Park Cafe

A friend is like a piece of pie: you can never have too many and they make you happy when you’re sad.

— Unknown

Jos jotakin kaipaan Jenkeistä lähes joka päivä, ovat ne ne perinteiset amerikkalaiset dinerit ja kunnon aamiaiset. Montanassa pääsimme kokemaan yhden paikallisen helmen, Park Cafen, joka sijaitsee aivan Glacierin kansallispuiston portin kupeessa St Maryssa.

If there is something that I really miss about the US nearly every day, it is the traditional American diners and decent breakfasts. In Montana we got to experience a local gem, Park Cafe, located right by the entrance to Glacier National Park in St Mary.

UntitledUntitledUntitled

Jo ovella huomioni kiinnittyi yhteen tiettyyn annokseen ja lopultahan me söimme kaikki tismalleen saman herkkuaamiaisen. Itse jätin kuitenkin englantilaisen muffinin väliin, vaikka joskus viljapoikkeuksia pystynkin tekemään.

Already at the door my attention was caught by one specific meal and finally we all ended up eating the exact same thing. I skipped the delicious English muffin, though sometimes I can make exceptions and eat some grains.

UntitledUntitledUntitledUntitled

Eggs Benedict pekonilla, avokadolla ja röstiperunoilla. NAM!

Eggs Benedict with bacon, avocado and hash browns. YUM!

UntitledUntitled

Kahvilasta tuli heti niin meidän suosikkimme, että palasimme paikalle vielä loppuviikosta kun ajoimme takaisin Montanan puolelle Kanadan Albertasta, jolloin jokainen meistä otti palan kahvilan maankuulua piirakkaa. Se siitä viljojen välttelystä. Olen kuitenkin todennut, että joskus pitää suoda itselleen paheita. Tämä persikka-vadelmapiirakka oli varmasti parasta ikinä syömääni piirakkaa. Minkälaiset aamiaiset teitä viehättävät? Mitkä ovat go-to ruokapaikkojanne Jenkeissä?

This cafe became such an instant favorite, so that we returned later in the week as we drove back to Montana from Canada’s Alberta, and had to each get a piece of the cafe’s famous pies. So that’s that for avoiding grains. But I’ve come to the conclusion that sometimes you just have to make exceptions. This peach-raspberry pie was probably the best one I’ve ever tasted. What kinds of breakfasts do you like? What are your go-to food joints in the US?

 

5 thoughts on “Park Cafe

  1. Uh, maistuis! Me valittiin meidän Nykin (Brooklynin) hotelli juuri sillä perusteella, että sen aamupala oli ulkoistettu läheiselle dinerille (tiedettiin se aikaisemmalta reissulta). Siinä sitten vuoroteltiin perinteistä munat, pekonit ja paistetut perunat -komboa ja pannareita tuoreilla hedelmillä. Nam! Sen jälkeen olikin karua syödä pari aamua motellissa ja viimeisenä aamuna Manhattanilla olikin enää pelkkä kahvi 😉

    Like

  2. Breakfast burritos. Scrambled egg tacos. Growing up in the southwestern US, you are surrounded by excellent Mexican food. I also love egg and tomato sandwiches.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s