Sipoonkorpi National Park

Pääkaupunkiseudun hälinää pääsee helposti karkuun metsään ja järville ihan vain puolessa tunnissa. Itselleni Nuuksion kansallispuisto on tullut tutuksi lapsena partiolaisena ja myöhemmin teini-ikäisenä rippileirin ja järviseikkailuiden myötä. Sipoonkorven kansallispuisto on saanut statuksensa vasta paljon myöhemmin vasta muutama vuosi sitten. Olen nyt vieraillut alueella pari kertaa ja voin lämpimästi suositella sitä Nuuksion vastaparina. Täältä löytyy paljon tutkittavaa.

In Helsinki you can easily escape the noise of the city into the forest and the lakes in a mere half hour. To me Nuuksio National Park became familiar already as a child with the local girlscouts and later as a teenager adventuring around its lakes. Sipoonkorpi National Park was established much later, with only a couple of years under its belt. I’ve now visited it a couple of times and can warmly recommend it as a counterpart to Nuuksio. There’s a lot to see here.

Sunnuntaina seikkailimme Lauran kanssa kahdella puolen puistoa. Summan mutikassa valitsimme ensimmäiseksi parkkipaikaksi Flatbergetin, jossa kävimme pitkospuita pitkin kiertämässä Storträskin. Mielestäni pitkospuut olivat joissakin paikoin aika huonossa kunnossa, ja mikä meitä molempia ehkä hieman häiritsi oli alueella kuuluva hienoinen liikenteen kohina. Levähdyspaikalla törmäsimme ihan sattumalta tuttuihin, sillä sielläpä istuivat Suvi ja Hilla. Tämä oli siis se paikka jota Suvi oli niin kehunut koiralenkkipaikkana! Me jatkoimme kuitenkin matkaamme vielä kohti Byabäckeniä ja Ängesböleä, jossa vietin uskomattoman rentouttavan lauantai-illan noin kuukausi takaperin. Ängesböleä ympäröivä metsä on uskomattoman kaunis ja luonnollinen. Lyhyehkön luontopolun puolestavälistä löytyy mukava teltta- ja tulentekopaikka, jossa pysähdyimme tälläkin kertaa syömään eväitä lapsiperheiden seurassa. Java nauttii suunnattomasti näistä retkipäivistä. Parasta on päästä uimaan ja nuotion ääreen saman päivän aikana.

On Sunday my friend  Laura and I visited two parts of the park. We randomly picked Flatberget as the first parking destination, from where we rounded the lake along the boardwalk. I think the planks were in many spots in pretty bad shape and we were both a bit bothered by the hum of traffic heard in the area. In the picnic area we bumped into some familiar faces, as Suvi and Hilla were having lunch there with their dogs. This was the place Suvi had spoken so highly to me about! We decided to continue our journey towards the parking lot over in Byabäcken and hiked up to Ängesböle, where I happened to spend an incredible relaxing Saturday evening about a month ago. The forest surrounding Ängesböle is incredibly beautiful and unkept. Half way through a short nature path you will find a campground, where we stopped this time as well to have a little snack along with some families with numerous little kids. Java enjoys these outdoor days tremendously. The best part for her is getting to swim and sit by a campfire during the same day.

Oletteko te käyneet Sipoonkorvella?

Have you guys been to Sipoonkorpi?

5 thoughts on “Sipoonkorpi National Park

 1. Asuin joskus jonkin aikaa Vantaan Nissaksessa ja silloin tuli lenkkeiltyä kaverin kanssa tuolla monta kertaa viikossa. Tosin kansallispuiston statusta paikalla ei silloin vielä ollut. Ihana paikka, jossa en ole käynyt vuosiin. Pitäisi korjata asia. 🙂

  Like

  1. Suosittelen! Teidän koirat tykkäis varmasti. 🙂 Harmikseni kuulin muuten just, että Metsähallituksen varoja leikataan taas, eli tuskin tulee mitään parannusta noiden pitkospuiden kuntoon…

   Like

 2. Aika kivalta näyttää, mulla on nää näiden huudien kansallispuistomaisemat täysin vielä tsekkaamatta (Nuuksiota lukuun ottamatta), joten kaikki vinkit on kyllä enemmän kuin tervetulleita! Ja aijai että oon oottanu tätä vuodenaikaa, kun metikössä näyttää tuolta!!

  Like

  1. Sun pitää päästä siis Sipoonkorvelle! Mennään joskus yhdessä?

   Mä oon myös kaivannu sitä että metsät on taas vehreitä. Niin kaunista!

   Like

 3. Oi vitsit, enpä ole käynyt, mutta onpa se lähellä! Jäin ihan tuijottamaan tota karttaa 😀 Pitääkin suunnata tonne pitkospuille tallustelemaan 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s