Kayaking

In that dream I’m as old as the mountains
Still is starlight reflected in fountains
Children grown on the edge of the ocean
Kept like jewelry kept with devotion

— “Grown Ocean” by the Fleet Foxes

Lapsuudessa tuli harrastettua kaikenlaista. Uintia, ratsastusta, tennistä, laskettelua ja melontaa. Melonta oli isäni ja minun yhteinen ajanviete ja meillä olikin vuosien ajan oma kajakki lähellä kotitalon rantaa. Teini-ikään ehtiessäni tykkäsimme käydä ystävieni kanssa läheisessä saaressa kajakilla, jossa parhaat bileet olivat saaren syrjäisellä hiekkarannalla. Jossain vaiheessa isäni kuitenkin muutti pois ja samalla kajakkikin myytiin. 

In my childhood I had a lot of hobbies. Swimming, horseback riding, tennis, skiing and paddling. Paddling was our common pastime with my dad and for years we had our own kayak by the shore close to the house we lived in. When I was in my teens, my friends and I liked to paddle over to a nearby island, where the best parties were held on a secluded sandy beach. At some point my dad however moved away and the kayak was sold.

Ajatus kajakkiin paluusta hiipi mieleen viimeistään viime keväänä vieraillessamme Norjassa Sadun luona. Ihan koskimelontaan en ajatellut lähteä, mutta tyynessä vedessä ja saaristossa lipuminen houkuttaa kovasti. Viikonloppuna vietimme tyttöjen kanssa paljon kaivattua rentoutumisviikonloppua isäni mökillä Hangossa, josta löytyi myös kauan kaivattu kajakki jonka olemassaolosta en vielä edes tovi sitten ollut tietoinen. Sunnuntaina heräsimme pirteinä kuudelta ihastelemaan auringonnousua kajakin kyydistä. 

The thought of returning to kayaking crept up last spring, when we visited Satu in Norway. I’m not quite going for whitewater kayaking, but I’m very appealed by floating around in still waters in the archipelago. This past weekend we went to my dad’s summerhouse in Hanko for much needed R&R and coincidentally also discovered my dad’s newer kayak, which I hadn’t even been aware of until recently. On Sunday morning we got up around 6AM to admire the sunrise from our yellow kayak.

Suvin ja muiden elokuiselle roadtripille lähtevien mimmien kanssa on jo pitkään ollut puhetta melonnasta ja melomisesta Kanadan kansallispuistoissa, joten maaliskuun alussa ilmoittauduimme kaikki neljä yhteistuumin Merimelojien kurssille, jotta pääsisimme kesän ajan harjoittelemaan ja fiilistelemään melontaa kotikulmilla. Tavoitteenamme on meloa Jasperissa pikkuinen 28 kilometrin lenkki eräässä tietyssä turkoosissa järvessä vuorten ympäröimänä ja yöpyä teltassa tähtien alla.

All of us girls who are heading out on the road together in August, have for long been talking and getting excited about paddling and specifically paddling in the Canadian National Parks. In the beginning of March, we all signed up for a paddling course at our local paddling club to practice and get in the mood here at home. Our aim is to paddle a wee little 28 kilometers in a certain turquoise colored lake, surrounded by mountains in Jasper National Park and to camp out under the stars.

Näyttää siis vahvasti siltä, että oma kesäni tulee olemaan pitkälti skeittausta ja melontaa. En malta odottaa lämpimämpien kelien saapumista ja vielä pidempiä valoisia päiviä.

So it looks a lot like my summer will mostly be about skateboarding and kayaking. I simply can’t wait for warmer temperatures and longer days filled with light.

Minkälaisia kesäsuunnitelmia teillä on ja oletteko koittaneet melomista? Kiinnostavatko ulkoilu ja telttailu? Minua kiinnostaisi kerätä porukka pienelle telttaretkelle tässä kesän tullen. Lähdettekö mukaan?

What kind of summer plans do you have and have you tried paddling? Are you into the outdoors and camping? I’d like to put together a group of people for some camping this summer. Are you guys in?

