Wigwam Motel

Rakastan entisaikojen tunnelmaa. Vanhoissa paikoissa on viehätyksensä juuri siksi, että ne ovat… no vanhoja. Vintage-estetiikka iskee minuun kovaa ja ehdoton suosikkiaikakauteni on jo lapsesta asti ollut 50- ja 60-luvun vaihde. 50-luvun puhtaat linjat ja 60-luvun ihanat pastellivärit ovat voimakkaasti muovanneet kodinsisustustani ihan ensimmäisestä omasta kodistani lähtien. Näiden aikakausien tyyli kulminoituu täällä Arizonan kaukaisessa kolkassa Holbrookissa, jonka läpi ikoninen Route 66 kulkee.

I love the atmosphere of old times. Old places are attractive to me because they are… well old. Vintage styles are a big favorite of mine and my favorite time period has already since childhood been the 50’s and 60’s. The clean lines of the 50’s and all the wonderful pastel colors of the 60’s have strongly shaped my taste in interior design, already since my first own home. The style of this era culminates here in this distant nook of Holbrook, Arizona, through which the iconic Route 66 passes by.

Untitled

Wigwam Villages -motelliketju kehitettiin 30- ja 40-lukujen aikana. Huoneet rakennettiin erillisiksi tipi-teltan näköisiksi betonimöhkäleiksi, joita erheellisesti kutsuttiin wigwameiksi. Selvennyksenä siis, että wigwam on tipiä alkeellisempi pyöreämpi rakennelma, joita aikanaan asuttivat Pohjois-Amerikan metsä-alueiden intiaanit. Wigwam-kyliä oli aikanaan yhteensä seitsemän ja niistä on jäljellä enää kolme. Kaksi niistä sijaitsee legendaarisen Route 66:n varrella, ja toinen niistä on juuri tämä.

The Wigwam Villages motel chain was developed during the 30’s and 40’s. The rooms were built as separate concrete constructions, which looked like tipis, but were erroneously called wigwams. As clarification, a wigwam is a more primitive rounder structure, originally inhabited by the Native Americans from the forested regions. Originally there were seven Wigwam Villages and only three of them remain to this day. Two of them are located along the legendary Route 66 and this is one of them.

UntitledUntitled

Tätä Holbrookin Wigwam Motelia on uusittu ja ylläpidetty suhteellisen hyvin. Perinteitä kunnioittaen se ei tarjoa puhelimia tai nettiyhteyttä. Pihalta löytyy vielä lukuisia jenkkirautoja, jotka ylläpitävät oikean ajan lumoa.

This Wigwam Motel in Holbrook, Arizona has been renovated and kept up fairly well. To honor traditions, the motel does not offer phones or wifi. They still have plenty of old cars in the yard, to keep up appearances of old times.

Untitled

Itsehän emme valitettavasti onnistuneet saamaan täältä huonetta vaikka olin kärppänä varaamassa majoituksia helmikuussa, yöpymisemme ollessa ajankohtainen vasta syyskuun puolella. Kaikki huoneet olivat jo täynnä. Majoituimme siis tyytyväisinä toiseen, lähes puolet halvempaan motelliin. Kävimme kuitenkin Wigwamilla pariinkin otteeseen ja palasimme paikalle juuri auringonlaskun aikaan nähdäksemme koko kuukauden hienoimman auringonlaskun putoavan legendaarisen Route 66:n tien päätyyn.

Unfortunately we weren’t lucky enough to get a room here, even if I was very early in booking our lodging already in February, when our trip wasn’t due until closer to mid-September. All rooms were already fully booked. We just had to content ourselves with another motel, which was nearly half the price of this one. We still payed Wigwam a few visits and were back just in time to see the greatest sunset of our entire month on the road. This amazing sunset was going down in the horizon at the end of the legendary Route 66.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Auringon säteet peilautuivat uskomattoman näköisessa valoshowssa tien toiseen päätyyn. Pimeyden laskeuduttua pulahdimme oman motellimme uima-altaaseen ja haimme läheisestä Pizza Hutista syntisen rasvaista syötävää. Seuraavana päivänä matka jatkuisi kohti Phoenixin polttavan kuumaa suurkaupunkia, tapaamaan koirani Javan pelastaneita tyyppejä.

The rays of sun were mirrored in an incredible light show on the other end of the road. After darkness had sunk in, we took a dip in our own motel’s pool and got some sinfully delicious pizzas at the nearby Pizza Hut. The next day our journey would continue towards the steaming hot big city of Phoenix, to meet up with the wonderful people who rescued my dog Java already years ago.

UntitledUntitled

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s