Muntanya Montserrat

Noustuamme gondolilla ylös Montserratin luostarille, ympäröi meidät yhtäkkiä valoilmiö joka häikäisi niin että osa vuoresta jäi aamu-usvan peittoon. Aurinkoisen usvan kaikottua jatkoimme matkaa kohti luostarin aukiota ja sieltä funikulaarille vielä ihan huipulle asti. Huipulta lähti useita polkuja kiertämään vuorta ja päätimmekin tulla huipulta alas jalan. Maisemat ja erikoiset kivimuodostelmat tekivät tästä lähes tunnin mittaisesta lenkistä unohtumattoman kokemuksen. En yhtään ihmettele miksi tämä vuori on jo niin pitkään ollut pyhiinvaelluksien kohteena.

After we’d taken the gondola up to the Montserrat monastery, we were suddenly surrounded by a ray of light that was so strong that part of the mountain was veiled in this sunny fog. After the fog lifted we continued our journey towards the monastery square and took the funicular train up to the highest peak of the mountain. There were several trails leading down and we decided to trek back to the monastery by foot. The views and these peculiar rock formations stunned us during our hour long hike. There’s no doubt in my mind why this mountain has for long been a place of pilgrimage.

IMG_0061IMG_0069IMG_0073IMG_0082IMG_0228IMG_0230IMG_0213IMG_0245IMG_0223IMG_0112IMG_0225IMG_0090IMG_0138IMG_0158IMG_0152IMG_0141IMG_0162IMG_0167IMG_0168IMG_0169IMG_0173IMG_0175IMG_0174IMG_0176IMG_0178IMG_0180IMG_0182IMG_0183IMG_0185IMG_0199IMG_0220 

9 thoughts on “Muntanya Montserrat

 1. Komeat vuoret ja maisemat! Muistan silloin kun tästä Barcelonan reissuista aikoinaan kirjoitit kuinka silloin ajattelin ettei olisi tosiaan yhtään pöllömpää käydä näissä yleensä kevääseen ja kesään miellettävissä kaupungeissa Suomen talvella. Teillä ainakin näytti olleen oikein kivan näköiset kelit, joten mikäs näissä patikoidessa.

  Like

  1. Juu, oli kyllä sopiva lämpötila auringossa ollessa. Varjossa muistan hieman palelleeni, mutta tosiaan Barcelonan talvi on oikein sopiva pieneen irtiottoon Suomesta! 🙂

   Like

 2. Oi, miten upeat maisemat ja kuvat! Ei sitten ikinä ehditty Montserratille Nicon kanssa ennen maasta muuttoa. Kävin paikalla kesähelteellä vajaat 10 vuotta sitten ja jotenkin tuntuu, että syystalvi vois sopia paremmin tuohon tutustumiskäyntiin 🙂

  Like

  1. Talvella oli ainakin vähemmän porukkaa ja mukavampi hengittää raitista ilmaa. Kävin kerran keväällä ja silloin jo oli aika paljon turisteja! Ehkä tekin ehditte vielä tänä vuonna sille Barcelonan visiitille vaikka tämä äskeinen nyt teiltä peruuntuikin…

   Like

 3. Vau, upeita kuvia!

  Me tehtiin muutaman viikon takaiselta Barcelonan-reissulta bussimatka Andorraan, ja voi vitsi, mitä vuoria sillä matkalla näkyi! Tekee mieli palata sinne vielä joskus paremmalla ajalla ihmettelemään.

  Like

  1. Andorra on kyllä makea paikka. Kävin useamman kerran kun asuin Barcelonassa. Laskettelumahdollisuuksista en tosin ollut ihan vakuuttunut… mutta ehkä mä oon vaan vaativa laskija. 😀

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s