Sortland sorts it out

Lähin suurempi kaupunki kartalla kaasuttoman yön jälkeen oli Sortland. Sinne oli noin 60 kilometrin matka, joka oli kokonaan pois reitiltämme kohti Reineä. Vaihtoehtoja ei kuitekaan ollut.

The closest bigger city on the map after a gasless night was Sortland. It was about 60 kilometres away, and in the opposite direction of Reine, but we didn’t have any other options.

Sortlandissa ajoimme liki suoraan asuntoautokeskuksen pihaan ja kävimme sisällä kyselemässä neuvoa kaasupullodilemmaan. Meidät neuvottiin sillan yli toiselle puolen kaupunkia Västerålen Varmeserviceen, jossa kaasupullot täytettäisiin meille. Ja näin kävi. Setä totesi paikan päällä heti kättelyssä, että tyhjiähän nämä ovat ja lähti kantamaan niitä vaa’alle ja kaasusäiliölle. Nopeaa toimitusta myöhemmin tuli ongelmia maksun kanssa. Nettiyhteydet eivät pelanneet ja piti hakea lisää käteistä Sortlandin keskustan Minibankista. Ongelmitta ei siis tämäkään sujunut. Varmecenterin pihassa jutustelin espanjalaisen herran kanssa, joka oli samalla asialla kuin me. He olivat ajaneet Sevillasta asti, Suomen läpi ja olivat myös matkalla Lofooteille. Kuulemma kaasunkulutus oli heillä kovaa, sillä mukana oli taskukokoinen pieni chihuahua, jolle tuli asuntoautossa muuten liian kylmä. Pian matkamme jatkuikin lukuisten tunneleiden läpi kohti Lofoottien E10-tietä lämmityksen kera. Nyt vihdoin helpotti ja pääsimme nauttimaan matkasta ilman kommelluksia!

In Sortland we drove nearly directly to an RV center and went inside to ask for advice on our gas bottle dilemma. We were told to cross the bridge into town and find a place called Västerålen Varmeservice, which would fill the bottles for us. And so we did. The kind sir immediately stated that the gas bottles were completely empty and started hauling them towards the scale and the gas container. A quick fill up later we had some issues with payment. The online connection was bad and we had to go get some more cash at the Minibank in downtown Sortland. Not completely problem free either. At Varmecenter I had a conversation with an older Spanish gentleman, who was also short of gas. They had driven their RV all the way from Seville, through Finland and were also headed for Lofoten. They used up a lot of gas for heating, since their pocket-sized little chihuahua was apparently cold. Soon we were on our way again, through the numerous tunnels on E10 towards Lofoten WITH heating. Finally we could relax and enjoy our trip!

Matka toteutettu yhteistyössä TouringCarsin kanssa.

This trip was done in cooperation with TouringCars.

6 thoughts on “Sortland sorts it out

  1. Kyllä! Nyt voisin koska tahansa ottaa mukaani asuntoauton ja tiedän jo aika hyvin mitä kaikkea se vaatii. Miten ja mitä täytetään ja mitä ja miten tyhjennetään.

   Islannissa ja Lofooteilla on molemmissa muuten yks juttu joka hämää mua… se joku mikä jotenkin maisemasta puuttuu… puut! Se on se mitä jään aina kaipaamaan mun Alaskan kotiseuduilta. 🙂

   Like

  1. Onnistui. Ja onneks oltiin sentään viimeisenä mahdollisena arkipäivänä liikenteessä koska viikonloppuna olis voinut olla (vielä enemmän) ongelmia!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s