Mammoth Hot Springs

Mammoth Hot Springsin kuumat lähteet ja travertiiniterassit ovat häikäisevä näky. Kukkulan päälle ajettaessa laaksoon avautuu näkymä, joka tuo mieleen vieraan planeetan tai kuun pinnan. Mineraalipitoinen vesi ja kalkkikivi muovaavat maisemaa värjäten sen valkoisen ja ruosteen eri sävyihin. Siellä täällä pilkottaa myös turkoosia. Kasvusto on monin paikoin jäänyt näiden kuumien lähteiden jalkoihin, ja puut ovat kirjaimellisesti kuolleet pystyyn kalkkikiven alle.
The Mammoth Hot Springs and the travertine terraces are a spellbinding view. When driving up to the top, the view opening up in the valley below brings to mind a strange planet or the surface of the moon. Mineral water and limestone sculpt the scenery into glowing shades of white and rust. You’ll also see some turquoise here and there. The vegetation has for the most part been flooded by these hot springs and the trees look like they’ve been burned alive under the limestone.

IMG_6951

Main Terrace

IMG_6956IMG_6954IMG_6961

Orange Spring Mound

IMG_6966

Angel Terrace

IMG_6971IMG_6972

Palette Spring

IMG_7020

Terrassit ja lähteet elävät jatkuvassa muutoksessa ja maisema vaihtelee vuodesta toiseen. Monilla näistä erikoisista kalkkikivimuodostelmista on jopa omat nimensä. Tämä oli viimeinen mutta ehdottomasti yksi ihmeellisimmistä kokemistamme paikoista Yellowstonessa. Tästä puiston pohjoisimmasta kolkasta lähdimme haikein, mutta kiitollisin mielin ajamaan yli osavaltion rajan kohti seuraavaa etappiamme Montanan pääkaupungissa Helenassa.
The terraces and the hot springs are in constant change and the scenery varies a bit from year to year. Many of these peculiar limestone features even have their own names. This was the last, but definitely one of the most miraculous places we experienced in Yellowstone. Feeling bittersweet, but thankful we headed out from this northernmost corner of the park, towards the next leg of our trip in the capital of Montana in Helena.

IMG_3491IMG_6990IMG_7000IMG_7008IMG_6993IMG_7009IMG_7015IMG_3499IMG_7018IMG_7023IMG_7027

Liberty Cap

IMG_7024

Kiitos Suville kuvista joissa minä esiinnyn.
Thanks to Suvi for the pics I’m in.

 

8 thoughts on “Mammoth Hot Springs

  1. Eikö ookin erikoisen upaa?! Yellowstone on ehdottomasti yks mielenkiintoisimmista ja monipuolisimmista kansallispuistoista jossa oon käynyt. Suosittelen lämpimästi! 🙂

   Like

  1. Jenkkityyliin opasteet on erinomaisen hyvät ja autolla pääsee joka paikkaan hyvin ja lähelle. Upper Terracen ympäri pääsee jopa ajamaan henkilöautolla, vaikka tie onkin erittäin kapea ja muhkurainen! Ootko sä Sanna käyny Pamukkalessa?

   Like

 1. Uskomattominta näissä maisemissa on se, miten montaa eri väriä yhteen kuvaan mahtuu, vaikka kaikki näyttää periaatteessa vähän niinkun pystyyn kuolleelta!

  Like

  1. Haha. Joo onhan ne vähän tollasia kärähtäneitä noi puut. Ja kyllä toi vulkaaninen toiminta tuo sitä väriä tohon Yellowstonen elämään, muuten se ei muista niin hirveästi erottuiskaan! 🙂

   Like

 2. Mullakin tuli heti Pamukkale mieleen vaikka en ole siellä edes käynyt. Yellowstonessa pääsisi siis kokemaan kaikki maailman luonnonihmeet yhdessä puistossa! Haluan. Kauako teillä oli varattuna aikaa puistolle jos olitte autolla liikkellä? Riittääkö pari päivää päänähtävyyksien katsomiseen vai kannattaako ottaa samantien pari viikkoa? 🙂

  Like

  1. Sori Maarit että mun vastaus on viipyny. Mun mielestä pari päivää riitti tällä reissulla ihan hyvin kun meillä oli niin monta muutakin kohdetta matkan varrella, mutta kyllä tuolla sais sen pari viikkoa kulumaan helposti! Ei pidä myöskään unohtaa Grand Tetonia, joka on välittömästi Yellowstonen eteläpuolella. Se on ihan loistava luontokohde sekin!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s