Bear Hug

Monet unelmoivat lähtevänsä Alaskaan näkemään karhuja. Mutta useimmiten et todellakaan halua nähdä karhua, ainakaan silloin kun olet ulkona patikoimassa tai teltassa leiriytymässä. Leirin puhtaana pitäminen ja ruoan ja kosmetiikan oikeaoppinen säilöminen on tärkeää telttaillessa karhuvaara-alueilla. Patikoidessa on myös tärkeää pitää ääntä, jolloin karhutkin varovat sinua. Olen tottunut näkemään mustakarhuja Kaakkois-Alaskassa puissa ja pihamailla, sekä joissa kalastamassa lohta, mutta en ollut nähnyt oikeaa harmaakarhua vuosiin. Tällä kertaa meillä kävi tuuri ja näimme äitikarhun kahden pennun kanssa melko läheltä, ja kuitenkin oman automme turvasta ajaessamme Tolsonan läpi Glenn Highwaylla.

Many dream of traveling to Alaska to see bears. But lot of the times you really don’t want to see a bear. At least not when you’re out and about hiking along or setting up camp. Keeping a clean campsite and safely storing food and cosmetics is a must when camping in bear country. It’s also important to make sound when hiking, so that the bears can also be wary of you and your presence. I’m used to seeing black bears in trees, yards and fishing in rivers in Southeast Alaska, but I had not seen a real Grizzly Bear up close in quite a few years. We were fortunate enough to catch a pretty close glimpse of a Grizzly sow with her two cubs from the safe confines or our car, while driving through Tolsona along Glenn Highway.

Bear Hug-4Bear Hug-7Bear Hug-2

Matanuska Glacier

Bear Hug-5Bear Hug-8Bear Hug-6Bear Hug-10Bear Hug-11Bear Hug-9

Oletko koskaan nähnyt karhua luonnossa?

Have you ever seen a bear in the wild?

12 thoughts on “Bear Hug

 1. Karhut ja Alaska ❤ Siinä on combo mun mieleen. Ymmärrän kyllä hyvin, ettei vaeltaessa ja telttaillessa näihin halua törmätä, mutta auton suojista niitä on upea nähdä. Ja kyllä, olen nähnyt karhuja luonnossa, Alaskassa, Yellowstonessa, Kaliforniassa ja Kanadassa. Kai meillä on ollut ihan hyvä tuuri. 🙂 Suomalaiset karhut ovat sen sijaan pysytelleet piilossa, joten niitä ei ole tullut vielä bongattua.

  Like

 2. Voi jestas ne on upeita! 🙂 En ole karhua nähnyt, mutta niin kovasti sitä toivoisin, ehkäpä joskus vaikka Alaskassa. 🙂 Alaskan maisemat näyttää niin kotoisilta, Vähän niinkuin Suomessa havumetsää, mutta sitten on nuo vuoret!

  Like

  1. Ehkä joskus Alaskassa! 🙂 Alaskassa on monta puolta, Anchoragen lähistö ja siitä pohjoiseen ajaessa on paikoin hyvinkin Suomen oloista, miinus tietenkin ne vuoret! 🙂

   Like

 3. Wow mitä kuvia! Mä en ole koskaan nähnyt karhua, mutta mun patikoinnit onkin rajoittuneet lähinnä Lappiin, jossa mä olen tosiaan toivonut, etten karhuun törmää.

  Like

 4. Mä olen reissaillut vähän yli kuukauden nyt Pohjois-Amerikassa (lähinnä Kaliforniassa ja Coloradossa) kiertelemässä erinäisiä luonnonpuistoja ja Alaska on alkanut kiinnostaa ihan hirveästi! Tälle reissulle se ei millään mahdu mukaan, mutta ehkä vielä joskus….
  Ja nuo karhut, en ehkä kestä ❤ ❤ ❤

  Like

 5. Ui miten ihania ❤ Voi olla, että itselläni menisi pissat housuun jos tulisi karhu vastaan niin, että ei olisi just vaikka autoa suojana ympärillä… Sama tuli mieleen kuin Maaritilla, että hetkittäin muistuttaa jopa kotimaista maisemaa. Kunnes sitten taas jostain ilmestyy se lumihuippuinen vuori 🙂

  Like

  1. Hihi. Hetkittäin tuntuu kyllä tuolla pohjoisemmassa Alaskassa siltä kuin olisi Suomessa. Etelässä sitten harvemmin… ehkä mä siksi pidänkin siitä enemmän. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s