Two Guns

Hylätyt paikat viehättävät. On mielenkiintoista ajatella kuinka erilaiselta paikat näyttivät kun niissä vielä oli elämää. Rakennukset ja ympäristö ränsistyy äkkiä kun alueella ei säännöllisesti tehdä huolto- ja raivaustöitä. Näin on päässyt myös käymään Route 66:n kupeessa sijainneelle KOA Campground -leirintäalueelle. Moottoritie I-40:n valmistuttua, väki ei enää pysähtynytkään vanhan tien varressa sijaitsevalle leirintäalueella vaan suhasivat nopeasti ohi. Two Gunsissa sijainnut leirintäalue, huoltoasema ja muu oheistoiminta veti väkeä puoleensa 1960-80 -luvuilla, jonka jälkeen paikka on pikku hiljaa päässyt ränsistymään.

Abandoned places are fascinating. It’s interesting to think what places used to look like, when there was still life in them. Buildings and their surroundings quickly fall into decay when they are not maintained and groomed. This has also happened to the KOA Campground, adjacent to the legendary Route 66. After I-40 was finished, people didn’t stop by the campground along the old road anymore, instead they just kept on going. The campground, the gas station and other attractions were up and running between from the 1960’s until the 80’s, after which the place has slowly fallen completely apart.

Two Guns-6Two Guns-1

Canyon Diablossa sijaitsevasta Two Gunsista on vain lyhyt ajo Meteor Craterille, joka on nykyään tietääkseni maailman ainoa yksityisomistuksessa oleva meteorikraateri. Tämä meteoriitti putosi arviolta noin 50 000 vuotta sitten, sen arvellaan olleen noin 45 metriä leveä. Sisäänpääsy huimaa päätä lähes parinkymmenen dollarin hintaan, joten se jäi meiltä tällä kertaa kokematta. Two Gunsin turismia on myös yritetty ylläpitää muun muassa pienellä eläintarhalla, josta löytyi ainakin vuorileijonia. Nykyään nämä eläintarhan jäänteet ovat surkeaa katsottavaa.

It’s only a short drive from Two Guns in Canyon Diablo to Meteor Crater, which is as far as I know the only privately owned meteor crater in the world. This meteorite fell from the sky approximately 50 000 years ago and they estimate it to have been around 150-feet wide. The entrance fee is hair-raising at around twenty dollars, so we skipped it this time around. They have also tried to maintain tourism with a small zoo, which apparently boasted at least mountain lions. Nowadays the remains of this zoo are quite the depressing sight.

Two Guns-4Two Guns-5Two Guns-9Two Guns-7Two Guns-2Two Guns-10Two Guns-11Two Guns-12Two Guns-13

Two Gunsin historia ulottuu tosin vielä 60-lukua paljon pidemmälle. Tänne rakennettiin 1880-luvulla rautatie ja alla näkyvä silta, ja tuolloin paikka vilisi rautatietyöläisiä ja muita ajan henkeen sopivia villin lännen luikkareita. Paikkakunnalle nousi meiningin mukaisesti saluunoita, bordelleja ja peliluolia. Pyssymeininki ei ollut täällä lainkaan tavatonta ja asukkaita löytyi alueelta parhaillaan pari tuhatta. Rautatien valmistuttua paikka tyhjeni yhtä nopeasti kuin se oli syntynytkin. Vuonna 1903 jäljellä oli enää Navajojen kauppapaikka, kunnes Route 66:n kultavuodet ja yksityisautoilu nostivat paikan uuteen kukoistukseen.

The history of Two Guns goes however back much further than the 60’s. In the 1880’s they built a railway and the below bridge here and back then this place was full of railroad workers and other dudes apt for the Wild West era. This location became quickly a hub of saloons, brothels and gambling dens. Occasional shootings were not out of the ordinary and at best there were up to a couple of thousand people living here. After the railroad was completed this place died out as fast as it had been born. In 1903, the only thing that was left of its old glory was a Navajo Trading Post, until the golden era of private vehicles, road trips and Route 66 brought light to this place again.

Two Guns-14Two Guns-16Two Guns-18Two Guns-15Two Guns-17

Jos Two Gunsin historia kiinnostaa enemmän, löytyy täältä seikkaperäisempää tarinointia ja kuvia. Oletko sinä kiinnostunut hylätyistä paikoista?

If your interested in more of Two Guns’ hitory, you will find more detailed information here along with images. Are you into abandoned places?

4 thoughts on “Two Guns

 1. Täältä löytyy hyllättyjen paikkojen metsästäjä!Aikoinaan tuli paljonkin kierreltyä kamera kaulassa vanhoja tehtaita, luhistumaisillaan olevia taloja tai purkuun meneviä kiinteistöjä. Yksi mieleenpainuvimmista retkistä oli Helsingin Hermannissa aikoinaan olleeseen eläinlääketieteellisen. Kiinteistöä oli jo silloin alettu purkamaan, mutta sisuksista löytyi edelleen kalusteet ja mihin lie naftaliiniin säilöttyjä aarteita. Ikävä kyllä juuri tuolla reissulla ei kameraa ollut mukana, eikä silloin vielä puhelimessakaan sellaista ollut 🙂

  Like

  1. En itse ole kovinkaan paljon kiertänyt hylättyjä paikkoja, mutta mulla on eräs ystävä joka on niiden suuri fani. Hänen kauttaan on tullut nähtyä ja käytyä muutamissa. Eläinlääketieteellinen olisikin varmasti ollut makea paikka!

   Like

 2. Tällaiset paikat kiinnostaa aina. Ehkä se on se ihmisen jälki, joka vielä näkyy. Voi kuvitella tarinoita, mitä siellä on tehty, miten eletty. Ikään kuin jähmettynyt paikoilleen. Lopulta kuitenkin luonto ottaa vallan ja jäljet haalistuvat. Kaikki on vain hetkellistä. T: Mietiskelijä Huttunen

  Like

  1. Luonto ottaaa vallan. Kyllä. Surullista, mutta totta ja väistämätöntä. Mietin usein miksi ihmiset hylkäävät niin hienoja paikkoja, tai miksi niitä kauneimpia rakennuksia ei ole korjattu, vaan sen sijaan revitty.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s