21 National Parks

Terve #igtravelthursday, pitkästä aikaa! Ehtihän tässä vierähtääkin puoli vuotta edellisestä osallistumisestani. Kiva olla täällä taas…

Minua melkein huimaa katsoessani läpi kuvia viime kesän road tripin aikana nähdyistä ja koetuista paikoista. Kuukauden matkan aikana näimme 21 kansallispuistoa, joista 19 USA:ssa ja 2 Kanadassa, sekä 5 muuta nähtävyyttä, joista 3 kansallismonumenttia ja pari ihan muuta. Vierailimme yhteensä kymmenessä osavaltiossa ja yhdessä Kanadan territoriossa. Kuinka monessa näistä olette käyneet ja mitkä houkuttelisivat eniten?

I almost feel dizzy looking through pictures of the places we saw and experienced during our road trip last summer. In a month we saw 21 National Parks, 19 in the USA and 2 in Canada, 5 other sights, of which 3 were National Monuments and a couple other sights. All together we visited 10 states and one Canadian territory. How many of these have you been to and which ones would you be most interested in seeing?

Badlands National Park

 Badlands and sunflowers in South Dakota's Badlands National Park

Etelä-Dakotan Badlands on vähemmän tunnettu kansallispuisto, mutta todella vierailemisen arvoinen.

Badlands in South Dakota is one of the lesser known National Parks, but truly worth the visit.

Theodore Roosevelt National Park

 Theodore Roosevelt National Park was full of empty space, nature and bison.

Pohjois-Dakota on harvemman lusikkalistalla, mutta löytyi kyllä omaltani. Täältä Kanadan rajan tuntumasta, läheltä ei mitään, löytyi ei oikeastaan mitään, mutta sitä juuri lähdin hakemaankin. Tilaa ja luontoa hengittää + tietty biisoneita.

North Dakota isn’t most likely on many bucket lists, but I still had it on mine. Here, close to the Canadian border you couldn’t really find anything, but that is exactly what I was after. Space and nature to breathe in + of course plenty of bison.

Banff National Park

Banff on varmasti nykyään monen sosiaalista mediaa seuraavan listalla. Olihan siellä hienoja nähtävyyksiä, mutta minun mielestäni myös aivan liikaa ihmisiä. Ja savua, sitä viime kesänä todella riitti metsäpalojen roihutessa.

Banff is probably a very coveted destination nowadays with anyone following social media. Well, it had nice views, but also way too many people. And smoke, there was plenty of that last summer with the forest fires.

Jasper National Park

Icefields Parkwayn toisesta päästä löytyvä Jasper oli paljon rauhallisempi kuin turistinen Banff. Yli 30 kilometrin melontareissu Maligne Lakella oli varmasti matkan hienoimpia kokemuksia.

Jasper, on the other end of the Icefields Parkway, was much calmer than the touristic Banff. Kayaking more than 30 kilometers on Maligne Lake was probably one of the greatest things of the trip.

Waterton-Glacier International Peace Park

Montanan ja Albertan rajan molemmin puolin löytyy huikaisevan kauniit sisaruspuistot, Waterton ja Glacier.

The incredibly beautiful sister parks Waterton and Glacier are located on opposite sides of the Montana-Alberta border.

Yellowstone National Park

USA:n kansallispuistojen klassikko Yellowstone on maan vanhin kansallispuisto, ja niin käsittämättömän suuri, että täällä saa helposti kulumaan useammankin päivän.

The classic US National Park, Yellowstone, is also the oldest National Park in the nation, and so incredibly big in size, that you can easily spend several days days exploring it.

Grand Teton National Park

Välittömästi Yellowstonen eteläpuolella sijaitsee Grand Tetonin huomattavasti pienempi kansallispuisto, jonka kupeesta löytyvät kuuluisat Jacksonin kylä ja Jackson Holen laskettelukeskus. Tämä paikka on minulle taikaa.

Grand Teton is much smaller than Yellowstone and can be found immediately south of it. Located close to Jackson, WY and Jackson Hole, this place is utter magic to me. I will alway be returning here for these amazing views.

Capitol Reef & Bryce Canyon National Parks

Utahin eteläosien punaiset puistot ovat visuaalista tykitystä koko matkan. Tien nro 12 molemmista päistä löytyy kaksi hyvin erilaista, mutta niin hienoa punaista puistoa.

