Carlsbad Caverns

Matka maan alle tippukiviluolien syövereihin on pitkä. Matkan voi taittaa nopeasti hissillä, tai kaikessa rauhassa polkua pitkin kävellen. Ajanpuutteen vuoksi päädyimme lopulta menemään alas hissillä. Hissilläkin matka alas kesti hetken. Hissillä matkustaessa jää enemmän aikaa ihailla Big Roomia, joka onkin hienoin paikka nähdä luolia. Pelkän Big Roomin kiertämiseen saa helposti kulumaan pari tuntia. Big Room on niinkin iso, että sinne kuulemma mahtuu amerikkalainen jalkapallokenttä kokonaiset kuusi kertaa!

The journey to the underground world of these stalagmite caves is long. You can quickly descend in an elevator, or take your time walking down a path. Due to being pressed for time, we finally decided to take the elevator. Taking the elevator down, leaves more time for admiring Big Room, which is the most popular place to see the caves. You can easily spend up to a couple of hours exploring Big Room. It is in fact so BIG, that you can actually fit up to six football fields within this humongous cave!

Carlsbad Caverns-16

Sen lisäksi että Carlsbad Cavernsin tippukiviluolat ovat osa tätä kansallispuistoa, ovat ne myös yksi Unescon maailmanperintökohde. Tässä omaa kuvasatoa Big Roomin kierrokselta. Itselle näistä maisemista tuli vahvasti mieleen lapsuuden satukirjat ja Labyrintti-elokuva.

The stalagmite caves at Carlsbad Caverns are not just part of a National Park, they are also one of Unesco’s World Heritage Sites. Here are some pictures I took while wandering around Big Room. These views reminded me of the story books from my childhood and the movie Labyrinth.

Carlsbad Caverns-1Carlsbad Caverns-3Carlsbad Caverns-4Carlsbad Caverns-5Carlsbad Caverns-6Carlsbad Caverns-7Carlsbad Caverns-8Carlsbad Caverns-10Carlsbad Caverns-11Carlsbad Caverns-12Carlsbad Caverns-13Carlsbad Caverns-20Carlsbad Caverns-17Carlsbad Caverns-18Carlsbad Caverns-19Carlsbad Caverns-21Carlsbad Caverns-22

Oletteko vierailleet luolassa? Missä?

Have you visited any caves? Where?

 

2 thoughts on “Carlsbad Caverns

 1. Upeita kuvia! Juuri eilen luin ekaa kertaa tästä paikasta kansallispuisto-oppaastani, kun aloin suunnitella tulevaa (todella hyvissä ajoin) kolmen päivän päästä alkavaa roadtripiamme USA:ssa, ja vähän itketti kun tämä luolasto eksyy aika kauas aiotulta reitiltämme… 😦 Ehdottomasti kuitenkin must-see sitten joskus, mutta yhden reissun aikana ehtii vain niin paljon.
  Blogissasi on mielettömiä kuvia ja jututkin mielenkiintoisia, sait minusta uuden lukijan! Nytpä jatkan postauksiesi kahlaamista matkavinkkien toivossa. 🙂

  Like

  1. Puhut niin totta. Yhteen reissuun mahtuu vain niin paljon… kannattaa valita yksi lähtöpiste josta kiertää jokseenkin järkevä lenkki. USA:sta ei nimittäin paikat lopu kesken.
   Ja kiitos Minna kehuista, lämpimästi tervetuloa lukemaan! Juttuja onkin tulossa vielä vaikka millä mitalla suunnitellessani seuraavaa irtiottoani. Viimekin vuoden reissuiltakin on muutamia juttuja jäänyt julkaisematta joihin pitäisi pian tarttua. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s