Pen Pal

Olen parin viime viikon ajan testaillut minulle vierasta kameraformaattia. Käyttööni päätyi siis sattumalta Olympus Pen Mini E-PM1 ja siinä objektiivina Sigman 19mm f2.8. Olen viimeksi noin 7 vuotta sitten räpsinyt menemään pienemmällä kameralla ja kesti hiukan totutella tähän kapistukseen. Päätin ottaa projektiksi kesän ajan kantaa tätä välinettä mukanani koko ajan sen keveyden takia ja katsoa olisiko minusta kenties vaihtamaan Canon-leiristä johonkin muuhun. Sillä helpostihan ostan tuohon linssiin itselleni järkevämmän rungon sille päälle sattuessani. Onko teillä vinkkejä aloittelevalle Olympus-kuvaajalle? Ovatko kuvat aina kamerasta kiinni? Huomaatteko näissä eroa kuviin joita yleensä postaan?

For the past few weeks now I’ve been testing a new camera format for myself. I accidentally got a hold of an Olympus Pen Mini E-PM1 with a Sigma 19mm f2.8 lens. The last time I shot pictures with a smaller camera was already 7 years ago and it’s taken a bit of getting used to this thing. I decided to take on a summer project and carry this device with me at all times due to its light weight and perhaps look into changing from my trusty Canon to something else. It might be quite easy for me to just buy a more fitting body for my needs and this lens, if I happen tofeel like it. Do you have any tips for an Olympus beginner? Can you take equally good pics with a lesser camera? How do these look to you?

Penpal-25Penpal-10Penpal-2Penpal-24Penpal-9Penpal-8Penpal-23Penpal-11Penpal-5Penpal-18Penpal-12Penpal-7Penpal-30Penpal-28Penpal-14Penpal-17Penpal-26Penpal-29 

10 thoughts on “Pen Pal

 1. Oi ihanaa! Hirveästi on kiinnostanut nuo olympuksen uutuudet, kun on canonin kanssa tullut jokunen vuosi kuvailtua. Mielenkiinnolla jään odottelemaan 🙂

  Like

 2. Kyllä näissä mun silmään tietty ero näkyy. En tosin tiedä onko mun silmä hieman tavallista harjaantuneempi näkemään eroa Olympuksen ja Canonin jäljessä, kun meidän taloudessa on molemmat olleet jo useamman vuoden. Olen siinä samalla tottunut tuskailemaan miten erilaista jälkeä ne tekee, molemmat kyllä omalla tavallaan hyvää, mutta erilaista.

  Like

  1. Juu kyllä mäkin nään eron. Enkä mä näistä ainakaan tälläisenään ihan omanlaisiani saanut. Täytyy jatkaa testailua ja kattoa mitä tässä käy! Hitaus edelleen mättää, ja se että manuaalilla kuvatessa ei tule sellaista jälkeä kuin pitäisi.

   Like

 3. Kyllähän näistä on vaikea sanoa blogikoon kuvissa eroa. Kuvaatko muuten JPEG vai RAW? Minulla oli joskus vähän aikaa Pen, mutta se ei ollut minua varten. Muuten ei ole kyllä kokemusta Olympuksesta. Fujilla kuvatessa oikeastaan merkittävin ero kameran koon lisäksi peilijärkkäriin oli tarkennuksen hitaus, ja kennokoosta johtuen syväterävyys on täysikennoissa helpompi saada lyhyeksi kuin pienikennoisella. Tietysti varsinkin maisemia kuvatessa sillä ei ole juurikaan merkitystä. Kyllähän nuo nykyiset peilittömät on hyviä, siitä ei pääse mihinkään! Perinteisissä järkkäreissä on sitten myös etunsa. 🙂

  Like

  1. Kuvaan aina RAW. Hidas on tämäkin… sen vuoksi ei ole pysyvä ratkaisu eikä vaihtoehto tälläisenään. Mutta kiva kesälelu ja antaapahan ajattelemisen aihetta!

   Like

 4. Minäkin huomaan eron, mutta ihania nämä silti! Niinkun tiedät, minä olen ollut Olympus-leirissä jo pidempään, mutta PENiä en ole käyttänyt, kun itsellä ollut koko ajan OM-D. Taitaa tuo sinulla testissä ollut runko olla jo useamman vuoden vanha ja ei ehkä niin hyvin edusta näitä uudempia teknisiltä ominaisuuksiltaan? Omassani on ainakin todella nopsa tarkennus ja onnistuu hyvin myös vauhdikkaammat kuvat 🙂

  Like

  1. Hehe. Lisäks hintaeroa tän ja sun OM-D:n välillä on varmaan 1500 €… mä luulen että tää hitaus on PEN:ien ongelma. Ei vaan ehdi mukaan. Sitä Laurakin harmitteli viime viikolla, että manuaalilla tulee kuraa mutta automaatilla ihan ok. Olis kuitenkin kiva päästä itsekin vaikuttamaan niihin kuviin niinkuin yleensä ja kiva testata kunnon kapinetta ennen kuin vaihtaa tuon ison järkkärin yhtään mihinkään. Tämä Mini Pen ei siis missään nimessä vois korvata mun normikameraa, mutta antaapahan nyt ainakin ajattelemisen aihetta… 🙂

   Like

 5. Hienoja kuvia nämäkin kun on mahtava kuvaaja! Kyllä silti eroa huomaa… mutta tuollainen pikkuinen olisi kyllä itsellenikin niin loistava moneen hetkeen kun ei oikein pysty isoa kameraa mukana kuskaamaan…

  Like

  1. Kiitos Eve! (: Mä huomaan eron varsinkin kuvatessa ja onhan noissa käsitellessäkin eroa… mutta täytyy ajatella se just noin, että toi pieni on niin kevyt ja kätevä. Ei siltä kaikkea voi saada!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s