The red parks in the south of Utah are a visual blast all the way. You can find two very different, but very fabulous red parks at both ends of Highway 12.

Zion National Park

Zionissa oli upeat maisemat, mutta sieltä jäävät kuitenkin parhaiten mieleen puistossa kokemamme aktiviteetit. The Narrows ja Angels Landing olivat molemmat olleet haaveissani ja suunnitelmissani jo pitkään. Korkean paikkojen kammokin on tainnut hellittää!

Zion offered great views, but what I will remember the most are the activities we experienced while there. The Narrows and Angels Landing had both been in my dreams and my plans for a while. I think I might also have gotten rid of some of my vertigo!

Grand Canyon National Park

Tämä oli jo kolmas kertani Grand Canyonilla, mutta ensimmäinen kerta North Rimillä. Kolmas kerta toden sanoo, sillä täällä oli sopivan vähän ihmisiä minunkaltaiselleni matkailijalle.

This was already my third time at the Grand Canyon, but my first at the North Rim. Apparently third time’s a charm, since this side had the right amount of less people for my kinda traveler.

Petrified Forest National Park, Antelope Canyon & Horseshoe Bend

Arizonastahan löytyy vaikka mitä! Vierailin Arizonassa ensimmäisen kerran vuonna 1996, ja sen jälkeen olen löytänyt sieltä näiden nähtävyyksien lisäksi myös miehen, koiran ja auton.

You can find almost anything in Arizona! I first visited the state in 1996 and have since then found a man, a dog and a car from there, as well as all of these sights.

Saguaro National Park & White Sands National Monument

Saguaron kansallispuisto on nimensä veroinen ja täynnä kaktuksia. Tucsonista ajaa jokusen tunnin New Mexicon puolelle, jossa itsensä voi ympäröidä valkoistakin valkoisemmalla hiekalla.

Saguaro National Park is full of cacti, as the name already promises. From Tucson you can drive to New Mexico in a few hours, where you can surround yourself with whiter than white sand dunes.

Guadalupe Mountains & Carlsbad Caverns National Parks

Lyhyen ajomatkan päässä toisistaan löytyy Teksasin puolelta Guadalupe Mountainsin kansallispuisto ja New Mexicon puolelta käsittämätön tippukiviluola Carlsbad Caverns. Suosittelen molempia!

A short drive from one another, in Texas you’ll find Guadalupe Mountains National Park and in New Mexico the unfathomable stalagmites and caves of Carlsbad Caverns. I highly recommend both!

Monument Valley Navajo Tribal Park

Näissä Monument Valleyn upeissa maisemissa voi käydä yöpymässä huokeaan parinkymmenen dollarin hintaan. Hotelli onkin jo sitten ihan eri juttu.

You can spend a night in these fabulous views of Monument Valley for a fair price of around twenty bucks. The hotel is a completely different deal.

Arches National Park

Kivikaaria, punaisia kallioita ja aavoja maisemia, jotka muistuttavat ainakin minua Indiana Jonesista, löytyy Utahin kuuluisasta Arches National Parkista. Viereisessä Canyonlandsin kansallispuistossa on myös yksi kuuluisa kaari, Mesa Arch, jonka olen lisännyt tähän kollaasiin ensimmäiseksi.

Stone arches, red rocks and open views, which remind at least me of Indiana Jones, can all be found in Utah’s famous Arches National Park. The adjacent Canyonlands National Park also boasts a famous arch, Mesa Arch, which I’ve added to this collage as the first picture in the set.

Canyonlands, Black Canyon of the Gunnison and Rocky Mountain National Parks

Loppumatkan reissuväsymys saattoi vaikuttaa siihen kuinka monta kuvaa ehdin ja jaksoin postata instagramiin, muttei suinkaan vähentänyt näiden maisemien hienoutta. Erityisen vaikutuksen minuun teki Black Canyon of the Gunnisonin kansallispuisto. Marmoroidulta pihviltä näyttävä kanjoni on syvimmillään jopa kilometrin!

Feeling tired at the end of the trip might have had something to do with how many pictures I posted on instagram, but it for sure didn’t lessen the beauty of this amazing views. I was especially taken by Black Canyon of the  Gunnison National Park. This canyon which looks like a marbled steak, is nearly a kilometer straight down at its deepest!

