Sunseekers and Sunflowers

Turn your face to the sun and the shadows fall behind you.

— Maori Proverb

Ajoimme auringonlaskun kanssa kilpaa saapuessamme vihdoin Badlandsin kansallispuistoon Etelä-Dakotaan. Teltat voitiin toki pystyttää pimeässä ja ruokakin saatiin tehtyä kovasta tuulesta huolimatta, mutta komeasta pastellisesta auringonlaskusta emme halunneet myöhästyä. 

We raced the sunset as we finally arrived at Badlands National Park in the Southwest corner of South Dakota. We could of course set up the tents in the dark and prepare dinner despite howling gusts of wind, but we didn’t want to miss out on this wondrous pastel colored sunset. 

Badlands-6Badlands-4Badlands-8Badlands-3Badlands-9Badlands-10Badlands-13Badlands-11Badlands-12Badlands-15

Olin jo keväällä varannut meille telttapaikan Cedar Passin leirintäalueelta, jonne ajoimme Coloradosta Mount Rushmoren kautta. Se mikä ajomatkalla hieman huolestutti minua, oli alueelle luvattu puuskittainen kova tuuli. Onneksi selvisimme kuitenkin kummemmilta kommelluksilta tuulen takia. Olin vieraillut tälläkin alueella kerran aiemmin, mutta tuolloin ei ollut aikaa pysähdellä ihmettelemään Badlandsien muodostelmia. Auringon pudotessa horisonttiin ihailimme surrealistista maisemaa ja ihmettelimme karussa maaperässä kasvavia auringonkukkia. 

I had already last spring made us a reservation at Cedar Pass campground, where we drove from Colorado, while passing by Mount Rushmore on the way. The thing I’d been worried about on the drive over, was the wind warning they’d put out. Fortunately the wind gave us no extra trouble. I had visited this area once before, but back then I didn’t have time to stop and admire the formations of these Badlands. As the sun fell into the horizon, we marveled at this surreal landscape and wondered about the sunflowers growing in this arid earth.

Badlands-16Badlands-20Badlands-17Badlands-19Badlands-18Badlands-21Badlands-23Badlands-24Badlands-25

Tämäkin vähemmän tunnettu USA:n kolkka oli ehdottomasti yhden auringonlaskuvierailun arvoinen. Minä olisin helposti viihtynyt täällä pidempäänkin. Lisää Badlandsien päivämaisemia tulossa pian.

Even this lesser known part of the US was definitely worth one sunset visit. I could easily have stayed for longer. More daytime views from the Badlands coming up in the next post.

Badlands-27

ROAD TRIP FACTS

Day 1, part 2

Mount Rushmore, SD – Badlands National Park, Interior, SD

Distance: 1 hour 45 min, 97 miles

Total distance: 408 miles

ROAD TRIP FAKTOJA

Päivä 1, osa 2

Mount Rushmore, SD – Badlands National Park, Interior, SD

Ajomatka: 1 tunti 45 min, 97 mailia

Yhteensä ajoa: 408 mailia

 

4 thoughts on “Sunseekers and Sunflowers

 1. Hienoja kuvia ja tunnelmia! Badlands on houkutellut mua jo parin vuoden ajan ihan vaan nimensä perusteella, sillä olihan se yhden mun suosikkiartisteista, Dirty Beachesin, vuonna 2011 julkaiseman albumin nimi. Olin katsomassa keikkaa Kutosella ja tulinkin silloin sen jälkeen sun luo oluelle ja jämäsusheille.. 🙂 Hyviä muistoja siis pitää sisällään tuo nimi ja sitä myöten fiilikset paikkaa kohtaan, vaikken ole siellä koskaan käynytkään.

  Mutta ehkä joskus!

  Ja tämähän tässä tarinankerronnassa on parasta – antaa lukijoille hyviä fiiliksiä ja ajatuksia uusia paikkoja kohtaan. 🙂

  Like

  1. Oho! Mä en muistanukaan tuollaista… mutta tosiaan tulithan sä sushi-iltaan sillon jäljessä. 😀

   Mä muistan vaan sen Sissy Spacekin ja Martin Sheenin leffan Paha maa. Se tais olla aika karu pätkä!

   Ja kiitos!

   Like

 2. Ihana Badlands! Me ajettiin vaan lyhyesti läpi, sillä hurjasteltiin siellä ehkä vaan parisen tuntia. Siinä ajassa ehin kuitenkin ihastua aika korvia myöten, sillä maisemat oli kuin Grand Canyonilla! Ei nähty auringonlaskua, mutta vaikuttaa vähän siltä että olis pitäny jäädä odotteleen.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s