Grand Prismatic Spring

“Life is like a prism. What you see depends on how you turn the glass.”

– Jonathan Kellerman

Tänä aamuna heräsin uneen joka tuntui niin todelliselta, että piti melkein tunnin ajan pohtia olivatko unen tapahtumat todella tapahtuneet vai eivät. Joskus katson kuvia paikoista joissa on tullut käytyä samalla tavalla. Olenko todella ollut tuolla?

This morning I woke up to a dream that felt so real that for at least an hour I had to think hard if the things in the dream had really happened or not. Sometimes I look at pictures from places I’ve been to in the same way. Have I really been there?

Grand Prismatic Spring Yellowstone National Park

Reissuhaaveet kuuluvat tähän vuodenaikaan kuin nenä päähän. Talven harmaus ja loskaiset kadut eivät kaupunkilaisia järin inspiroi. Joskus nämä vähemmän inspiroivat kaudet tulevat kuitenkin tarpeeseen, sillä silloin polte suunnitella uutta nostaa päätään. Lisäksi on kiva palata katsomaan menneitä seikkailuita ja nähtyjä paikkoja. Videoiden tekeminen on viime aikoina inspiroinut minua ihan suunnattomasti. Videoita on siis luvassa lisää!

Travel dreams are an inevitable part of this time of year. The gray of winter and snain falling from the sky aren’t the most inspiring traits. Sometimes these less inspiring periods can however be more than needed, since that’s when the need to plan something new rears its head. It’s also nice to go back and reminisce about past adventures. Making videos has been a huge source of inspiration for me lately, so look forward to more of them!

Grand Prismatic-15

Viimeksi julkaistussa videossa näittekin jo pätkiä upealta Grand Prismatic Springiltä, jonka pääsimme tällä kertaa näkemään myös korkeuksista, kiivettyämme kukkulalle sen ylle. Lähes surrealistisen värinen kuuma lähde on Yellowstonen tunnetuimpia luonnonihmeitä, ja sen kirkkaat värit näkee parhaiten juuri ylhäältä päin. Sen laidalla kävellessä kuuma höyry lämmittää kasvoja.

In the last video I posted, you already saw some clips from the fabulous Grand Prismatic Spring, which we this time also got to see from above, after hiking up the hill behind it. This colorful hot spring is so bright, it’s nearly surreal and it’s definitely one of the better known sights at Yellowstone. I think it’s best seen from above, but walking alongside it, you get to really feel its steaming heat.

Grand Prismatic-5Grand Prismatic-2Grand Prismatic-8Grand Prismatic-17Grand Prismatic-13Grand Prismatic-12Grand Prismatic-14Grand Prismatic-20Grand Prismatic-16

Kevään matkasuunnittelu on nyt edennyt siihen pisteeseen, että päivät on jo lähes lyöty lukkoon ja olenkin jo tiedustellut majapaikkaa minulle ja muutamalle ystävälleni maapallon toisella puolen asuvien ystävieni luota. En malttaisi odottaa että pääsen kertomaan teille lisää. Aivan huiseja juttuja on nimittäin tiedossa! Kuka arvaa minne matka vie?

ROAD TRIP FAKTOJA

Päivä 9, osa 2

Old Faithful Geyser – Grand Prismatic Spring

Ajomatka: 7 mailia, 15 min

Yhteensä ajettu: 2859 mailia

This spring’s travel planning has now advanced to the point that the dates are pretty much set and I’ve already made sleeping arrangements for myself and a few of my friends at another friend’s house, who lives pretty much on the other side of the globe. I can’t wait to tell you more. Such awesome things are in the works! Do you have any guesses?

ROAD TRIP FACTS

Day 9, part 2

Old Faithful Geyser – Grand Prismatic Spring

Distance: 7 miles, 15 minutes

Total distance driven: 2859 miles

7 thoughts on “Grand Prismatic Spring

 1. Voi vitsit, te tietty kiipesitte tuonne kukkulalle! Me käytiin perusturremeiningillä vaan tallailemassa boardwalkia ja katseltiin, että sinne kukkulalle kiipesi jostain porukkaa. Ei kuitenkaan tiedetty mistä sinne pääsee, eikä semilaiskoina sitten jaksettu nähdä vaivaa, että oltaisiin otettu selvää. Sitten kun palataan Yellowstoneen, tuun kyseleen sulta! Upeat kuvat ja värit. On tuo vaan kyllä Jenkkien upein (monipuolisin) kansallispuisto. Mun mielestä. Ne eläimet ja kaikki ❤

  Like

  1. Ekana vuonna ei ehditty/tiedetty mistä kiivetään. Tokana vuonna oli sit jo suunnitelma… 😉

   Kiitos Elina, Yellowstone on kyllä hieno. Etenkin niiden eläinten vuoksi, joista tiedän että tykkätte. 🙂

   Like

 2. Pakko palata vielä Yellowstoneen ja kiivetä tuolle kukkulalle. Näyttää niin paljon makeammalta ylhäältä päin tuo, kun me käveltiin vain vieressä viimeksi siellä päin ollessa.

  Mä veikkaan tulevaksi kohteeksi jompaa kumpaa A:ta: Alaska tai Australia!

  Like

  1. Joo suosittelen kiipeämään. Ylhäältä on ihan eri perspektiivi! Aussit ei ikinä oikeastaan ole ollut mun haaveena… eli saatat arvata mihin matka vie. 😉 Hyvin arvattu!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s