Medieval Tallinn

Viime aikoina olen katsonut paljon Game of Thronesia. Keskiaikainen tunnelma ja fantasiatarinat ovat aina kiehtoneet minua, lapsuudesta saakka. Siksi on ehkä hieman yllättävääkin, että olen jostain kumman syystä aina vihannut Tallinnan keskiaikaista kaupunkia. Ehkä se on niiden pahamaineisten viinarallien syytä, suomalaiset kun tykkäävät juoda kännit ennen kuin Tallinnan laiva on edes lähtenyt satamasta, käyttäytyä siivottomasti, sillä ollanhan sitä sentään ulkomailla ja pitäähän sitä kärrätä laivalta mukanaan kasapäin alkoholia. Ehkä tällä tunteella ei ollut lainkaan tekemistä itse Tallinnan kanssa.
Lately I’ve been watching a lot of Game of Thrones. Medieval atmospheres and fantasy stories have always enthralled me, ever since I was a kid. So in one way it’s quite surprising that I’ve for some strange reason always hated the medieval city of Tallinn. Maybe it’s because of all the notorious trips the Finns take there, getting drunk before the boat even leaves the harbor, behaving very badly towards the locals, or because they only travel there to haul back box loads of cheap alcohol, that made me despise this vulgar way of traveling. Maybe the feeling had nothing to do with Tallinn itself at all.

Ystäväni täytti hiljattain tasavuosia, ja päätimme hankkia hänelle lahjaksi reissun Tallinnaan, hän kun ei ollut koskaan käynyt siellä. Tästä viime viikonlopun reissusta tuli yllättävän mukava. Kävimme kampaajalla, kynsihoidossa, kävelimme vanhassa kaupungissa ja emme antaneet harmaan sään häiritä.
My friend celebrated an even birthday a while back and as a gift, we decided to get her a trip to Tallinn, since she’d never been before. The trip last weekend turned out surprisingly successful. We got our hairs and nails done, walked around the old town and didn’t let the grey weather bother us.

Piste i:n päällä oli seuran lisäksi kuitenkin herkulliset ruoat, joita nautimme päivän aikana. Brunssia söimme viehättävässä Sfäärissä, jonka hinnat eivät päätä huimanneet ja saimme silti vatsamme täyteen. Palvelu oli myös erinomaisen hyvää, mikä ei Virossa välttämättä ole itsestäänselvyys. Ravintolan ohessa toimivan kaupan miesten osastolta löysin lempimerkkejäni kuten Pendletonia, Filsonia ja Woolrichia. Kauppa ja ravintola siis makuuni!
The icing on the cake, in addition to my company, were the wonderful meals we enjoyed during the day. We had brunch at the lovely Restaurant Sfäär, where we got our stomachs full at a very reasonable price. The service was exceptional, which can’t always be taken for granted in Estonia. In the men’s section of the store adjacent to the restaurant, I found some of my favorite brands such as Pendleton, Filson and Woolrich. A store and restaurant to my taste!

Kaupoissa ja kaupungilla kiertelyn jälkeen nautimme vielä illallista uudehkossa ravintola Farmissa. Aluksi en ollut tarjonnasta ihan vakuuttunut, sillä pitkä päivä alkoi jo painaa, mutta ruoan saavuttua pöytään olin aivan myyty. Parasta mitä olen syönyt aikoihin. Tämä modernia virolaista ruokaa tarjoileva ravintola olikin ihan huippupaikka.
After walking around some stores and the city we still had time for dinner at a fairly new restaurant called Farm. To begin with, I was tired and not completely convinced by their menu, but after they brought out the food, I was sold. The best thing I’ve had in a while. This place serving modern Estonian cuisine turned out just wonderful.

En voi edelleenkään väittää Tallinnan olevan yksi suosikkikaupungeistani, mutta ehkä olen vihdoin nähnyt siitä mukavamman puolen, eikä seuraavaa reissua tarvitse odottaa useampaa vuotta. Mitä pidätte Tallinnasta, ja onko vinkkejä tälle entiselle Tallinnanvihaajalle seuraavaa kertaa varten?
I still can’t claim Tallinn to be one of my favorite cities, but maybe I have finally seen a nicer side to it and don’t have to wait so many years to go back again. What do you think about Tallinn and do you have any other great tips to offer this former Tallinn-hater, for the next time I travel back?

