Paradise in Phuket

Marraskuinen reissu Phuketin lämpöön tuntuu jo niin kaukaiselta, vaikka matkasta on kulunut vasta muutama kuukausi. Ehkä juuri siksi koen nyt talven keskellä tarpeelliseksi palata näihin paratiisimaisemiin kuvien kautta. Jos joku olisi sanonut minulle tasan vuosi sitten, että tulen loppuvuodesta matkustamaan Thaimaahan, olisin vain nauranut ja sanonut ettei muuten varmasti tule tapahtumaan. Olen tosin huomannut että olen viimeisen vuoden aikana tehnyt monta muutakin asiaa, joita aiemmin en olisi ajatellut mahdolliseksi. Phuketin paratiisimaisemat lämmittävät mieltä ja henkistä lämpötilaani juuri nyt, ja voin hyvin ymmärtää miksi monet matkaavat näihin maisemiin lämmittämään luitaan ja hoitamaan pimeyden aiheuttamaa alakuloisuutta. Oletteko käyneet Thaimaassa, ja mikä siellä on teidän mielestä parasta?
Our trip to the warmth of Phuket already feels so distant, even though it’s only been a few months since then. Maybe that’s why it feels so comforting to go back to these photos from paradise right now, in the middle of winter. I someone had told me exactly a year ago, that I would be traveling to Thailand later in the year, I would have just laughed and said that it will definitely not happen. However I’ve noticed that during the past year, I’ve also done many other things that I didn’t think would ever be possible. The paradisiacal landscapes of Phuket make me feel warm inside and help me get through the winter. Finally I can understand why so many people travel to these views to warm their bones and to take care of the blues that the long dark winters bring on. Have you been to Thailand, and what did you like best about it?

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Löydät minut instagramista täältä. Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination Unknown, Kaukokaipuu ja Wanderlust Expert.
You’ll find me on instagram here. This post is a part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown, Skimbaco Lifestyle and House of Anaïs.

 

34 thoughts on “Paradise in Phuket

 1. Ei ole tullut käytyä ja vähän samaan tapaan kuin sinä, olen ajatellut että en edes menisikään, mutta kyllä joku pikainen pyörähdys aurinkoon tekisi ihan hyvää, varsinkin näitä kuvia katsoessa…! Täällä Lapissa on ihana olla, mutta kaipaan ihan älyttömästi värejä, toivottavasti aurinko näyttäytyy seuraavien päivien aikana! 🙂

  Like

  1. Joo värejä on kovin ikävä näissä harmaissa keleissä. Pakko siis välillä sukeltaa kuvien ja värien maailmaan oman ja muiden blogien kautta… ja ei musta sentään yhden etelänmatkan perusteella rantalomailijaa saa! 😀

   Like

 2. Mä olin Phuketissa ja Thaimaassa viimeks vuonna 2008. Silloin paikka tuntui paratiisilta juuri kuuman auringon, hyvän ruoan ja mahtavan löhöloman vuoksi. Ymmärrän kyllä, miksi niin suuri osa suomalaisista karkaa Thaimaan auringon alle talvella. Onhan se nyt mahtava ja helppoi paikka esim. 2 viikon lomalle!

  Like

 3. Näyttää ihanalta! Mua ei Aasiassa ole oikein muut maat kiinnostanut kuin Kiina ja Japani. En oo Thaikuissa koskaan käynyt, mutta löytyishän sieltäkin varmaan upeita kohteita! 🙂

  Like

  1. Mua on aina vaan kiinnostanu Japani ja Korea, ja lähinnä siltä kantilta että haluaisin sinne lumilautailemaan… ei tuo Thaimaa kyllä mulla ensisijalla jatkossakaan ole, vaikka oli se kyllä kivempi kuin olin kuvitellut. 😉

   Like

 4. Kauniita kuvia. 🙂 Mä olen käynyt Thaikuissa vain kerran ja kuukauden verran, mutta kovasti olisi hinku takaisin. Tykkään etenkin safkasta ja kirkkaista vesistä – ja jopa nyt vuosien jälkeen meidän entisessä matkatoimistossa sijainneen vuokrahuoneen vessa-asukista, sammakosta. Tai siis kahdesta. Silloin meinasi vähän kiristää, etenkin kun vessana oli pelkkä reikä lattiassa. 😀 Voi niitä muistoja!

