Campvibes

Kesän lopussa koittavaa kuukauden mittaista Jenkkeihin ja Kanadaan suuntautuvaa road tripiä odottaessa on ollut hyvää aikaa ajaa sisään retkikamppeita ja täydentää retkitaitoja. Touko-kesäkuussa tuli vietettyä aika monta yötä tai ainakin iltaa jossain päin Etelä-Suomea retkeillessä ja kaikki oleelliset tarpeet alkaa olla kasassa. Erinäisillä kokoonpanoilla olemme käyneet Nuuksion kansallispuistossa, Iso-Melkuttimella Lopella, Liesjärven kansallispuistossa, Soukassa Hanikan luontopolulla ja vielä Sipoonkorven kansallispuistossa.

While I’ve been waiting for our month-long road trip to the US and Canada at the end of the summer to begin, I’ve been eagerly testing out my camping gear and perfect my outdoor skills. In May-June I spent quite a few nights and some evenings hiking and camping somewhere around Southern Finland. Now it finally feels like all the essentials are in order. With a few different friends we’ve visited several Finnish National Parks, some outdoor recreation areas and some nature paths all over Southern Finland. It’s been so much fun.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Täydelliseen retkivarustukseeni kuuluu tällä hetkellä Lowe Alpinen rinkka, North Facen 2-hengen teltta/5-hengen jenkkiteltta, Expedin puhallettava makuualusta, puhallettava retkityyny, kesämakuupussi, kolmen kauden makuupussi, puuvillalakana, koiran makuupussi ja -alusta, kaasu-Trangia tarvikkeineen, retkimuki ja -astiat, Stanleyn retkipakki, myrskylyhty ja muut pientarvikkeet kuten tulitikut, puukko, linkkuveitsi, vessapaperi, sytytyspalat, hyvät eväät jne. Näitä voisi listata loputtomiin. Ehkä tärkeintä on kuitenkin mukavat jalkineet ja seikkailunhalu. Kyllä telttailu on ihanaa kun siitä nauttii!

My perfected camping equipment now includes a Lowe Alpine backpack, a 2-person North Face tent, a 5 person tent, an Exped inflatable sleeping mat, an inflatable pillow, 2 sleeping bags and a travel sheet, the dog’s sleeping bag and mat, a Trangia camp stove with a gas burner, a camp mug and other dishes, a Stanley food box, a barn light and other little essentials such as matches, a Swiss army knife, toilet paper, lighter blocks, snacks etc. This list goes on. Maybe the most important thing would still have to be comfy footwear and the taste for adventure. Camping is pure bliss when you enjoy it!

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Oletteko te käyneet tänä kesänä retkeilemässä? Mitä kuuluu varustukseenne? Mikä on suosikkikansallispuistonne Suomessa?

Löydät minut instagramista täältä. Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta. Lue ohjeet täältä ja kurkkaa myös järkkääjien blogit: Destination UnknownKaukokaipuu ja Veera Bianca.

Have you gone camping this summer? What do your essentials include? Which is your favorite National Park?

You’ll find me on instagram here. This post is a part of Instagram Travel Thursday. More info here. Also check out some of the organizers: Destination Unknown and Skimbaco Lifestyle.

 

13 thoughts on “Campvibes

 1. Retkeilemässä käyty, mutta ei valitettavasti Suomessa… Ollaan juuri pakkaamassa ensi viikon Etelä-Dakotan reissua varten, ja vähän mietityttää, mitenkä käy, kun meillä ei ole kuin nuo pakkasenkestävät makuupussit, ja tuonne on luvattu +30 päivisin, +16 öisin. Ei viitsisi tässä vaiheessa uusiakaan pusseja ostaa, että varmaan mennään sillä meiningillä, että saahan ne pussit sitten aina auki. Nyt myös otetaan kerrankin mukaan meidän puhallettavat makuualustat, joita on käytetty aiemmin vain kerran, kun aiotaan toiseksi yöksi kävellä skutsiin. Camping-alueilla ollaan turvauduttu ilmapatjaan, johon ilmat saa kätevästi auton akulla toimivalla pumpulla. 😉

  PS. Sun tuo "More Instagram Travel Thursday"-widget on tosi hieno, mutta siinä on joku bugi. Kun klikkaan oikealle nuolta, niin ekat tekstit jäävät silti näkyviin ja seuraavat siirtyvät silti esille, eli on kahdet eri tekstit päällekkäin. Käytössä mulla Chrome & Windows, jos jotain auttaa.

