Aeri de Montserrat

Opiskellessani Barcelonassa nyt jo kauan aikaa sitten tapasin usein käydä maaseudulla ja muualla Kataloniassa ja Valenciassa ottamassa hieman etäisyyttä kaupungin vilskeeseen ja joskus hieman intensiiviseenkin yliopistomaailmaan. Pieneen irtiottoon kaupungista auttoi myös upea sahalaitainen vuori Montserrat.

When I was studying in Barcelona many years ago already, I often used to visit the countryside and elsewhere in Catalonia and Valencia to get a little distance from the hustle and bustle of the city and the sometimes hectic university world. The fabulous serrated mountain of Montserrat is also an easy escape from the city.

IMG_0005

Barcelonan keskustasta voi helposti ostaa yhdistelmäjunalipun kohti Montserratia esimerkiksi Plaça de Catalunyalta tai Plaça Espanyalta. Vaihtoehtoja vuorelle nousuun on kaksi, voit joko ajella perille juna-asemalta hammasratasjunalla, eli Cremallera de Montserratilla tai voit palata menneen ajan tunnelmaan kuten me tehtiin näiden kuvien aikaan joulukuussa 2013 ja matkata ylös perinteisen 1930-luvulla rakennetun Aeri de Montserratin, eli gondolin kyydissä.

You can easily get a combined train ticket to Montserrat from downtown Barcelona either at the Plaça de Catalunya or Plaça Espanya stations for example. There are two options for getting up to the mountain. You can either ride the rack railway aka. Cremallera de Monserrat or you can travel through the air with the traditional 1930’s gondola Aeri de Montserrat, just as we did back in December of 2013 when I last visited this spectacular mountain.

IMG_0295

Montserratin erikoisuus on huipulta löytyvä luostari, joka on toiminut pyhiinvaelluskohteena jo vuosisatojen ajan. Luostari on kokenut useita takaiskuja historiansa aikana, etenkin Napoleonin vallan aikana ja koko 1800-luvun ajan kun luostaria yritettiin polttaa ja ryöstää useaan otteeseen. 1880-luvulla vietettiin kuitenkin luostarin tuhatvuotisjuhlaa ja se  on onneksi säilynyt nykypolville.

The curiosity of Montserrat is the monastery found up top, which has for centuries served as a place of pilgrimage. It has experienced several setbacks during its history, especially in times of Napoleon and during the entire 19th century when it was burned and pillaged on several occasions. Fortunately the monastery celebrated its millennium in 1880 and has been preserved for future generations.

IMG_0007IMG_0300IMG_9996IMG_0012IMG_0275IMG_0034IMG_0009IMG_0041IMG_0039IMG_0029IMG_0274IMG_0273IMG_0045IMG_0268IMG_0257IMG_0263IMG_0047IMG_0251IMG_0052IMG_0055IMG_0056IMG_0053IMG_0059IMG_0058

Seuraavassa postauksessa lisää tunnemia Montserratin huikeista vuorimaisemista ja funikulaarista, jolla pääsee nousemaan aivan vuoren korkeimpaan kohtaan. Oletteko te käyneet Montserratilla?

In the next post more of Montserrat’s spectacular mountain views and the funicular, which takes you up to the highest point of this serrated mountain. Have you been to Montserrat?

 

18 thoughts on “Aeri de Montserrat

 1. Vautsi vau mitä maisemia! Espanjassakin on yllättävän upeita vuoristokohteita. Itselleni Espanja on melko tuntematon. Olen käynyt kymmenen vuotta sitten Andalusiassa, mutta mieleen jäi kyllä sieltäkin parhaiten ihanat vuoristomaisemat. 🙂

  Like

 2. Hei oletko nyt Barcelonassa? Ihanat säät juuri nyt :). Montserrat on tuttu kohde, tosin edellisestä käynnistä on jo aikaa. Pitäisiköhän käydä ennen kuin hirveät helteet alkavat… Sinne pääsee myös tutustumaan vuoren sisäpuolelle, eli tippukiviluoliin. Aika siistit nekin 🙂

  Like

  1. En ole! Nämä kuvat on jääny lojumaan toissa vuoden joulukuulta ja vasta nyt sain ne käytyä läpi. Huomenna lähtö ihan vastakkaiseen suuntaan kun suunnataan Lofooteille… 😀

   Like

 3. Käyty on :-)Minusta tämä on hyvä kohde, jos Barcelonassa on jo aikaisemmin tullut käytyä ja etsii jotain uutta kohdetta tuolla seudulla. Me kävimme Barcelonassa jollain <a href="http://meriharakka.net/2010/09/27/gibraltarilta-ajacciolle/">risteilyllä vaan päivävierailulla</a> ja kun silloin edellisestä vierailusta kaupungissa ei ollut kovin kauaa, niin päädyimme tänne, eikä kaduttanut, tietenkään, yhtään!(Risteilystä kertovassa tekstissä ei ole paljoa Montserratista, mutta kuvakansiosta löytyy kuvia viiden vuoden takaa.)

  Like

  1. Juuri näin! Tai vaikka silloin jos Barcelona tuntuu liian ahtaalta ja ihmisten täyteiseltä, kuten se usein siellä asuessa tuntui minulle. Tuolla vuorella oli hyvä hengähtää. Lisää kuvia vuorikierroksesta seuraavassa postauksessa. 🙂

   Like

 4. Ihanan näköistä, vaikka mua ei kyllä saisi kirveelläkään ton gondolin kyytiin, sen verran pelkään korkeita paikkoja! Huh, vähän jo rupesi ahdistamaan ajatuskin… Harmi, sillä ois varmaan hienot maisemat kyydistä ja hieno kokemus. Ehkä joskus tästä korkean paikan kammosta päästään!

  Like

  1. No mutta pääsee tuonne toki sillä junalla ja ihan autollakin. Parkkipaikat on muistaakseni kuitenkin aika tiukassa… Mulla on vähän samaa vikaa korkeanpaikan kammon kanssa, mutta olen sitä viime aikoina yrittänyt hieman työstää, ja luulen että edistystä on kyllä tapahtunut. 🙂

   Like

 5. Hienoja kuvia, joista minulle herää ihania muistoja. Olin ikuisuus sitten, valokuva-albumeiden aikaan, au pairina Barcelonassa ja silloin tuli käytyä myös Montseratilla. Ihan samalta näyttää! Minä menin kyllä junalla + kävellen kohti huippua.

  Like

  1. Kiitos Heidi! Oon itekin joskus menny autolla ja kävellen, mutta tällä kertaa mentiin äidin kanssa ihan all in kokemuksen vuoksi… 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s