Multnomah Falls

Think of your life as a waterfall; it may come crashing down at some point, it may have its ups and downs, but in the end, it will continue to flow.

— Unknown

IMG_4953

Elämä virtaa kuin vesiputous eteenpäin. Vaikeistakin hetkistä saa jotain irti kun ne ottaa kokemuksen kannalta. Veden virtaus on vääjäämätön kuten elämäkin, ja joskus täytyy vain kulkea tyrskyjen kautta voidakseen taas rahoittua ja nauttia tyyneydestä.

Life flows onward like a waterfall. Even difficult times will usually prove to be valuable life lessons when your attitude is right. Water will inevitably keep on flowing, just as life does and sometimes you’ll just have to surpass the rough waters to enjoy the calm again.

IMG_4856

Viime aikoina olen kokenut olleeni henkisessä ahdingossa. En omien, vaan muiden ihmisten ongelmien vuoksi. Muiden ihmisten ahdinko vaikuttaa minuun voimakkaasti. Olen vahvasti tunneihminen, ja elän yleensä elämääni tunteideni varassa. Jos koen ettei ympäristöni ole täysin harmoniassa voin herkästi kokea voipuneisuutta ja ahdistusta. Sisälläni on myllertänyt aikamoinen tunnekuohu.

Lately I’ve felt like I’ve been in a state of mental distress. Not because of my own, but because of other people’s problems. I’m strongly affected by other people’s plight. I’m a highly emotional person and I usually live life according to my feelings. If I feel like my surroundings are not in harmony, I will easily become weary and distressed. I’ve had a storm of feelings within me.

IMG_4950

Viikonlopun irtioton jälkeen oloni on kuitenkin levollisempi. Täytyy keskittyä siihen hyvään mitä elämässä on, pysähtyä ja nauttia niistä asioista mitkä tuntuvat sillä hetkellä hyvältä ja olla onnellinen. Asiat tulevat tapahtumaan syystä ja omaan tahtiinsa.

After this past weekend I’m however feeling more at ease. I must just concentrate on the good things in my life, to stop and to enjoy the things that give me pleasure in the moment and be happy. Things will happen for a reason and at their own pace.

IMG_4874

Vierailimme viime kesänä Oregonin vaikuttavilla Multnomah Fallsin putouksilla. Tämä oli jo toinen kertani Columbia River Gorge -alueella ja näillä samoilla vesiputouksilla. Putouksille ajaa kätevästi Portlandin hipsterikaupungista reilussa puolessa tunnissa.

Last summer we visited the impressive Multnomah Falls in Oregon. This was already my second time in the Columbia River Gorge area and seeing this beautiful waterfall. Multnomah is located at a convenient half hour drive away from the city of Portland.

IMG_4873IMG_4871IMG_4883IMG_4881IMG_4888IMG_4886IMG_4898

Putoukset ovat siitä mielenkiintoiset, että ne jakautuvat keskeltä kahtia. Ylempi putous on jopa 165 metriä korkea ja laskee matalaan lammikkoon. Vuonna 1914 rakennettu silta jakaa putouksen kahtia ja tuo eittämättä mieleen Tarun Sormusten Herrasta. Alempi putous on ylempää putousta runsaampi ja sillä on mittaa vain 21 metriä.

The waterfall is interesting because it splits in half seemingly midway. The upper falls are actually 542 feet tall and run down to a shallow pond. The bridge built in 1914 splits the linear falls in half and undeniably brings to mind the Lord of the Rings. The lower falls are more abundant and are only 69 feet tall.

IMG_4960

IMG_4949

Tämä ulkoisesti rauhaisan oloinen vesiputous ei kuitenkaan ole välttynyt omalta draamaltaan. Vuonna 1995 eroosion irroittama bussin kokoinen irtolohkare putosi kalliolta alas altaaseen kastellen ja loukaten parikymmenpäistä hääseuruetta, joka oli tuolloin sillalla ottamassa hääkuvia. Kuvissa näyttää ehkä myös siltä, että paikalla olisi aika vähän ihmisiä, mutta tilanne oli tosiaan aika erilainen, sillä iltapäivästä paikka kuhisi ihmisiä ja valo oli harvinaisen hankalassa kulmassa kuvien kannalta.

This seemingly peaceful waterfall hasn’t been devoid of its own drama. In 1995 a large boulder the size of a small bus was set free by erosion and fell off the cliff into the pool to wreak havoc and injure a few dozen people in a wedding party, who were shooting pictures of the bridge. It might also appear in these pictures that there aren’t very many people here, but the situation was actually quite the opposite, since the place was packed in the afternoon and the light was particularly hard to capture in pictures.

IMG_4957

Silta koki taas kovia tammikuussa 2014 kun siihen tuli toisesta pudonnesta kivilohkareesta jälleen särö. Tämän uutisen luin mielenkiintoista kyllä, instagramista. Silta oli onneksi kesään mennessä saatu korjattua ja pääsimme huoletta ylittämään sitä.

The bridge took another hit in January of 2014 when the bridge got yet another crack from a falling rock. This news was surprisingly enough delivered to me courtesy of instagram. The bridge had fortunately been fixed come summertime.

