It Doesn’t Grow on Trees

Yksinasuvana on joskus hankala saada penni venymään kaikkiin reissusuunnitelmiini. Viime aikoina rahat ovat olleet erityisen tiukalla valmistautuessani elokuussa alkavaan kuukauden Jenkki/Kanada-roadtrippiin. Matka Lofooteille toteutettiin, kuten yleensäkin kaikki matkani pienellä budjetilla ja koska nämä raha-asiat tuntuvat aina kiinnostavan, ajattelin tehdä matkakuluistamme pienen koosteen.

Sometimes it’s hard to get my single pennies to stretch enough for all my travel plans. Lately money has been especially tight as I’ve been preparing for our month-long road trip to US/Canada, set to begin in August. Our trip to Lofoten was done on a budget, as all my trips usually are and since people always seem to be interested in travel expenses, I thought I’d do a quick recap of our travel costs.

NOK-1NOK-12

Lofoottienmatkan ajatus lähti siitä, että olimme molemmat kaavailleet reissua Pohjois-Norjan vuorille jo pidemmän aikaa. Kukin tahoillamme ja itsellä pääasiallinen syy oli päästä kerrankin matkaan koiran kanssa. Huomioiden koiran vastikään leikattu polvi oli kuitenkin luojan lykky, että tammikuisilla matkamessuilla tarjoutui Touring Carsin kautta mahdollisuus saada matkailuauto viikoksi käyttöön. Halusimme maksimoida viikon matkan ja siksi ostimme tarjoushintaiset Finnairin lennot Rovaniemelle. Käytin niihin vielä pisteitäkin, jolloin lento tuli maksamaan reilusti alle satasen verran.

The whole idea for the trip to Lofoten started with the both of us having thought of a trip to Northern Norway for a while already. We had planned separate trips, and for me the main reason had been wanting to take the dog along on a trip for once. But considering Java’s recent knee operation it was a godsend that Touring Cars offered us the use of an RV for a week of our choosing at the travel fair last January. We wanted to get the most out of a week’s trip and so we decided to get discount Finnair fares to Rovaniemi. I even used up some miles, so the flight was much less than usually.

NOK-3NOK-8NOK-4

Vietimme vain yhden yön maksullisella leirintäalueella Moskenesissa. Muutoin nukuimme yömme matkailuautossa tien poskessa, parkkipaikoilla tai teltassa. Ruoat ostimme mukaamme Ruotsin Kiirunasta, jottei Norjassa tarvitsisi maksaa itseään kipeäksi suolaisilla hinnoilla. Emme syöneet kertaakaan ulkona, vaan kokkailimme halvalla matkailuautossa ja söimme runsaat aamiaiset, joilla jaksoi pitkälle päivään. Clipperin kahvin toin mukana kotoa.

We only spent one night at an organized campground in Moskenes. Otherwise we spent our nights in the RV parked on the side of the road, in parking lots or slept in a tent. We got groceries along the way in Kiruna, Sweden so we wouldn’t have to spend a fortune with Norway’s steep prices. We didn’t eat out a single time, instead we made our own food in the RV and had hearty breakfasts which kept us going until late in the day. I brought Clipper coffee from home.

NOK-16NOK-10NOK-5

Norjan puolelta ostin muutaman postikortin ja postimerkin, muutaman jäätelön ja pari pakettia suosikkijuustoani fløytemysostia, jota söimme pelkiltään nautsikellen. Höyläsimme siitä ohuita siivuja ja rullasimme ihaniksi kinuskisiksi makupaloiksi aina tilaisuuden tullen. Tähän juustoon jää koukkuun!

Over in Norway I only bought a few postcards and stamps, a couple of ice creams and a few packs of my favorite cheese Fløytemysost, which we ate as a snack. We sliced it thin and rolled it up into wonderful caramel-like treats every chance we got. This cheese really gets you addicted!

NOK-9NOK-14NOK-6

Viimeiseksi illaksi Lofooteilla ratkesimme hetkeksi ruokakauppa Bunnprisiin, josta ostimme muutaman paikallisoluen ja naposteltavaa.

