Hiking The Narrows

“When you’re standing in deep water
And you’re bailing yourself out with a straw
And when you’re drowning in deep water
And you wake up making love to a wall
Well it’s these little times that help to remind
It’s nothing without love”

— “Deep Water” by Jewel

Muistan että aloin suunnittelemaan patikkareissuamme Zionin The Narrowsiin jo vuosi sitten. Joenpohjaa pitkin kulkevaa patikkareittiä varten pitää nimittäin varautua oikein varustein ja myös oikealla asenteella. Saavuttuamme aamupäivästa Zionin kansallispuistoon oli tavoitteenamme haikata ensimmäisenä päivänä Narrowsia pitkin aina Orderville Canyonin haaraan asti ja seuraavana päivänä Angels Landingin huipulle. Molemmat patikat jännittivät jonkin verran, mutta olivat kuitenkin matkan must-see juttuja, aivan kuten 30+ kilometrin kajakointi Albertan Maligne Lakellakin. Monet vuokraavat Narrowsia varten tukevat vesikengät ja kävelysauvan, mutta olin saanut Merrelliltä matkaa varten juuri oikeanlaiset vesikengät, jotka pitivät minut pystyssä syvässäkin vedessä ja jotka sopivat monenlaiseen muuhunkin menoon. Hyvällä tasapainolla varustettuna ei sauvaa välttämättä tarvitsekaan.

I remember starting to plan the hike up to Zion’s The Narrows already a year ago. You need to prepare yourself with just the right kind of gear and the right kind of attitude to hike up the bottom of a river. After arriving in Zion National Park sometime before noon, our mission was to hike up the Narrows all the way to Orderville Canyon junction on the first day and then up to the top of Angels Landing on the next. Both hikes made me just a bit nervous, but were definitely some of the must-see things during this trip, just as kayaking for 30+ kilometers on Alberta’s Maligne Lake. Many end up renting water boots and a hiking staff for the Narrows, but I had gotten a pair of water shoes from Merrell for this trip, which kept me upright even in deep water and were handy enough for many other activities as well. And if you’re equipped with fairly good balance, you might not need the staff either.

Zion-65

Matkalle kannattaa varata mukaan riittävästi vettä, vedenkestävät kengät ja sukat, lämmikettä jos tulee kylmä ja jonkin verran eväitä. Puuvilaa kannattaa välttää, sillä se ei märkänä lämmitä. Etukäteen pitää myös tarkistaa flash flood -varoitus. Monet ihmiset ovat menettäneet henkensä kanjoneissa haikkaillessa, lähdettyään varoituksista huolimatta matkaan. Sateen yllättäessä vedenpinta voi nousta hyvin vaaralliseksi hyvin äkkiä. Vain muutama viikko meidän vierailumme jälkeen seitsemän hengen porukka oli kuollut haikattuaan Zionin Keyhole Canyonissa varoituksista huolimatta.

You should prepare for the hike with plenty of water, waterproof shoes and socks, warm layers in case you get cold and some snacks. Avoid wearing cotton, since it doesn’t keep you warm when wet. You also need to check the flash flood warnings before heading out. Many people have lost their lives while hiking in these canyons, after heading out despite being warned. If it happens to rain, the surface of the water can rise quickly to very dangerous levels. Only a few weeks after our visit, a group of seven had died in a flash flood after hiking up Keyhole Canyon of Zion, despite being warned.

Zion-4Zion-6Zion-8Zion-9

Kengät toimivat paremmin kuin hyvin, mutta sääret olivat matkan jälkeen aika ruhjeilla.

My shoes worked exceptionally well, but my legs did take a fair beating.

Zion-19Zion-15Zion-21

Zionissa kannattaa ehdottomasti lähteä tutkimaan puistoa jalan, sillä muuten nämä uskomattomat näkymät saattavat jäädä näkemättä.

In Zion, you should definitely explore your surroundings by foot, otherwise you might miss out on some of these incredible views.

Zion-20Zion-22Zion-25Zion-26Zion-30Zion-34Zion-36Zion-39Zion-40Zion-45

Välillä vedenpinta nousi lähes vyötärölle asti. Jatkuvasti piti olla varuillaan siitä mihin jalkansa asetti. Toisen reitin valitsemalla pysyi kuivempana. Joen pohjasta löytyi jos jonkinlaista kiveä ja oksaa.

At times the water level rose nearly to my waist. You constantly had to be wary of where you placed you feet. By choosing a different route you stayed drier. There was all kinds of rubble in the river.

Zion-46Zion-48

Vihdoin saavuimme Orderville Canyonin haaraan. Lähdimme tutkimaan Ordervillen jyrkempiä seinämiä jonkin matkaa, ennen kuin käännyimme takaisin. Matka lähtöpisteeltä Temple of Sinawavasta Orderville Canyonin suulle on noin 2,5 mailia.

Finally we arrived at Orderville Canyon junction. We set out to explore the steeper walls of Orderville for a bit before turning back. The distance from the starting point at Temple of Sinawava to the junction is about 2.5 miles.

Zion-49Zion-52Zion-55

Täällä pääsimme melkein pulikoimaan veteen, kun vesi yletti lähes vyötärölle.

Here we almost got to even swim, as the water level reached our waists.

Zion-56Zion-59

We did it! Orderville Canyonissa olo oli kuin voittajilla.

We did it! In Orderville Canyon we felt like winners.

Zion-63Zion-64Zion-68Zion-71Zion-77

Useamman tunnin patikan jälkeen tuli paluumatkalla kiire vessaan. Tuntui että lähes juoksin veden läpi viimeiset kilometrit. Tämä oli kuitenkin yksi parhaimmista kokemuksista ikinä. Suosittelen lämpimästi tutustumaan Narrowsiin Zionissa vieraillessa. Se oli kokemus jota en ikinä tule unohtamaan.

Merrellin kengät saatu blogin kautta.

After hiking for several hours, we did have to hurry to use the bathroom on the way back. I feel like I ran back for the past couple of kilometres. This was however one of the best experiences ever. I warmly recommend hiking the Narrows when visiting Zion. It was an experience I will never forget.

I got these Merrell shoes through the blog.

Zion-79

4 thoughts on “Hiking The Narrows

  1. Näistä olen haaveillut ja laittanut ne sinne "pakko nähdä" listalle. Huh mitä maisemia! Voin uskoa, että kun kuvissakin näyttää näin upealta, että fiilis paikan päällä itse pohjalla seistessä on uskomaton.

    Like

  2. Tää näyttää niin hienolta, mutta mua pelottaa jos lähtisin tonne kaatuisin samantien ja molskahtaisin ihan kunnolla veteen ja sit ärsyttäis. 😀 Ja varmaan oisin myös niin urpo että lähtisin jossain ihan peruskengissä matkaan.Jos joskus päädyn tonne menemään niin konsultoin sua etukäteen varusteista…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s