IMG_4934

Multnomah Falls on ehdottomasti yksi hienoimmista näkemistäni vesiputouksista. Ja niitähän tuli viime kesänä nähtyä. Mikä on hienoin näkemänne vesiputous ja miksi?

Multnomah Falls is definitely one of the coolest waterfalls I’ve ever seen. And I saw quite a lot of them last summer. Which is the greatest waterfall you’ve seen and why?

 

12 thoughts on “Multnomah Falls

 1. Tuo on kyllä niin vaikuttava kuvissa, että voin vain kuvitella miten vaikuttava se on kun itse seisoo juurella. Mun vaikuttavin löytyy varmaankin Norjasta 😉 tai sitten Uudesta-Seelannista Milford Soundista.

  Like

  1. Tää Uusi-Seelanti kummittelee nyt täällä kommenteissa koko ajan. Ehkä pitääkin pian suunnata sinne! Nää on kyllä aikamoisen upeat putoukset, mutta ei niissä Norjankaan putouksissa mitään vikaa ollu. 🙂

   Like

 2. Saat kyllä pikkuhiljaa mut väkisinkin haluamaan tuonne Oregoniin. Näyttää todella hienolta paikalta! p.s. Sun juttuja on niin kiva lukea. Ihana kirjoistustyyli!

  Like

  1. Hih. Tuo Oregon on kyllä mun suosikkipaikkoja aina vaan. Suosittelen vahvasti kaikille jotka ei ole pelkkää palmurantatyyppiä eikä kavahda ajoittaista sumua ja vesisadetta. Ja kiitos Miia, ihana kuulla. ♥

   Like

 3. Mä rakastuin tähän vesiputoukseen niin paljon kun ekan kerran näin sun kuvat tästä ja en jaksa venaa et pääsen näkemään tän omin silmin! ❤ Eli kiitos tän esittelystä. Mulle tällä hetkellä vaikuttavin vesiputous on ollut Islannissa Seljalandsfoss.

  Like

  1. Ihanaa että pääset siis vihdoin näkemään sen itsekin! ♥♥♥

   Seljalandsfoss näyttää aikas upealta. Toi Islanti on mielenkiintoinen paikka. Kiinnostaa ehdottomasti, vaikka oonkin käyny siellä jokunen vuosi sitten enkä syttyny ihan täysin kuitenkaan… täytyy silti varmaan antaa sille uus mahdollisuus.

   Like

 4. Kivat nämä uudet fontit! Jotenkin istuu super-hyvin 🙂 Kommentoin nyt koneella, kun turhauduin tohon, etten saanut kännykällä kommentteja läpi! Ja ihan mielettömän upeita nää huudit. En kestä. Mun lemppariputous taitaa olla se, joka nähtiin Chiang Main viidakossa.. Se oli jotenkin huikea!

  Like

  1. Jes kiitos Rimma! Oon harvinaisen tyytyväinen uuteen ulkoasuun vaikka muutos onkin sinänsä aika pieni. Pienet asiat tekee kyllä paljon sit kuitenkin kunhan ne on loppuun asti mietittyjä ja kun niihin tottuu. Ja ihme juttu toi kommentointi. Täytyykin ite alkaa useammin testailemaan tuota mobiilikommentointia, vaikka yleensä tykkään lukea koneelta, jotta kuvat ja leiskat pääsis paremmin oikeuksiinsa. Lisäksi en tykkää puhelimella näprätä muuta kuin lähinnä viestejä ja instagramia.

   Täytyykin käydä vähän kattelemassa tuota Chiang Main viidakkoputousta sun blogista. 🙂

   Like

 5. Olen ihan samaa mieltä siitä että kaikella on tarkoituksensa, ja eihän näiden kuvien perusteella voi olla tähän paikkaan muuta kuin ihastumatta! Hieman puolueellisesti ehkä ne omat lempivesiputoukset löytyvät täältä Norjasta…

  Like

 6. Voi tätä sun blogia lukiessa ei tahtoa malttaa odottaa meidän ensi kesän tulevaa matkaan, vieraillaan monissa paikoissa missä sinäkin… Otat vaan huomattavasti parempia kuvia 😉 Nää putoukset sattuukin ihan sattumalta meijän ajoreitille, tälläset on aina mukavia yllätyksiä.

  Itellä vielä suokkarit, vaikka ok ehkä hirveän monia ei oo tullu nähtyä, on Wells Gray Provincial Parkin putouksen Clearwater BC, tuntumassa, siellä on tullu käytyä jo aika monta kertaa eikä niistä tahdo saaha tarpeekseen sitten millään, oli mikä tahansa vuoden aika. Meiltä on sinne vaan 1,5h ajomatka niin usein viedään varsinkin Suomesta tulleita vieraita sinne ihastelemaan.

  Like

  1. Voi miten ihanaa että pääsette pian reissuun! Meillä seuraavan road tripin starttiin enää 3,5kk, mutta oon jo nyt ihan tulisilla hiilillä. Ja kiitos kuvakehuista! 🙂 On kiva huomata itsekin, että mitä enemmän kuvia sitä ottaa sen paremmilta ne alkaa näyttää. Eli huomaa kehittyneensäkin – eli kannattaa vaan räpsiä ahkerasti.

   Piti ihan googlata noi sun mainitsemat putoukset, ja aivan upeathan nuo on. Pakko joskus päästä!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s