On our last evening in the Lofoten Islands we even visited a Bunnpris grocery store, where we got some local beer and some other snacks.

NOK-15NOK-11NOK-13

Viikko Lofooteilla tuli maksamaan minulle:

Lennot Finnair HEL-RVN-HEL 64€ + 12.000 pistettä

Matkailuautovuokra + vakuutus 184€

Bensat 177€

Puut, vesikanisteri ja sprii Trangiaan 25€

Yö Moskenesin leirintäalueella 15€

Ruoka + muut 70€

 Yhteensä = 535€

A week in Lofoten came out to this for me:

Finnair flights Helsinki-Rovaniemi-Helsinki 64€ + 12.000 miles

RV rental + insurance 184€

Gas 177€

Firewood, water jug and burner fuel 25€

A night at the Moskenes campground 15€

Food + more 70€

Total = 535€

NOK-18

Matkustatteko te yleensä halvalla vai rennommin ja mihin tykkäätte matkoillanne käyttää rahaa?

Do you usually travel on a budget or more leisurely and what do you like to spend your money on while traveling?

 


Haukland Beach

 


Unstad

 


Waves

 


How Big, How Blue, How Beautiful

 


Serendipity

 


Laukvik Lighthouse

 

12 thoughts on “It Doesn’t Grow on Trees

 1. Tuo Kiirunassa shoppailu oli kyllä fiksu veto. Tuntuu että Ruotsissa ruoka on melkeimpä halvempaa kuin Suomessa! Teillä tuli kyllä melko edulliseksi reissu varsinkin noin pitkäksi ajaksi. Meillä on myös suunnitteilla viikon mittainen reissu Norjaan ehkä elokuussa, mutta menemme omalla autolla ja yövymme hotelleissa Scandic Friends, sekä Finnair Plus-pisteitä käyttäen. Teltta ja trangia toki otetaan varalta mukaan. Tavoite olis, ettei tarvitsisi kuluttaa myöskään rahaa muuhun kuin bensaan ja ruokaan. Hengen ravintoa saa kyllä noista maisemista niin paljon kuin tarvitsee. ^^ Nää kuvat vaan saa laskemaan päiviä!

  Like

  1. Juu Ruotsissa ruokakauppojen tarjonta on niin hämmentävän hyvä, et olis itsekin kiva asua hieman lähempänä rajaa et vois sit käydä shoppailemassa useamminkin.

   Mulle se hengen ravinto on usein se tärkein, eli siitä en tingi! 🙂

   Like

 2. Nyt on Norja vissiin pop! Sitä on blogeissa paljon. Aivan ihanalta kyllä näyttääkin, eli ymmärrän sen suosion todella. Osaatko sanoa, paljonko asuntoauto olisi maksanut, jos olisitte joutuneet sen maksamaan? Norjaan matkustamisen yksi hidaste on kaiken kalleus. Kymmenen vuotta sitten pitsasta sai pulittaa Oslossa 25 euroa. 🙂

  Like

  1. Selkeesti on pop. Mulla ei oo niin väliä mikä on pop kun tykkään kuitenkin lähes aina matkustaa nimenomaan vuorille… vuokrahintoja voi tsekkailla esim. täältä: http://touringcars.fi/fi/hinnat-tarjouksia/vuokrahinnat Meidän auton vuokra olis normihintaan ollu tuon perusteella 728€.

   Ja onhan Norja kallis, mutta senkin voi kiertää just ostamalla ruoat mukaan Ruotsista tai Suomesta, ja onneks majoitus on sit matkailuautossa ilmaista. 🙂

   Like

 3. Tämä postaus tuli tarpeeseen. T. Nimim. Jenkkilän luottokorttilaskuja odotellessa ja Norjaan elokuussa… Just olin samaa miettinyt, että safkat pitää ostaa jo Suomen tai Ruotsin puolelta. On kyllä vedettävä aika minimibudjetilla tuo reissu, veikkaan. Eli mekin tullaan tekemään paljon itse ruokaa.