19 thoughts on “Kayaking

 1. Voi kuinka ihanan näköistä – ihan mahtavan rauhallinen tunnelma näissä kuvissa! Melonta kyllä kiinnostaisi, me ajateltiin mennä kesällä telttailemaan näille kotikulmille täällä Englannissa ja vähän samalla tutkailla uusia maisemia…

  Like

  1. Kiitos Laura. Englannissa telttailu ja uusien maisemien tutkailu kuulostaa ah, niin ihanalta! Luulen että joudun viettämään enemmänkin aikaa tuolla isän kajakissa kunhan kelit ja työt antaa taas myötä. Onneks melontakurssi on vielä edessä ja sit pääsee täällä kaupungissakin melomaan. 🙂

   Like

 2. Aaah, niin ihanan näköistä!

  Itse olen melonut vain kerran Suomessa ja pari kertaa Thaimaassa. Halu on kyllä kova ja ensi kesänä olisikin tarkoitus vuokrata kajakki Treella ja tehdä edes sellainen yhden yön yli kestävä retki.Telttaretkeilykin kuulostaa ihan unelmalta, minut saa siis ottaa mukaan! 🙂

  Like

  1. Tampereella viihtyisin helposti järvimaisemissa. Oonkin joskus viettänyt aikaa kaverin mökillä Näsijärven rannalla. Niin kaunista!

   Järkätään telttailu ja muistan sit sua viestillä kun ajankohtaista… 🙂

   Like

 3. Love it! I’m a super fan of sea kayaking too, and it’s the one drawback of Munich – no sea. I might have to resort to the lakes, though it’s not the same. Have fun!!

  Like

  1. Yeah, I get the point with not having the sea. But on the other hand you’re so close to the mountains! Lakes are great, especially here in Finland. Thanks Cara, I know I keep saying this, but one day I will visit you in Munich!

   Like

 4. Melottua tulee aina toisinaan, viime kesänä käytiin Lappeenrannasta käsin Saimaalla melomassa. Ihanan hiljainen tapa liikkua. Kaunein melontareitti tuli varmaan kauhottua Abel Tasmanin kansallispuistossa Uudessa-Seelannissa, mutta kyllä nää Suomen vedetkin kelpaa.

  Like

  1. Ihanan hiljainen tapa on kyllä just se juttu. Toi Uusi-Seelanti olis kyllä once in a lifetime -juttu. Pakko vielä joskus päästä kokemaan. Siihen saakka täytyy tosiaan "tyytyä" näihin kotimaan ja Pohjois-Amerikan vesiin. 🙂

   Like

  1. Laitan sut myös telttailijoiden listalle ja ilmoitan kun on ajankohtaista!

   Reissusuunnitelmat on kyllä tän hetken valopilkku horisontissa. Onneks lähtöön on enää "vaan" 4 kk. Tässä ehtii treenailla kaikenlaista ennen sitä… 🙂

   Like

  1. Kiitos Lena! Thaimaassa olis ollu myös kiva meloa, mutta meidän aikataulu oli aika tukossa joten se jäi viime kerralla väliin. Melonta on kyllä ihanan rentouttava ja hyvä laji käsivarsi- ja selkätreenin kannalta. 🙂

   Like

 5. Ihailinkin näitä teidän kuvia jo Instassa, huh miten kaunista! Melominen kiinnostaa kovastikin ja poltetta siihen on kasvatettu Slovenian ja Norjan reissuilla. Viime kesänä harkittiin jo täytettävien (ei puhallettavien, vaan sellaisten millä voi tehdä ihan oikeita retkiä :D) kajakkien hankintaa säilytysongelmasta johtuen. Minua myös kiinnostaa erityisesti rauhallisissa vesissä kauniilla säällä melominen, mutta myös koskessa koettava vauhdin hurma. Teidän kesän reissusta on tulossa varsin eeppinen!

  Like

  1. Hih. Mennään ihmeessä joskus yhdessä melomaan. Ehkä me järjestetään Nameriikan retki sittenkin meidän mökille Hankoon niin ei mee liian rankaksi tuo eräily. Siellä on aika kivat mukavuudet, ulkopalju ja kajakki mukaan lukien. 🙂

   Like

 6. Iso peukku melonnalle ja näille iltamaisemille! Meille on tulossa kotiin uusi "vauva" eli kanootti, siihen mahtuu sitten koko perhe kesän melonta- ja telttaretkille. Ja minilläkin on muuten jo oma mini-kokoinen kajakkinsa! 🙂 Ja telttaretket ovat ehdottomasti suunnitelmissa, mietimme josko pitäisi jo tänä viikonloppuna kokeilla vaikka mittari painuu kyllä vielä alle nollan…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s