Summertime

Summertime, and the livin’ is easy
Fish are jumpin’ and the cotton is high…
…One of these mornings you’re gonna rise up singing
And you’ll spread your wings and you’ll take to the sky

— Ella Fitzgerald

Hain eilen facebookissa retkiseuraa päiväksi. Apu löytyi yllättävänkin läheltä, sillä naapurissani asustava ihana matkabloggaajakollegani Laura lähti innokkaasti ja ennakkoluulottomasti mukaan. Palloteltiin eri ideoita, ja päätettiin lopulta lähteä Sipoonkorvelle, jonne Laura olikin halunnut jo pidempään. Katsottiin kartalta kaksi ensimmäistä sopivalta näyttävää parkkipaikkaa ja pysähdyttiin molemmilla heittämässä pienet lenkit. Ajomatkalla pysähtelimme myös pelloille tekemään voikukkaseppeleitä ja ihastelemaan lehmiä laitumella. Tästä ilakoinnista tuli mieleen lapsuuteni kesät mummoni mökillä Sipoossa. Tätä on ollut niin ikävä!

Yesterday I was looking for an adventure companion for the day. My lovely travel blogging neighbor Laura reported for duty and was immediately in on whatever we could think of. We considered different options and finally decided to drive to Sipoonkorpi, where Laura had wanted to visit for a while already. We looked at two parking spots on the map and ended up stopping at both for little hikes. While driving we also stopped in the meadows to make dandelion wreaths and to admire cows in the pasture . It made me think of my childhood summers spent at my grandmother’s summerhouse in Sipoo. Oh, how I’ve missed this!

8 thoughts on “Summertime

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s