Yaquina Bay

Jos majakat ovat minulle maailman kauneimpia rakennuksia, niin seuraavana tulevat ehdottomasti sillat. Olen usein ihastellut etenkin Oregonin turkooseja siltoja, mutta löysin myös hienoja siltoja Uudesta-Englannista muutama vuosi sitten. Mistä johtuneekaan, että minusta Suomessa ei osata rakentaa oikeasti kauniita siltoja? Kaikki minua sykähdyttäneet sillat löytyvät nimittäin muilta mailta, ja etenkin nämä Oregonin sillat vakuuttavat. Tämä kyseinen Yaquina Bay Bridge löytyy Newportin kaupungista, jossa päivää voi viettää muun muassa rannalla seikkaillen, majakoita ihastellen, akvaarioon tutustuen tai pelkästään kalastajakaupungin katuja tutkiskellen.

I think lighthouses are the most beautiful buildings in the world, but bridges aren’t far behind. I’ve often admired the turquoise bridges of Oregon, but I’ve also seen some nice ones in New England. I wonder why they simply cannot seem to build any beautiful bridges in my home country Finland? Because all the bridges that have somehow thrilled me, can all be found in other countries and these ones in Oregon are particularly to my liking. This specific bridge is located in Yaquina Bay in Newport, Oregon, where you can spend the day exploring the beach, admiring the lighthouses, visiting the aquarium or just meandering around this quaint little fishing town.

IMG_5116 IMG_5117 IMG_5109 IMG_5118 IMG_5122IMG_5138IMG_5128IMG_5124IMG_5135 IMG_5142 IMG_5114

Luulen että viehätykseni tähän kyseiseen siltaan piilee sen tyylissä. Art Deco on useimmiten lempparityylisuuntaukseni ja sitä tämäkin silta edustaa. Fanitatteko te tietynlaisia rakennelmia ja tyylisuuntia ja bongaatteko niitä matkoilla?

I think my fascination with this particular bridge lies in its style. Art Deco is usually my favorite design style and this bridge represents just that. Are you fans of certain types of buildings and styles and do you seek them out when traveling?

 

4 thoughts on “Yaquina Bay

 1. Harmi, että silloista tulee niin usein vain ajettua läpi. Pitäisi pysähtyä tuollein enemmänkin ajan kanssa katselemaan, niin kuin sinä olet tehnyt.

  Minä fanitan eniten Art Nouveauta, ja siltä suunnalta olen viime aikoina ihastellut Victor Hortan suunnittelemia taloja Brysselissä, Lorrainessa École de Nancyn museorakennusta (entinen art nouveau -keräilijän kotitalo) ja Pariisissa Alphonse Muchan suunnittelemaa korukauppaa, joka tosin nykyään sijaitsee kokonaisuudessaan sisällä Musée Carnavaletissa.

  Like

  1. Silloissa on kyllä se vaikea puoli, ettei keskelle siltaa oikein voi pysähtyä muulta liikenteeltä. Mutta yritän aina parhaani mukaan pysähdellä niitä kuvaamaan, vaikka sitten ihan auton ratistakin. 🙂

   Los Angelesissa muhun iskee just Art Deco, kuten Union Station ja vanhan Downtownin rakennukset. Ehkä se onkin sen takia yks mun suosikkikaupunkeja maailmalla. Mun äiti on muuten suuri Art Nouveau ja Mucha-fani, mutta mun mieltymykset taitaa olla hieman enemmän suoraviivaisempia ja modernimpia kuin teillä, vaikkei noissa Art Nouveaun kukkaishörsötyksissä mitään suoranaista vikaakaan ole… 🙂

   Like

  1. Kiitos Rosa! Ehkä mä teen jonkun kuvamuokkauspostauksen vielä tässä jossain vaiheessa… Lightroomilla muokkaan ja teen sillä omia filttereitä ja presetejä. Nopeana vinkkinä voin antaa sen, että kannattaa tutustua Split Toning-toimintoon…. 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s