  Like

  1. Mä tykkään kanssa thaikkuruoasta, mutta tuolla turistialueella se ei järin sykähdyttänyt… kirkkaat vedet oli upeita. Menisin mieluusti taas jonnekin snorklailemaan! 🙂

   ps. ennemmin sammakko kuin käärme, eikö niin? … jaiks!

   Like

 5. Mulla on jäänyt parhaiten mieleen melontareissu Tonsailla ja snorklailu Phi Phillä. Kierrettiin Samuilla, Phanganilla, Taolla, Lantalla, Phi Phillä ja Krabilla. Kyllä nuo saaret ja vuorien reunustamt kirkkaat vedet on vaan upeita. Kiinnostaisi myös joskus päästä tutkimaan pohjoisen vuoristoseutuja…

  Like

  1. Melonta on kyllä ihana ajanviete. Sitä onkin joskus tullu harrastettua enemmänkin. Mä oon ihan samoilla linjoilla sun kanssa. Vuoristot, kirkkaat vedet ja kalliot kiinnostaa… 🙂

   Like

 6. Varmaan kuulun vähemmistöön, mutta yhden pariviikkoisen Phuketin vierailun jäljiltä Thaimaa ei ole erityisesti innostanut. Usein siltä suunnalta hehkutetaan ihmisten ystävällisyyttä, mutta sekin oli minusta kyllä enemmän ystävällisyyttä kukkaroasi kohtaan. Ja nyttemminhän koko maata kuvataan enemmän turisteille jopa vaarallisena kuin turistiystävällisenä kaiken poliittisen epävarmuuden ja virkavallan korruptoituneisuuden takia. Mutta toki, maalla on ystävänsä ja yleissivistyksen vuoksi olen tässä jonain vuonna ajatellut Bangkokissa vielä pistäytyä.

  Like

  1. Mä oon tosta ihmisten ystävällisyydestä hyvinkin samaa mieltä. Yleensä kierrän kaikki turistirysät ja rahastamot kaukaa. Ei musta nyt sentään Thaimaa-fania tullut… Bangkok olis varmaan mulle ihan liikaa, ja niin oli Phuketissa Patongkin. Siellä riitti muutama minuutti ja heti ahdisti. On se vaan niin että oon omimmillani rauhassa jossain luonnossa kaukana ihmismassoista, ja ehkä just sen takia toi Aasia ei tule ikinä olemaan mun ykköskohde vaikka tästä lomasta nautinkin. Sen takasi monipuoliset retket ja kiva majoituspaikka omalla rauhallisella rannalla. 🙂

   Like

  1. Kuten tossa Pirkolle kirjoitinkin, niin Phuketin paratiisimaisuuden takasi meille reissun aikana hyvin järjestetyt ja monipuoliset retket sekä ylellinen majoituspaikka omalla rauhallisella rannalla. Rehellisyyden nimissä en varmaan olis ikinä lähtenyt Phuketiin jos olisin itse valinnut matkan oman pääni mukaan… saa nähdä palaanko vielä. 🙂

   Like

 7. Todellakin kelpaisia lämpö ja kirkkaat vedet tällä hetkellä. Kolme kertaa on tullut käytyä Thaimaassa. Mun nivelet tykkää lämmöstä, talvi on tuskaa. Tällä hetkellä olen enemmän kiinnostunut muista maista, mutta enköhän mä vielä joskus tule Thaimaahankin matkustamaan. 🙂

  Like

  1. Mä oon samaa mieltä. Mä tuun varmaan loppuikäni olemaan kiinnostunut vuorista ja jylhistä maisemista, mutta löytyihän niitä mun yllätykseksi tuoltakin. Kyllä sä varmaan osaat kuvitella minne mun seuraavat reissut suuntautuu… 😉

   Like

 8. Tuoksutkin välittyy näistä kuvista, aivan ihania! Thaimaassa parasta on moporeissut ja piilopaikoista löytyvät autiot rannat. Kerran kyllä mopoiltiin käärmeen yli, se säikäytti silloin mutta kuulostaa jännältä jälkikäteen 😀

