Once in a Lifetime

Minkälaisia ovat kerran elämässä matkat? Täytyykö sellaista matkaa varten tehdä täydellinen irtiotto ja lähteä vuodeksi maailmanympärysmatkalle vai riittääkö se että viettää kuukauden jossain vuoristossa keskellä metsää? Ajattelin joskus että ehkä sitä menisi Yellowstoneen kerran elämässä. Onhan se kovin kaukana oikeastaan kaikesta muusta, ja onhan siellä kallista/hankalaa yöpyä. No opinhapan, että asia ei suinkaan ollut näin, sillä siellä tuli nyt vierailtua nyt jo kahtena vuotena peräkkäin. Telttailu ei tuottanut ongelmia, ja se myöskin säästi meiltä satoja dollareita majoituskuluissa. Asennoitumiseni onkin varmasti muuttunut viime vuosina. Jos jotain haluaa tarpeeksi, voi sen toteuttaa toistekin. Tämä päti myös Yellowstoneen ja moneen muuhun kaukaiseen paikkaan minne aion palata. Suunnittelu on vain kaiken A ja O.

What kind of trips are once in a lifetime? Do those kinds of trips always have to be year-long trips around the world or is it enough to spend a month somewhere in the mountains in the middle of the forest? I used to think that I might one day travel to Yellowstone, like once in MY lifetime. You know, it being pretty far away from everything else around and it being somewhat expensive/difficult to find lodging there. Which I learned isn’t really the case, since I just happened to travel there two years in a row. Camping wasn’t an issue and it also saved us hundreds of dollars in lodging. My thoughts have somewhat changed in the past few years. If you really want something enough, you can do it again. This also applied to Yellowstone and many other remote places I intend to return to. Planning ahead is the key to pretty much everything.

Yellowstone-62Yellowstone-2Yellowstone-35Yellowstone-43Yellowstone-18Yellowstone-20Yellowstone-51Yellowstone-27Yellowstone-19Yellowstone-48Yellowstone-41Yellowstone-28Yellowstone-11Yellowstone-30Yellowstone-33Yellowstone-12Yellowstone-39Yellowstone-8Yellowstone-31Yellowstone-29Yellowstone-32Yellowstone-37Yellowstone-53Yellowstone-57Yellowstone-67

Olenkin tässä pohtinut, että onkohan minussa jotain vikaa kun haluan vain matkustaa samoihin tai samanlaisiin paikkoihin vuosi toisensa jälkeen, vai tarkoittaako se vain sitä että olen todella löytänyt oman juttuni? Haen nimittäin aina matkoiltani jotakin tai kaikkia näistä: vuoret, rannat, majakat, järvet, metsät, luonto. Mitkä paikat saavat teidän sydämen sykkimään astetta kovemmin?

ROAD TRIP FAKTOJA

Päivä 9, osa 3

Grand Prismatic Spring – Lower Geyser Basin – Norris Geyser Basin – Mammoth Hot Springs – Tower Roosevelt – Grand Canyon of the Yellowstone

Ajomatka: 91 mailia, koko päivä

Yhteensä ajettu: 2950 mailia

Lately I’ve been wondering if there is just something wrong with me since I usually want to travel back to the same places or just very similar ones, year after year, or does it only mean that I have truly found my places in the world? I seem to always to look for one or all of these on my trips: mountains, beaches, lighthouses, lakes, forests, nature. What kind of places make your hearts beat a little faster?

ROAD TRIP FACTS

Day 9, part 3

Grand Prismatic Spring – Lower Geyser Basin – Norris Geyser Basin – Mammoth Hot Springs – Tower Roosevelt – Grand Canyon of the Yellowstone

Distance: 91 miles, all day

Total distance driven: 2950 miles

3 thoughts on “Once in a Lifetime

 1. Samanlaiset mielenkiinnon kohteet on kyllä. Amerikan kansallispuistot on itselle vielä tosi kaukainen haave tässä vaiheessa. Once in a lifetime-ajatus on mielenkiintoinen, koska en ole oikein mistään ajatellut sillä tavalla. Miksei maailmanympärikin voisi matkustaa useampaa kertaa? Tai käydä Huippuvuorilla tai vaikka jossain etelän meren paratiisissa? Onko joku paikka muka niin erityinen, ettei sinne voisi lähteä monesti? Nimenomaan just ne unelmien kohteet vois olla sellaisia, että sinne eksyis sitten useammankin kerran. Kun joskus pääsen itse Yellowstoneen, voisin varmasti ajatella palaavani 🙂

  Like

  1. En tiedä miks oon joskus ajatellut niin. Ehkä siinäkin on jonkunlainen sukupolviero? Ehkä mulle opetettiin lapsena että piti olla kiitollinen siitä mitä sai, eikä mällätä rahoja menemään samoihin juttuihin vuosi toisensa perään… oikeasti en tiedä.

   Taas oon toteuttamassa "samoja" juttuja tulevana kesänä. Mihin sitä karvoistaan pääsis? 🙂

   Like

 2. Ihan mahtavan näköistä! Meillä kanssa suunnitelmissa nämä kansallispuistot piakkoin, aika monta puistoa jo plakkarissa mutta nämä näkemättä. Kiva lukea!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s