  Like

  1. Etelä-Dakota ei kuulosta yhtään huonolta sekään! Keystone ja Badlands onkin ensimmäisinä meidän elokuussa alkavalla reissulla tiedossa… Mun kesäpussi on ehkä comfort +15 ja kolmen kauden pussi comfort +2, joten niillä oon pärjänny huhtikuusta asti hyvin. Ja pussin saa toki aina auki!

   Oho, enpä oo vielä millään selaimella huomannu tollaista bugia. Töissä Firefox ja Windows, kotona Safari ja Mac ja joskus myös IE:llä koittanu. Chromea ei taida ollakaan… koititko päivittää sivun jos olis ollu joku tilapäinen ongelma? Ite en voi tuolle tehdä mitään, mutta jos ongelma on jatkuva niin kommentoi ihmeessä uudestaan niin ilmoitan siitä tuonne ylläpitoon. 🙂

   Like

 2. Oi kun ihanaa retkitunnelmaa! Meilläkin on auton perässä teltta ja retkikamppeet ja into metsään olisi kova. Tuo polvi ei vaan vieläkään taivu edes 90 astetta, joten telttaan könyäminen on turhan haastavaa. Toivottavasti se tästä kesän aikana vielä vähäsen vetreentyisi, muuten pitää tyytyä päiväretkiin tai etsiytyä reiteille, joiden varrella on yömajoja. Telttailussa on kuitenkin ihan oma fiiliksensä…

  Like

  1. Voi ei! Toivottavasti saat polven taas pian kuntoon ja pääsisitte enemmän retkeilemään. Usko tai älä, mutta sitten viime näkemän on mun polvi jo parempi. Toisaalta en ole nyt kuukauteen skeitannut, joten uusia osumiakaan ei ole tullut. Päivittäinen pyöräily on varmasti myös auttanut!

   Like

 3. Nämä on kyllä ihania nää sun retkeilykuvat! Ja itseasiassa sun instagram kuvien inspiroimana me lähdettiin miehen kanssa kävelylle Nuuksioon kun oltiin vielä Suomessa lomailemassa. Olen aina asunut ihan Nuuksion vieressä mutta jotenkin sinne ei ole tullut ikinä lähdettyä – mieskin ihmetteli että ei olla koskaan käyty siellä koska kuulemma paikka on niin ihana! Joten kiitoksia vaan inspiraatiosta 😉

  Like

  1. Ihanaa Laura että oon voinut inspiroida! 🙂 Nuuksio on niin kaunis, mutta onhan noita kauniita retkeilypaikkoja paljon muuallakin kun jaksaa vähän nähdä vaivaa. Mä oon retkeilly ihan ala-asteelta asti kun olin partiossa ja erilaisilla leireillä ja tietty Alaskassa retkeily oli lähes jokapäiväistä kesäisin. Se taitaa vaan mennä kausissa tämä retkeilyvimma… nyt se on mulla just kuumimmillaan!

   Like

 4. Mistä oot hankkinut koiran makuupussin? Meillä on ollut meidän hauveleille aina vain kotikutoisia viritelmiä, en ole hoksannut ollenkaan, että ihan oikeita makuupusseja on koirillekin. 🙂 Voisi olla kätevä, toinen noista partanaamoista kun palelee herkästi.

  Like

  1. Ite olen tuunannut! Eli vanha H&M makuupussi vaan nurin, ompelukoneella keskeltä kiinni ja ylimääräinen osa saksilla poikki. Kaikki muu etsiminen (ainakin täällä Suomessa) on ollut turhaa. Javalla kun ei ole aluskarvaa niin sekin palelee herkästi. 🙂

   Like

 5. Kun retkeilyvuosista on jo aikaa, niin eipä ole enää juuri tarvikkeitakaan. Jonain talvena kun oli paljon sähkökatkoja ja muistutettiin ihmisiä, että vähän pitäisi olla varautunut, niin mietin, että pitäisikö tuollainen Trangia sittenkin kuulua meidänkin varautumisvarusteisiin, mutta ei ole vielä(kään) tullut hankittua 🙂

  Like

  1. Mä oon nyt nukkunu tän kesän aikana jo aika monta yötä teltassa ja varusteet alkaa olemaan ihan just eikä melkein. Voisin vaan jäädä metsään asumaan tällä hetkellä… mutta pakko kuitenkin puurtaa vielä heinäkuu töissä kunnes loma koittaa. 🙂

   Like

 6. Ihania erätunnelmia! Erityissuosikki on tuo pähkinäkuva, oli se sitten aseteltu tai ei niin jostain syystä se on ihan supernätti!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s