  Like

  1. Kiitos Eevi kivasta kommentista! Noi piilopaikat viehättää muakin. Tällä reissulla oli niin paljon ohjelmaa, ettei oikein jääny aikaa lähteä kovinkaan paljon etsiskelemään… mutta ehkä vielä joskus. 🙂

   Like

 9. Naa kuvat on kylla tosi kauniita! vau. 🙂 Itse lahden taas Thaimaahan parin viikon paasta. Jokin siina maassa on, etta sinne tulee kerta toisensa jalkeen palattua, vaikka aina vannookin etta seuraavaksi jonnekin muualle! Kai se on se helppous, hintataso ja varma lampo + kohtuulliset lentohinnat Bangkokiin.

  Like

  1. Siinähän se onkin. Helppo lähteä kun tietää että sää ainakin suosii. Mä olin oikeastaan aika yllättynyt siitä ettei Phuketissa ollut yhtään edullisempaa. Ymmärsin että hinnat on noussu ihan hirveesti viime vuosina siitä mitä ne aiemmin oli.

   Ihanaa reissua Thaimaahan Lena! 🙂

   Like

 10. Thaimaa oli ensimmäinen varsinainen kaukomatkani kymmenen vuotta sitten (jos Usan vaihtokesää ei lasketa) ja se kyllä hurmasi minut silloin matkustamaan uudelleenkin kaus pois. Seuraavan kerran menin Thaimaahan muutaman vuoden päästä ja asuin siellä 4kk. Tunteet maata kohtaan ovat vähän ristiriitaiset, mutta kaunista siellä kyllä on ja ruoka ihan mielettömän hyvää. Haluaisin sinne joskus vielä lomailemaan jonnekin rauhalliseen paikkaan!

  Like

  1. Mä oon tuosta ristiriitaisuudesta samaa mieltä. Tykkäsin ja en tykännyt samalla kertaa. Thaimaalainen ruoka on kyllä ihan mun suosikkeja, mutta harvasta paikasta Phuketin eteläkärjestä löyty mitään hyvää ja edullista syötävää. Se jäi valitettavasti harmittamaan tällä kertaa…

   Like

 11. Täällä parasta on ruoka. Eiku lämpö. Eiku aurinko. Eiku… En määä tiiä, paljon on hyvää. Sun pitää seuraavaksi tulla käymään Chiang Maissa, täällä on aivan eri fiilis kuin Phuketissa. Tosin meri puuttuu 😦 Mutta toisaalta voi mennä trekkaileen tonne vuorille. Aina ei voi saada kaikkea mut mä ainakin diggailen tästä tosi paljon enemmän kuin Phuketista. Ihmisetkin tuntuu olevan oikeasti ystävällisiä, täällä ei vielä olla kyllästytty farangeihin, onneksi.

  Like

  1. Joo Chang Mai kuulostaa kyllä hyvältä ja ehkä myös enemmän mun jutulta! Tosin tän hetken reissusuunnitelmilla en tiiä millon seuraavan kerran ehtisin Thaimaahan takas… 🙂 nauttikaa!

   Like

  1. Thaimaa on kyllä monessa suhteessa hyvä paratiisilämmön kohde. Tietty lennot on aika pitkät, mutta kerta Finnair lentää suoraan niin miksei! Sähän oot jo kokenu kaukomatkailija kun kävit Karibiallakin… 🙂

   Like

 12. Aivan ihanan lämpöisiä kuvia ja vitsi noi kalliot on upeita! En ole koskaan Thaimaassa käynyt, eikä se ole hirveästi jostain syystä kiinnostanutkaan. Sieltä kuitenkin näyttää löytyvän niin upeaa luontoa, että Thaimaalle on joskus ehdottomasti annettava mahdollisuus. 🙂

  Like

  1. Rehellisesti sanottuna se ei muakaan koskaan kiinnostanut. Mutta nyt voin ainakin ymmärtää miksi jotkut niin kovasti tykkäävät. Onhan se monipuolinen paikka josta löytyy jokaiselle jotakin, vaikkei ikinä mun ykköskohde tulekaan olemaan… 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s