Mount Rainier National Park

Olen aina pitänyt Seattlessa siitä, että ajellessani kaupungilla tai katsellessani ulos ikkunasta minulle niin rakkaalla SeaTacin lentokentällä on horisontissa siintänyt suurenmoinen tulivuori. Se näyttää melkein kangastukselta kohotessaan kaupungin ja sen lähimaaston ylle. Ihmiset jopa luulevat että se on photoshopattu kuviin kunnes he kokevat sen itse livenä. Tämä edelleen aktiivinen tulivuori on tietenkin Mount Rainier. Se nousee lähes 4400 metriin ja on ehdottomasti Washingtonin osavaltion ikoni. Sen huipulta löytyy ennätysmäärä jäätiköitä, jotka sulavat alas kuuteen eri jokeen. Tulivuorta ympäröivä kansallispuisto on erinomainen esimerkki niistä upeista ulkoilumahdollisuuksista, jotka löytyvät vain muutaman tunnin päässä Seattlesta.

One of the things I’ve always loved most about Seattle, is seeing the glorious volcano on the horizon while driving around and even while looking out the window at my beloved SeaTac airport. It almost looks unreal, towering over the city and its environs. People even think it might be photoshopped onto pictures until they set foot in Seattle themselves. This still active volcano is of course Mount Rainier. It ascends up to 14,410 feet above sea level and is an absolute Washington State icon. It is the most glaciated peak in the Lower 48 and gives birth to six major rivers. The National Park surrounding it is a prime example of all the fabulous outdoor possibilities mere hours away from the hustle and bustle of the city of Seattle.

IMG_7399IMG_7410

Olen vieraillut Rainierin tienoilla aiemminkin vuosia sitten ihailemassa ympäristön muitakin suuria tulivuoria. Nämä tulivuoret ovat kokojärjestyksessä Mount Rainier, Mount Adams sekä Mount St. Helens, jonka te ehkä jo tunnettekin nimeltä, ja josta olen kirjoitellut myös viime vuonna täällä. Ajellessa vuoristoteitä pitkin täytyy pitää silmänsä auki ja yrittää tunnistaa mikä tulivuori horisontissa sillä hetkellä siintää. Mount St. Helensiltä puuttuu tunnetusti toppa, eli sen tunnistaa ainakin.

I’ve visited the environs of Rainier already years ago while admiring the other magnificent volcanoes in the area. These volcanoes are in order of size Mount Rainier, Mount Adams and Mount St. Helens, which you already might recognize by name and which I’ve written about last year here. While driving through the mountains you need to keep your eyes open to try to recognize each individual volcano. Mount St. Helens is notoriously missing its peak, so it should be easy to spot.

IMG_7403IMG_7391IMG_7387IMG_7384IMG_7386IMG_7429

Reflection Lakesillä vietimme tovin ihastellen lammikoista heijastuvaa tulivuoren huippua. Yläilmoista läheltä huippua tulivuori vaikuttaa jotenkin erehdyttävän pieneltä

At Reflection Lakes we admired the mountain top reflected in the pools. Here, up close the mountain somehow seems so small though it’s really not the case at all.

IMG_7440IMG_7422IMG_7443IMG_7446IMG_7449IMG_7455IMG_7451IMG_7457

Pääsimme myös ihailemaan vesien ja sulavien jäätikköjen muodostamia uomia sekä vesiputouksia. Tällä kansallispuistolla on niin paljon kaunista tarjottavaa.

We also got to admire rocky beds sculpted by the rivers and melting glaciers and waterfalls. This National Park has so many beautiful things to offer.

IMG_7458IMG_7459IMG_7464IMG_7472

Seuraavassa postauksessa lisää telttailusta Mount Rainierin kansallispuistossa ja road tripin viimeisestä yöstä, joka oli yksi reissun parhaista. Tähdet olivat todella meidän puolellamme.

In the next post more about camping in Mount Rainier National Park and the last night or our road trip, which was probably one of the best of our trip. The stars truly aligned for us.

 

15 thoughts on “Mount Rainier National Park

  1. Ah, jälleen yksi syy miksi West Coast -Best Coast pitää paikkansa 😉 Kun kävin keväällä Victoriassa, niin sieltä rannikolta näkyi selvänä päivänä hyvin jotain vuoria, tosin ei tuota Mt Rainieria sentään. Mietiskeltiin, että olisi saattanut olla Mt Baker tai joku vastaava, iso se kuitenkin oli. Odotan niin sitä, kun vielä joskus muutetaan Vancouver Islandin alueella ja pääsen lautalla Seattleen ja sieltä tutkimaan luonnonpuistoja 🙂

    Like

    1. Toi West Coast – Best Coast on kyllä niin totta! Ja sen on ollu pakko olla Mt Baker… Washingtonin tulivuoret on pohjoisesta etelään on Mount Baker, Glacier Peak, Mount Rainier, Mount St. Helens, ja Mount Adams. Oregonin puolella on sit vielä Mount Hood. Ja kyllä nämä Cascadesin tulivuoret on ainakin mulle sellasia että kun tuollanen lumihuippu näkyy horisontissa niin ihan sydämestä ihan ottaa niiden hienous! Sit kun muutatte ni saatan pistäytyä kylään… 😉

      Like

  2. Oi, Mt Rainier… Tota näkymää on aina säännöllisin väliajoin ikävä. Mun täytyy tunnustaa että mua kyllä ketutti jokaisella Seattlen vierailulla että oon niin kakka valokuvaaja että en saa ikuistettua noita maisemia niiden arvonsa mukaisesti. Onneks joku sentään osaa, voin sit aina kertoo ihmisille että käykää kattoo täältä 😀 😀

    Like

    1. Seattlessa on kyllä sitä jotakin… kolahti mulle heti ensihetkestä 90-luvun puolivälissä kun ekan kerran sinne astuin. Sieltä pitää vaan osata löytää ne parhaat jutut ja olla välittämättä runsaiden sateiden vaikutuksesta. 🙂

      Like

  3. Nää kuvat on kyllä kun parhaimmasta matkakuvastosta, heti mieli halajaa näihin sun kansallispuistoihin 🙂 Kertakaikkisen hienoja!

    p.s. eilen yllätyksekseni löysin tutun kuvan tuolta linkki-sivulta, hauska valinta 😛 kiitos!

    Like

    1. Kiitos Annika! 🙂

      Mun mielestä se kuvas sua hyvin… jotain lattaria siinä taustalla. Ja jotenkin mun oli yllättävän vaikea löytää sun blogista sun omakuvia. 😀

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s