Cape Royal

Olen käynyt Grand Canyonilla nyt kolme kertaa. Ensimmäisen kerran 90-luvulla South Rimillä, toisen kerran kolmisen vuotta sitten jälleen kanjonin eteläpuolella ja viime vuonna North Rimillä. Joku kyselikin minulta edellisen postauksen yhteydessä, voisiko Grand Canyonilla vierailun jättää pelkän North Rimin varaan. Miksei? Varsinkin jos maisemat ovat vehreämmät ja väkimäärän ollessa huomattavasti pienempi tällä puolen. North Rim sijaitsee pohjoisemmassa, mutta myös merkittävästi korkeammalla kuin South Rim, jonka vuoksi täällä voi olla enemmän lunta ja tietkin suljetaan talvella. Minuun tämä hiljaisempi puoli kolahti kuitenkin paljon enemmän kuin turistimassojen valtaama South Rim. Ja ei näissä Cape Royalin maisemissakaan ollut mitään valittamista, vai mitä sanotte?

I have been to the Grand Canyon now three times. The first time on the South Rim in the 90’s, the second time around three years ago also on the south side and now last year on the North Rim. Someone was asking me in the comments of the last post if you could opt to see the Grand Canyon only from the North Rim while in the general area. And why not? Especially if the scenery is much greener and the crowds are pretty much nonexistent on this side. The North Rim is further north, but also at a higher altitude than the South Rim, which is why there can be more snow here and the roads even close during winter. This side however, appeals to me much more than the overly crowded South Rim. And you couldn’t really complain about the views at Cape Royal, or what do you think?

Cape Royal-8Cape Royale-11Cape Royale-6Cape Royale-14Cape Royale-16Cape Royale-17Cape Royale-19Cape Royale-21Cape Royale-22Cape Royale-26Cape Royale-31Cape Royale-29Cape Royale-40Cape Royale-42Cape Royale-43 

11 thoughts on “Cape Royal

  1. hihii! ♥ Sannalle tuossa alla just sanoin, etten tiiä tulisko enää neljättä. onko tää GC nyt jo nähty? mutta Westissä ja Sky Bridgellä en vielä oo käyny. 😮

   Like

 1. Huikealta näyttää tuoltakin suunnalta Grand Canyon! Ja tosiaan kiva kuulla, jos siellä sai olla ihan rauhassakin, toisin kuin tosiaan etelässä. Vilskettä riitti myös westin suunnalla nyt syksyllä, mutta eipä se juuri minua häirinnyt, koska maisemat ❤

  Like

  1. Sanna ♥ On nuo maisemat kyllä niin huikaisevat, ettei sitä tajua ennen kuin seisoo reunalla kuinka iso härveli tuo oikein on! Westissä en muuten olekaan käynyt… saa nähdä tuleeko enää neljättä kertaa. Mutta never say never!

   Like

 2. Nämä kuvat vahvistivat entisestään suunnitelmaa siitä, että suuntaan kesällä North Rimille. Telttapaikka äkkiä varaukseen, jos vielä ehtii. 🙂

  Like

   1. Toivotaan! 🙂 Mietin, josko ajasimme auringonlaskua katsomaan Grand Canyon Lodgelle (jota suosittelit aiemmassa postauksessa) ja yöpyisimme toivottavasti jossain sen lähellä. Kävittekö Bright Angel Pointissa?
    Vielä sellainen kysymys, että nämä Cape Royalin mestat joille kipusitte – vaativatko pidempää patikointia?

    Like

   2. Anteeksi tämä kysymystulva… Vielä yksi! Koska tie Lodgelta Cape Royaliin on nyt suljettu, ei google maps anna oikein apuja etäisyyden hahmottamiseen. Kesällä tie on kuitenkin melko varmasti auki, joten muistatko suunnilleen kuinka pitkä ajomatka Cape Royaliin on tuolta Lodgelta? 🙂 Kiitos tuhannesti!

    Like

   3. Hei unohdin vastata sulle tähän… Cape Royal ei vaadi mitenkään pitkää patikointia. Pienimuotoista kävelyä vain! 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s