A Week in Lofoten

Nothing behind me, everything ahead of me, as is ever so on the road.

— Jack Kerouac

Pari viikkoa sitten matka oli vielä edessä jännityksen täyteisin odotuksin. Asiat ei aina mene matkoilla kuten haluaa, mutta toisaalta ei ne mene elämässäkään aina ihan suunnitellusti. Loppukesän uusia seikkailuita odottaessa ehdin hyvin postailla teille kokemuksia viikon mittaiselta matkailuautoreissulta Norjan Lofooteille. Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa päiväkirjamaisesti, kronologisessa järjestyksessä ja kertoilla teille siitä mikä matkalla meni odotetusti ja mikä ei. Varmaa on kuitenkin se, että matkalta palattua olen taas useaa kokemusta rikkaampi. Tässä teille makupaloja siitä mitä tuleman pitää.

A couple weeks ago the trip was still ahead with excited expectations. Things don’t always go as planned when traveling, which also seems to apply to life in general. While I await the new adventures at the end of summer, I’ll have plenty of time to post some of my experiences from a weeklong RV trip to Norway’s Lofoten. This time I thought I’d go in a diary-like fashion in chronological order and tell you what went as planned and what did not. What’s certain, is that once again, I’m more seasoned and experienced than I was before. Here’s a peek into what’s coming up.

Matka toteutettu yhteistyössä TouringCarsin kanssa.

This trip was done in cooperation with TouringCars.

29 thoughts on “A Week in Lofoten

 1. No eihän nää kuvat voi olla tottakaan! Niin upeita! En oo tiennyt, että Norjasta voi löytyä noin turkoosia vettä O_o Ja kaikkia noita eläimiä! Wau!

  Like

  1. Oli kyllä kieltämättä niin ihanan turkoosia vettä, että! Toisaalta on Alaskassakin turkoosia vettä jossa se johtuu jäätiköistä sulavasta hiesusta. Onkohan Norjassa sama syy tälle veden värille? Eläimet oli kiva pieni lisä reissuun. Nähtiin kyllä elukoita ihan joka päivä jossakin. Kalanhajulta ei myöskään voinut välttyä! 🙂

   Like

  1. Kiitos Lotta! Uskon että lähtisin mieluusti takaisin. Niin minäkin. Seuraavan kerran voisi ehkä ajoittaa reissun loppukesään/syksyyn niin saisi hieman erilaisia sävyjä maisemiin. 🙂

   Like

 2. Wau!! Ootko ihan varma, etta olitte Lofooteilla?? Nuo maisemat on niiin eksottiisen nakoisia, etta pakko kai niiden on kauempaa olla 😀 Siis mieletonta. Tuo taisi pingahtaa seuraavan Suomen kesareissun matkaohjelmaan, joten olen kiinnostunut kuulemaan miten meni ja miten se ajo sinne sujui 🙂

  Like

  1. Hih. Onhan nuo paikat kyllä aika eksoottisia, ehkä erilaista kuin muualla Norjassa. Turkoosien vesien ja hiekkarantojen yhdistelmä on vuorimaisemissa aivan herkullilnen. Suosittelen lämpimästi! Seuraava postaus on nyt jo julki! 🙂

   Like

 3. Ihana Norja… ikinä en oo käynyt, mutta upealta näyttää. Tää on mun eläkevuosien kohdelistalla; ei tarvitse välttämättä lentää ja varmat maisemat 🙂

  Like

  1. Haha. Mullakin oli aika pitkä tauko tuossa välissä etten käyny Norjassa… mutta en oikeastaan edes tajua miksi. Ehkä se syy on aina vaan siellä Alaskassa!

   Like

 4. Tuo "Asiat ei aina mene matkoilla kuten haluaa, mutta toisaalta ei ne mene elämässäkään aina ihan suunnitellusti." kuulostaa vähän pahaenteiseltä, mutta mahtavista kuvista päätellen ainakin sää on suosinut joinakin päivinä! Sun kokemuksia ollaankin tuolta jo odoteltua, enää muutama viikko omaan reissuun! Iiik!

  Like

  1. Sää kyllä suosi. Olihan meillä pari pilvistäkin päivää, mutta ehkä just sopiva yhdistelmä vähän kaikkea! Ekan päivän pieleen menneistä jutuista on siis jo postaus julki…

   Like

 5. Todella upeita maisemia! Meillä meni vuosia sitten pyöräreissun Lofootti-osuus vähän mönkään, kun satoi ihan kaatamalla. Jouduttiin ottamaan juna Osloon, kun oltiin ihan jäässä monta päivää, mutta maisemien puolesta olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan…

  Like

  1. Joo, oon itse asiassa kuullu monelta että siellä on vaan satanut ja niin olin itsekin varustautunut, ettei harmittais jälkikäteen jos ei aurinkoa nähtäis. mutta hyvin meni, onneks!

   Like

  1. Kiitos Laura! Teidän on kyllä pakko joskus virittää teidän asuntoauto jaksamaan tuonne asti. Luulen että tykkäisit kovasti. Surffaus olis kyllä ollu aika hooceetä noissa aalloissa, mutta ehkä sä pärjäisit? 😀 Nuotiot on parasta mitä mä tiedän. Koko ajan kaipaan nytkin nuotion ääreen…

   Like

  1. Haha. Ei ollu kyllä valittamista noissa maisemissa. Haju on sen sijaan aika karmiva ajoittain kun noi kalanpäät roikkuu kuivumassa. 😀

   Like

 6. Odottelen parhaillaan nukkumattia täällä Kotorissa eräässä airbnb kämpässä. Oli pakko käydä vähän feisbuukkailemassa ja sun postaus oli tietysti odottamassa. Voi jestas mitä kuvia! Ollaan oltu täällä reissussa pari päivää ja nähty paljon kaikkea upeeta, mutta sanoisin ettei vielä ihan niitä kaikkein omimpia maisemia niin paljon. Toivottavasti niitä olis edessäpäin. Nää kuvat vaan vahvistaa mun haavetta päästä Norjaan, ehkä sitten ensi vuonna. 🙂 Eli innolla odotan sun tulevia postauksia!

  Like

  1. Uih! Mä oon missannu tän teidän reissun ihan kokonaan. Olin lähes koko viikon nettipimennossa tuolla Norjassa, ja olihan se kieltämättä aika vapauttavaa.

   Sunkin on kyllä pakko päästä Norjaan! 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s