin kanjonin molemmin puolin, lukuisia kapeita polkuja pitkin talsimalla ja näköalapaikoilla pysähtelemällä.
The Yellowstone Lower Falls are the larger and more impressive ones of the two waterfalls along the canyon. They are more than 300 feet tall and if you look closely, you can see tiny little people standing on the right side of the top of the waterfall. You can get a closer look at the falls on both sides of the canyon, by hiking along several narrow trails and by stopping at the various view points.

IMG_6890
IMG_6904
IMG_6887

IMG_6883

IMG_6884

IMG_6840IMG_6852
IMG_6820

IMG_6819
IMG_6825

Upper Fallsit, eli ylemmät, ja myös pienemmät putoukset ovat hieman yli 30 metriä korkeat ja sijoittuvat joen mutkaan. Täältä pääsee näkemään veden mahtavan voiman sen virratessa kallioisia seinämiä päin. Meistä tuntui koko ajan siltä, kuin Yellowstone-joki olisi virrannut jotenkin väärään suuntaan.
The Upper Falls are much smaller and just over 100 feet tall. They are located in a narrow river bend. From here you can see the amazing force of water slamming against the rock walls. We constantly had the feeling that the Yellowstone River was somehow flowing in the wrong direction.

IMG_6802

IMG_6784IMG_6787IMG_6781IMG_2987
IMG_6739IMG_6765

Kauempaa kanjonia katsottaessa maisema on kokonaisuudessaan niin absurdi ja erikoinen, että silmiin melkein sattuu. Kameralla kuvat näyttävät aivan surrealistisilta ja tuntuu siltä että keltaisen ja oranssin sävyt olisivat kuin vesivärillä maalattuja. Onko tämä paikka oikeasti totta? Miltä mahtoi tuntua tutkimusmatkailijoista, jotka tänne ensi kerran saapuivat 1860-luvun lopulla. Minua tämä näkymä edelleenkin häkellyttää. Olenko tosiaan käynyt tuolla? Minkälaisia tuntemuksia nämä maisemat herättävät teissä?
From further away, the canyon looks so absurd and so peculiar that it almost hurts my eyes just looking at it. On my camera these images looked completely surreal and it seems like the shades of yellow and orange are like painted on with watercolor. Is this place actually for real? I wonder how the explorers must’ve felt, when they first arrived here in the late 1860’s. I still feel completely baffled by this sight. Have I actually been there? What kind of thoughts does this scenery evoke in you?

IMG_6734IMG_6728

IMG_6716 

10 thoughts on “Grand Canyon of the Yellowstone

 1. Ymmärrän kyllä minkä takia mielesi halajaa takaisin tuonne. En osaa edes kuvitella miten hienoja noi maisemat on luonnossa, kun kuvissa jo näyttää noin upeilta.

  P.S. Tää blondi mietti hetken mikä keltainen kivi 😛

  Like

  1. Eikä! Aika hyvä tuo keltainen kivi-juttu siis, kun onnistuin sut noin sekoittamaan… 😀

   Luonnossa noi kanjonin seinämät on niin älyttömiä, ettei siinä seistessä edes oikein tajua mitä katsoo. Paljonhan tuo maisema kyllä vaihtelee valon mukaan. Onneksi me ehdittiin nähdä kanjoni sekä aurinkoisella, että sadesäällä. Yellowstone on yllättävän korkealla, eli sääkin voi muuttua aika äkkiä.

   Like

 2. Luin tän eka kännykällä, mut oli pakko palata koneelle vielä katsomaan kuvat uusiks. Ihan älyttömän näköistä, todellakin jotenkin out of this world. Niin mun bucket-listalla!

  Like

  1. Kiva että tulit takas kommentoimaan! Näin tänään ekaa kertaa nää kuvat isolla näytöllä duunikaverin koneelta, ja olin ihan et oho itsekin kun yleensä katon aika paljon pienemmältä ruudulta. Mun mielestä Yellowstonen pitäis olla jokaisen bucket-listalla! 🙂

   Like

 3. Nämä kuvat on jotain niin uskomattomia ja sitten kun vielä lisäis kaikki äänet, tuulen ja sen yleisen fiiliksen mikä tuolla ihan varmasti on niin oi kyllä! Paikka johon haluaisin matkustaa nyt heti!

  Like

  1. Niinpä. Onhan tuolla aikamoinen luonnon aikaansaama meteli kun toi vesi liikkuu niin massiivisella voimalla! Mä voisin helposti lähteä sun mukaan reissuun kunhan joku järjestäis mulle sopivan loman… 😉

   Like

  1. Kiitos Annika! Pakko myöntää että mullakin oli joskus Espanjassa opiskellessa elämänvaihe, jolloin tuo retkeily ei kiinnostanut alkuunkaan, vaikka lapsena ja nuorena tuli vanuttua pitkiäkin aikoja metsässä ja merillä partioharrastuksen ja Alaskassa oleilun myötä. Onneksi oon sittemmin taas tajunnut luonnon merkityksen omalle hyvinvoinnilleni ja palannut tärkeän äärelle. Luonnossa on voimaa! Ehkä sitä olematonta retkeilijää ei löydäkään itsestään kerralla, mutta pikku hiljaa, baby steps? Jenkeissä luontoon on helppo ihastua autostakin käsin, eikä välttämättä tarvitse mennä kerralla ihan "metsään" rinkan ja muun kanssa. 😉

   Like

  1. Mä oon jo niin hurahtanu, etten voi kuvitellakaan matkaavani Jenkeissä muualle kuin luontoon ja kansallispuistoihin. Joka päivä tutkin uusia vaihtoehtoja… pitäis varmaan laajentaa näitä mielenkiinnon kohteita matkailun suhteen, mutta toistaiseks ei riitä motivaatiota. Ehkä tää kuume joskus hellittää ja keksinkin jotain ihan muuta… 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s