Lighthouse Love

Majakkarakkauteni syttyi Oregonissa vuosia sitten juuri näissä maisemissa. Oregonin karuissa rannikossa on jotakin niin taianomaista, jota en vain voi vastustaa ja majakat kuuluvat yhtälöön olennaisesti. Tietynlainen melankolisuus ja kaiho ovat tunteita, joista koen tietyllä tapaa olevani riippuvainen. Meren tai vuorimaiseman äärellä tykkään rauhoittua ja olla hiljaa, ja vain tuntea melankolian ympäröivän minut. 

My love for lighthouses was ignited in Oregon years ago in these particular views. There’s something so magical about the rugged Oregon Coast, that I just can’t resist and lighthouses are an essential part of this. A certain kind of melancholy and nostalgia are feelings I somehow feel dependent on. By the ocean or the mountains I like to quiet down and be silent and just feel the melancholy enveloping me.

IMG_0950-2IMG_4851

Vierailin Cape Mearesin majakalla ja tässä niemenkärjessä ensimmäistä kertaa seitsemän vuotta sitten, ja olin iloinen päästessäni vihdoin takaisin paikkaan, joka teki minuun aikanaan niin suuren vaikutuksen. Pidättekö te majakoista, ja osaatteko selittää missä majakkojen viehätys oikeastaan piilee?

I visited the Cape Meares lighthouse and this same peninsula for the first time already seven years ago and I was delighted to finally return to this place, which made such an impression on me back in the days. Are you a fan of lighthouses and can you explain why they have that certain charm?

IMG_4817IMG_4823IMG_4831IMG_4835IMG_4832IMG_4838IMG_4829IMG_4824IMG_4842IMG_4854 

6 thoughts on “Lighthouse Love

 1. Eihän sitä voi kieltää etteikö majakoissa olisi jotain eritystä viehätystä! Mua nauratti kun julkaisin postaukseni Highway 1:lta ja hetken päästä tulikin äitiltä viestiä, miten se oli innoissaan mun majakkakuvasta, sille oli tullut hirmu fiilikset jotenkin merestä ja majakasta. 😀

  Like

  1. Meri ja majakat! Siinä on kyllä hyvä yhdistelmä… mun äiti ei valitettavasti saa ihan samanlaisia kiksejä kuin minä, oli Mainessakin välillä ihan kyllästyny kun mä halusin räpsiä kuvia tuntitolkulla. Sun äidillä taitaa olla aika hyvä maku… 😉

   Like

 2. Majakat on vaan jotakin niin hienoa. Itselläni ne liittyvät niin moniin rakkaisiin purjehdusmuistoihin lapsuudesta. Ja jostain syystä yhdistän mielessäni jo Muumit ja majakat, joten kai majakkavaikutteita on saatu jo niistä tarinoista ennen veneeseenkään nousua 😀

  Like

  1. Mullakin on noita purjehdusmuistoja meripartiosta! Ja muumit ja majakat nyt on ihan klassikkoyhdistelmä. 🙂 Saataiskohan me se meidän yhteinen majakkareissu toteutukseen nyt kesällä?

   Like

 3. Oho, mä jäin nyt ihan jumiin tänne sun blogiin 😀 Toinen toistaan upeampia kuvia ja mielettömiä luontojuttuja! Mulla on ollut lähiaikoina harmillisen vähän aikaa blogimaailmalle ja innokseni totesin kuinka paljon oletkaan kirjoittanut kaikkea mielenkiintoista. Tuo jenkkilän luonto näyttää kyllä tosi houkuttelevalta….

  Like

  1. Ihana Tiina! Mulla on ollu vähän samaa ongelmaa… 🙂 Jenkkilän luontoa ei voita mun kirjoissa mikään. En mä siitä mihkään pääse, että sinne mä vaan halajan.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s