Parc Güell

Huomasin kauhukseni tässä menneellä viikolla järjestellessäni blogin arkistoja ja valikkoja uuteen uskoon, että olen kertakaikkiaan unohtanut postata muutamia kuvia toissavuoden Barcelonan reissulta. Lähdimme siis äitini kanssa itsenäisyyspäivän tienoilla muutamaksi päiväksi Barcelonaan hyvin pitkän tauon jälkeen. Itsehän asuin ja opiskelin Universitat Autònoma de Barcelonassa 2000-luvun alussa ja vietin siellä pitkiä aikoja jo ennen sitä ystävieni kanssa. Äitini tykkäsi myös vierailla luonani Barcelonassa syömässä ja shoppailemassa, ja siihen se onkin erinomaisen sopiva kaupunki. Ja ehkä tämä postaus tuleekin nyt kreivin aikaan, sillä kuulin juuri että ystäväni Laura on suuntaamassa sinne piakkoin. Joten tästä hieman matkainspiraatiota ja aurinkoisia kevätfiiliksiä.
This past week while going through the blog’s archives and menus, I noticed to my dismay that I have completely forgotten to post a bunch of photos from my trip to Barcelona the year before last. My mother and I traveled to Barcelona for a few days during early December after a very long break. I used to live and go to school at Universitat Autònoma de Bacelona in the early 2000’s and I used to spend loong periods of time there even before then with my friends. My mother also used to visit me in Barcelona for food and shopping, and for that it is a very appropriate city. Maybe the timing of this post is actually quite fitting, since I just heard that my friend Laura will also be heading there soon. So here you go, a bit of travel inspiration and sunny spring feelings.

IMG_9890IMG_9923

Kaupungissa tapasimme myös ihanan Annikan, joka tiesi kertoa, että ennen ilmainen Parc Güell oli nykyään maksullinen ajanviete. Hinta ei kuitenkaan ollut niin kova, että se olisi pidätellyt meitä vaan suuntasimmekin eräänä päivänä puistoon nauttimaan auringossa hehkuvista pastelliväreistä. Helpoiten Parc Güelliin pääsee keskustasta ottamalla metron vihreän linjan Vallcarcan tai Lessepsin metroasemalle ja kävelemällä tai ajelemalla bussilla perille asti. Äitini ei suostunut enää kävelemään, joten tällä kertaa hurautimme siis bussilla.
While we were in town, we met the wonderful Annika, who told us that the previously free of charge Parc Güell had now gotten an entrance fee. The new fee wasn’t high enough to keep us away and so one day we found ourselves enjoying the park’s pastel colors gleaming in the sun. The easiest way to get to Parc Güell from downtown is to catch the green metro line to the Vallcarca or Lesseps metro station and walking or taking the bus to the park. My mother didn’t feel like walking anymore, so we ended up taking the bus this time around.

IMG_9879IMG_9891IMG_9881IMG_9938

Äitini värikäs asu istui tähän maisemaan kuin nenä päähän, ja hän maastoutuikin penkille nauttimaan auringosta. Ei äidistäni uskoisi, että hän täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 70-vuotta. Hän harrastaa intohimoisesti uintia, lukee 3-4 kieltä ja laulaa kuorossa. Hänestä voisi moni samanikäinen ottaa mallia ja toivon itsekin seuraavani hänen jalanjäljissään pysymällä aktiivisena ja urheilullisena vielä eläkeiän jälkeenkin.
My mother’s colorful outfit was spot on in this scenery and she was like a camouflaged chameleon while sitting there enjoying the sun. You wouldn’t believe that my mother will be turning the respectable age of 70 this year. She’s a passionate swimmer, studies 3-4 languates and sings in a choir. Many of her age could take after her and I myself hope to follow in her footsteps by staying active and athletic well after retiring.

IMG_9905IMG_9927IMG_9928IMG_9932IMG_9917IMG_9952IMG_9911IMG_9918IMG_9888IMG_9965IMG_9896IMG_9893IMG_9960IMG_9969IMG_9982IMG_9986

Mitä pidätte Gaudín teoksista? Kolahtavatko mosaiikit, lohikäärmeet ja pastellisävyt?
What do you think about Gaudí’s work? Are you feeling the mosaics, the dragons and the pastels?

 

17 thoughts on “Parc Güell

 1. Oi miten upeita kuvia. Ajatella, että siitä on jo 1,5 vuotta. Juuri ennen tämän lukemista kattelin BCN -lentoja 🙂 Nähtäväksi jää, toimiiko meidän naapurusto-kortit vielä kun puistoon asti päästään!

  Toivottavasti sitä olis joku päivä itsekin äitis ikäisenä noin reipäs ja vetreä 🙂

  Like

  1. No niinpä! Eiköhän ne kortit vielä kelpaa. Näkeekö ne sitä kautta teidän osoitetietoja muka?

   Äiti on aikamoinen tehopakkaus. Välillä mietin että kumpi miestä on äiti ja kumpi tytär… 😀

   Like

  1. Joo mun äiti on kyllä aikamoinen… Tulin äsken sellasessa rännässä kotiin, et pakko myöntää et alkaa riittää tämä niin kutsuttu talvi. Kevät, pastellit ja aurinko vois tulla jo! 🙂

   Like

 2. Ihania värejä, ai että ❤ Enpäs malta odottaa että pääsee näkemään nuo maisemat! Talot näyttää siltä kuin ne ois hypänneet satukirjan sivuilta tuonne 🙂

  Like

  1. Ne on nimenomaan kuin sadusta! Muutenkin noi Gaudín jutut viehättää. Se mies osas todella ajatella "out of the box". Niin ihanaa et pääset tuonne pian… 🙂

   Like

 3. Ah, miten mahtavia! Olen vieraillut Barcassa lyhyesti vain kerran juhannuksena 2000. En valitettavasti toiminut matkan johtajana, enkä ehtinyt näkemään Gaudin taloista kuin yhden auton ikkunasta. Gaudi yksin riittäisi mulle syyksi matkustaa sinne, mutta toistaiseksi ovat Gaudin suunnitelmat jääneet muiden reissujen jalkoihin. Nämä sinunkin kuvat sen osoittavat, että tuolta päin maailmaa olisi mitä mainiointa hakea hieman aurinko energiaa silloin kun täällä muuten on ankean pimeetä ja harmaata. Ihania ja kauniita värikkäitä kuvia 🙂

  Like

  1. Ihana toi juhannuksena 2000! 😀

   Suosittelen ehdottomasti Barcelonaa energianhakupaikaks… ehkä me voitais joskus lähteä sinne yhessä? Käytäis läpi kaikki parhaat! 😉

   Like

 4. Eikä miten ihanalta Barcelona näyttää näissä kuvissa, kiva että postasit nää. Ja en kestä tuota teidän äidin kettureppua, niin hyvä! 😀

  Like

 5. These are gorgeous photos! I now will have to add Barcelona to my travels list. Your mother seems vibrant and full of life. I love that! It’s a lesson to us all. I stumbled onto your blog from Bloglovin. I plan to visit often. Your photos are just amazing!

  Like

  1. Barcelona is a must. I especially like it in early spring or late fall, when there aren’t too many tourists and the temperatures are just right. Thank you so much Lana… I’m glad you found your way here. ♥

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s