 

12 thoughts on “Medieval Tallinn

 1. Uskon, että tykkäät paikasta vielä enemmän, kun käyt kuvaamassa nuo aivan sun näköisesi ja värisesi pastellitalot kevät-kesäauringossa.

  Tykkään itse Tallinnasta, mutta en ole vielä käynyt siellä kehutulla ja boheemilla Kalamajan alueella. Oliko joku kuvista sieltä (kun paikka siis minulle vielä vieras eli en tunnista kuvista) vai jääkö paikan tutkiminen teilläkin ensi kertaan? 🙂

  Like

  1. Jostain syystä ei tuu kesällä lähettyä Tallinnaan… käytiin aiemmin aina duuniporukalla siellä helatorstaina päiväristeilyllä, mutta niille reissuille en oo enää vuosiin lähteny mukaan. Kaiken kaikkiaan oon varmaan käyny Tallinnassa lähemmäs kymmenen kertaa, mutta ei se oikein koskaan oo täysin iskeny vaikka pastelleista tykkäänkin. Mun eka lumilauta ysikytluvullakin oli muuten Tallinnasta haettu.

   Ei käyty Kalamajassa, ehkä ens kerralla sit. Kiitti vinkistä! 🙂

   Like

  1. Fania musta ei varmaan koskaan saa, vaikka oon käyny varmaan lähemmäs kymmenen kertaa kuten Nellalle tossa kerroinkin… mutta täytyypi katsella läpi sunkin vinkit jos löytyis jotain muuta kivaa! 🙂

   Like

  1. Aijaa! Hauska että se tuntuu susta kaukaiselta… musta se on vaan aiemmin ollu jotenkin liian lähellä että olisin jaksanu innostua ihan älyttömästi. Mutta täytyy testaa toi kesä + Kalamaja!

   Like

  1. Haha, kesä korjaa kaiken! Noh, ehkä mä oon ihan rehellinen ja kerron vielä, että oon mä käyny Tallinnassa kesälläkin. mm. kesällä 2012 kun lennettiin sitä kautta Irlantiin. Se oli muuten kokemus se! 🙂

   Like

 2. Mulla on kans ollut vähän negis-fiilikset Tallinnaan. Viime vuosina on kaikki visiitit ollut sellasia 4-5 tunnin pyrähdyksiä ulkkarivieraiden kanssa. Kun yhtä pitkä aika pitää viettää rellestävien suomalaisdokujen kanssa laivassa, niin on tullut kirottua koko reissua. Viime viikonloppuna näytti monikin tuttu olleen siellä, kun ig ja fb täyttyi söpöistä Tallinna kuvista. Teki jo mieli suunnitella reissua sinnepäin. Ehkä ensi kerralla pitäisi jäädä vähän pidemmäks aikaa ja tutkailla lähiympäristöäkin enemmän. Hienoja kuvia!

  Like

  1. Joo, ollu hyvin samanlaiset tunnelmat kuin sulla Annika! Mä voisin haluta sinne Hiidenmaalle kattomaan niitä rantoja ja majakoita. Mutta se ei kyllä sit enää oliskaan Tallinna… 😉

   Like

 3. Hi! I live in Juneau and I found you through Instagram. I love reading your blog, especially looking at your pictures. I hope you get to share with us your post processing techniques. 🙂 -Michelle

  Like

  1. Hey Michelle! Of course I remember you from instagram… glad you found your way to my blog too. Yeah, I could definitely do a post about pictures and editing. I’m mostly self-taught, so it’s not like I can claim to be a professional or anything.

   I really miss Juneau this time of the year, but I also hear you’ve been having some trouble keeping snow on the ground, so it would unfortunately also mean too few days of pow at Eaglecrest. 😦 too bad! Love it there around February-March with all the fresh snow.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s