  Like

  1. Mahtavaa että tästä oli vielä hyötyä teillekin ennen reissua! Mä oon onneks sijoittanu Jenkkireissun kulut jo tässä vaiheessa luottokortille ja makselen niitä pois että voin sit tunkea sinne lisää ruoka+muita kuluja reissun aikana. Ihanaa että teilläkin on vielä mitä odottaa vaikka teidän Jenkkireissu näytti niin herkulliselta. Mielenkiinnolla seurasin vaikken päässytkään Disqukseen kommentoimaan… 🙂

   Like

 4. Ei tosiaankaan pahan hintanen reissu!

  Onneksi mun ystäväni isällä on matkailuauto ja ollaan saatu sitä nyt parina kesänä ilmasin lainaan. Me oltiin maksullisilla leirintäalueilla yötä Norjassa, mutta eipä sekään ollut kolmen hengen porukalle kallis keikka. Kerran syötiin ulkona: Tromssassa oli maailman parasta sushia! 30€/naama, mutta oli sen arvoista! Muuta ei sitten Norjassa ostetukaan (paitsi kerran tankattiin auto), kun oltiin Kilpisjärvellä tankattu auto täyteen sapuskaa (ja kalijaa). 😉

  Like

  1. Mun on nykyään vähän vaikea suhteuttaa tälläsiä viikon pyrähdyksiä kun en yleensä niitä harrasta. Mutta joo, kaippa tuo tuli suht edulliseks. Vaikka nyt raha-asiat onkin ollu aika tiukilla kun tuo kuukauden mittainen Jenkkireissu lähestyy… 🙂

   Tromssalainen sushi kuulostaa erinomaiselta! Alaskassa oon ite syöny elämäni parhaat sushit, ehkä näillä vuorimaisemilla ja kalastajakulttuureilla on siihen erityisosaamista. 🙂

   Like

 5. Ei hullummaksi tullut hinta ollenkaan! Hyvä pointti toi "yksinasuvana..", mä aina ajattelen, että jos reissais kaverin kanssa, tulis periaatteessa puolet halvemmaksi, kun rahat tulisi eri talouksista 😛

  Periaatteessa yritän reissata pienellä budjetilla, mutta harvoin siinä onnistun. Aina kuitenkin jossain vaiheessa tulee se "kerrankos sitä ollaan lomalla" -fiilis. Ongelma tässä on myös se, etten ikinä tee etukäteen mitään budjettisuunnitelmia tai mietin "kuinka paljon rahaa mulla on käytettävissä", vaan käytän korttia sillon kun tarvis. Pitäis ehkä ruveta suunnittelemaan vähän tarkemmin.

  Like

  1. No se on kyllä totta. Mutta jos taloudessa asuu kaks jotka ostaa ruokaa jne. niin onhan se sillon edukkaampaa kuin jos yksin asuisi. Mä suunnittelen nykyään aika tarkkaan noi pidemmät reissut niin ei tuu tien päällä yllätyksiä. Haluun maksaa kaiken mahdollisen ennakkoon pois… 🙂

   Like

 6. Meillä reissusniiduilu tuntuu nykyään olevan jo niin opittu juttu, ettei sitä edes ajattele. Saan jopa kiksit siitä, että nautiskelen elämästä mahdollisimman vähällä rahalla. Korsikalla patikoinnin ja vuoristomajojen jälkeen on luvassa sitten roadtrippiä…..Lähdetään nimittäin lauantaina Islantiin ja vuokrattiin kaikista pienin (edullisin) vuokra-auto mitä löytyi ja meinataan nukkua siinä jotenkin mytyssä 😀 Auto ylipäätään on jo niin luksusta, kun yleensä on tottunut kulkemaan jalkaisin tai fillarilla 🙂

  Like

  1. Haha. Ihan samat systeemit täälläkin käytössä. Nukun kuitenkin mieluummin teltassa kuin autossa, mutta mikäs siinä jos vaan autoon mahtuu! Mun kesän säästöprojekti on mennä joka paikkaan jos mahdollista vaan pyörällä, mutta en mä ihan äärimmäisyyksiin sentään mene, eli kun lähdetään telttailemaan porukalla koiran kanssa niin lainaan äidin minikokoista autoa. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s