Best of the Rest

Muitakin näkemisen arvoisia paikkoja löytyi matkamme varrelta… kuten Mount Rushmore, Devils Tower, Grand Staircase-Escalante ja Mesa Verde. Pohjois-Amerikan mantereelta eivät luontonähtävyydet todella lopu kesken!

We also saw a bunch of other places worth a visit…. such as Mount Rushmore, Devils Tower, Grand Staircase-Escalante and Mesa Verde. The continent of North-America is truly never short of sights in nature.

Tämä postaus on osa Instagram Travel Thursdayta, jonka järjestäjinä toimivat RIMMA+LAURA -matkablogi, Travellover ja Muru Mou -matkablogi. Minut löydät instagramista nimellä @keamar.

38 thoughts on “21 National Parks

 1. 14 sain laskettua itselleni, ja sulla on about koko mun loppu bucket-list tässä listattuna. 😀 White Sands etelässä olisi ykkönen, pohjoisessa varmaan taas Jasper/Banff. Ensimmäinen menisi melkeinpä pitkänä viikonloppuna, mutta jälkimmäinen taitaa vaatia pidemmän loman!

  Like

  1. White Sands oli kyllä makea! Alue oli erikoinen noiden Military Basejen takia, vähän väliä piti olla näyttämässä passiaan moottoritien varressa ja kertomassa mihin matka oli viemässä. White Sandsista tulossa toki oma postauksensa!

   Like

 2. Muakin huimaa näitä kuvia katsoessani. Ihan mahtava matka teillä takana! Ite oon käyny vaan Yellowstonessa ja Grand Canyonilla.. Niin ja Mount Rushmorella noista, mitä lopussa mainitsit. Paljon vielä nähtävää. 🙂

  Like

  1. Oli kyllä hieno reissu. Eikä tehny edes tiukkaa käydä noin monessa paikassa. Loppumatkasta oli porukassamme vähän terveydellisiä haasteita, jotka rajoitti viimeisten päivien tekemistä… mutta niistäkin selvittiin kunnialla.

   Like

  1. Kiitos Eevi! Suunnittelu on näissä mun mielestä kaiken A ja O. Jos ei suunnittele ennakkoon ei aikataulutkaan natsaa. Lisäks meillä oli lähes kaikki varattu ja maksettu ennen reissua, niin ei tarvinnut kuin ajaa perille ja käydä mukavaks, ilman ylimääräistä säätöä. 🙂

   Like

  1. Huh! Kiitos ihanasta kommentista. Mä oon postauksissa matkalla noin puolivälissä, eli Yellowstoneen ollaan päästy. Lisää postauksia löydät täältä: http://www.deepredblues.com/canyonlands-road-trip/

   Oltiin Yellowstonen alueella 3 päivää, se oli pisin pätkä yhdellä alueella. Kanadassa ajeltiin myös usempi päivä. Mua ei jotenkin toi tahti haitannu, yhteenkään paikkaan ei sillä kertaa jääny tunne että olis pitäny jäädä pidemmäks. Nyt tietää paremmin minne haluaa sitten seuraavalla kerralla takaisin… 🙂

   Like

 3. Vau, ihan mielettömiä maisemia. Nämä sinun Jenkkilän kansallispuistoseikkailut ne vaan saa aina reissukuumeen aikaiseksi noille seuduille….itseasiassa innostuin luettuani PCT- patikkareitistä (Pacific Crest Trail), joka kulkee Kanadasta aina Mexicon rajalle saakka reilu 4000 kilsaa…. Ehkä sitten joskus, kun on muutama kuukausi aikaa lähteä seikkailemaan 🙂

  Like

  1. PCT olis ihana tehdä, mutta vaatis kyllä pidempää aikaa kuin kuukauden ja niin kauan kun mulla on koira en pysty olemaan niin kauaa vuffesta erossa. Someday.. 😉

   Kiitos Tiina!

   Like

 4. Ah, näiden kuvien perusteella kaikki kyllä houkuttaa (ja kaikki käymättä), mutta realistina on varmaan pakko rajata halut kolmeen: Grand Canyon, Yellowstone ja Antelope Canyon. Ihanasti nämä ovat kaikki myös sellaisilla sijainneilla, että pääsisi ihan uusiin maisemiin omilta tutuilta kulmilta 🙂

  Like

  1. Ja täällä mä suunnittelen jo ties kuinka monetta jenkkireissua. En nähtävästi enää osaa matkustaa muualle… paitsi ehkä Skotlantiin voisin lähteä. 🙂

   Kiitos Maarit! ❤

   Like

 5. I found your blog a long time ago while looking for travel blogs. I love all of your photos. I also love that you hit up all my favorite places in Utah. I grew up in southern Utah on I-15, and spent many a summer at Bryce Canyon or Zion. I love seeing other people fall in love with the places I call home.

