America’s Wonderlands: The New Edition

Vietimme lauantaina ystäväni Liisan kanssa iltaa viinin ja juustojen merkeissä varaillen motelleja ensi kesän road trippiä varten. Liisan ikkunalaudalla makoili tutunnäköinen kirja, jonka hän kuulemma oli ottanut esiin varta vasten minua varten. Otin kirjan käteeni ja rupesin hihkumaan. Kirja oli tuttu, muttei sittenkään. Tämä oli uudempi painos jo lapsuudesta asti hehkuttamastani kirjasta America’s Wonderlands – The National Parks. Uudemman painoksen nimi on hieman muuttunut, sillä kansallispuistojakin perustettiin muutama lisää vuosien 1959 ja 1975 välillä. Samalla toki kuvituskin on ihan eri kuin vanhemmassa painoksessa. Vanhemman painoksen pastelliset 50-luvun kuvat ovat vaihtuneet 70-luvun lämminsävyisiin tunnelmiin. Rakkautta ensi silmäyksellä! Selattuani kirjaa tässä muutaman päivän ajan ajattelin hieman avata tulevan kesän suunnitelmia näiden 70-luvun kuvien avulla.

I spent Saturday night with my friend Liisa drinking wine and tasting cheeses, while making motel reservations for our road trip this summer. On her window sill was a familiar looking book, which I found out she’d taken our especially for me. I picked up the book and started squealing. It seemed so familiar, yet it wasn’t. This was the newer edition of my favorite book from my childhood: America’s Wonderlands – The National Parks. The name of the newer edition had changed a bit, since they’d established a few new National Parks between 1959 and 1975. At the same time the imagery is of course completely different from the older edition. The older edition’s 50’s style pastels have been traded in for the warm tones of the 70’s. Love at first sight! After browsing through the book a bit, I thought I’d tell you some more about our upcoming travel plans through these 70’s images.

3 thoughts on “America’s Wonderlands: The New Edition

  1. Just eilen sanoin Janille, et meillä pitää saada se Kean hehkuttama kirja jostain et voidaan suunnitella paremmin omaa reissua! Oi tästä teitin reissusta tulee niin huikea 🙂

    Like

  2. Syytän kyllä nyt sua ihan täysin siitä, että mä haluan lähteä ameriikan maalle näitä maisemia ihastelemaan ❤

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s