  Like

  1. Thank you so much Lana. You have no idea how much I appreciate your comment. You grew up in such beautiful landscapes, one might even call you lucky! More from Utah coming up this spring…

   Like

 6. Uskomattoman upeita kuvia, niin erilaisia maisemia sellaisiin "normiretkeilymaisemiin" verrattuna, mihin täällä Suomessa on tottunut! 🙂 Aika haipakkaa olette kyllä menneet kuukauden reissulla. Jokainen paikka näyttää siltä, että siellä viihtyisi pienen ikuisuuden eikä missään nimessä kiireellä haluaisi lähteä pois.

  Like

  1. No sanos muuta, aina ei tarvi retkeillä metsässä! Kuten Anskulle jo tossa yllä mainitsin niin mua ei jotenkin tahti haitannu. Seuraavalla kerralla tietää taas paremmin minne haluaa palata, jotenkin en nimittäin koe näitä sellasiks vain kerran elämässä paikoiks… aina voi palata! 🙂

   Like

   1. Suunnataan länsirannikolle kolmeksi viikoksi ja näistä kansallispuistoista ois tarkoitus tsekata ainakin Yosemite, Monument Valley, Grand Canyon ja toivottavasti myös Yellowstone! Vähän jännittää, että miten kolme viikkoa riittää… Mun pitääkin vinkkien toivossa tutkia sun blogia vielä tarkemmin 🙂

    Like

   2. Yellowstone on aika kaukana näistä muista, mutta ehdottomasti tehtävissä! Monument Valleysta, Grand Canyonista ja muista vielä tulossa lisää postauksia nyt keväällä… 🙂

    Like

 7. Zion ja Jasper ehkä houkuttelisi eniten paikoista joissa en oo käynyt. Ja Mount Rusmore olisi hauska nähdä. 😀 Grand Canyon, Glacier ja Yellowstone kelpaa myös koska vaan uudestaan.

  Like

  1. Glacieriin ja Tetoniin voisin mennä vielä kolmannenkin kerran, mutta luulen että Yellowstone on nyt tältä erää nähty! Zioniin olis kiva mennä takas haikkailemaan… 🙂

   Like

 8. Huh, ihan mielettömän määrän ehditte yhdellä reissulla käydä! Uskomattoman kauniita kuvia, kuten sulla oikeastaan aina. Mulla on vielä kaikki nämä käymättä, ehkä vielä joskus. Yellowstone, Grand Canyonit ja muut klassikot totta kai listalla, mutta Jasper National Park jäi mieleen tosi vahvasti jo silloin kun kuvat sieltä Instaan ensimmäisen kerran postailit.

  Like

  1. Kiitos Laura 🙂 Suosittelen ehdottomasti tutustumaan Kalliovuorten kansallispuistoihin, sekä Kanadan että Jenkkien puolella. Niissä on ihan oma taikansa, ja Jasper varsinkin oli ihan maaginen paikka!

   Like

  1. Ymmärrän! No sweat! Tuli kyllä taas nähtyä sellaisia paikkoja että tekis mieli mennä pian takaisinkin. Mutta tänä keväänä nyt vaihteeks taas vähän enemmän pohjoiseen ja länteen… 🙂

   Like

 9. Nyt mä en kestä! Aivan käsittämättömän upeita paikkoja! Yhdessäkään en ole käynyt ja nyt tulevallakin Amerikan-matkalla tie vie vain New Yorkiin, mutta niin mielettömiä paikkoja, että tahtoisin minäkin näitä joskus nähdä!

  Like

 10. I just discovered your blog while searching for information about La Wis Wis campground – which looks so lovely that I just booked a stay for this summer! This post makes me want to quit my job and head out for an epic road trip immediately. I’ve been to some of these parks, but no nearly enough! Thank you for sharing your beautiful, inspiring photos!

  Like

  1. Thanks Laura, I’m glad you found your way here… 🙂 I’m actually going back to La Wis Wis again in late May. Can’t wait, I absolutely loved the atmosphere there! Stay tuned for more road trip adventures from Alaska and the PNW, coming up in a few months…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s