Oregon Wonders

Viimeisen kuukauden aikana olen tuntenut oloni vapaaksi. Ehkä vapaammaksi ja tyytyväsemmäksi elämäntilanteeseeni kuin koskaan ennen. Elokuun puolivälin jälkeen matkustin Alaskaan, Seattleen ja Oregoniin lähinnä näkemään ystäviäni, mutta myös seikkailemaan siinä ohessa. Viimeisen osan matkaani vietin Oregonissa. Tiedättehän, tuossa toisessa lempiosavaltiossani.

In the last month I’ve felt free. Probably more free and at ease with my life and circumstances than ever before. After mid-August I set out to travel to Alaska, Seattle and Oregon mostly to see my friends and family, but also to do some adventuring on the side. The last part of my trip was spent in Oregon. You know, that other favorite state of mine.

Untitled

Toketee Falls

Matkustin Seattlesta alas Portlandiin muutaman Alaskan ystäväni kanssa katsomaan Wilcon konserttia, jonka jälkeen tapasin erään vanhan ystäväni Kaliforniasta, joka asuu nyt Oregonin keskiosissa. Yhdessä lähdimme tien päälle seikkailemaan, rentoutumaan ja irtaantumaan arjesta. Hänen ollessa töissä, matkustin muutamana päivänä yksin, aika pelottomasti, tukka hulmuten läpi vuorten hänen pickupissaan. Uskaltauduin jääkylmiin vesiin Toketee Fallseissa ja Clear Lakessa ja samoilin poluilla Umpquan ja Willametten kansallismetsissä. Oregon on erittäin monipuolinen matkakohde. Muutaman tunnin ajomatkan päässä toisistaan löytyy tulivuoria, fossiileja, järviä, erämaata, metsiä, vesiputouksia, dyynejä, majakoita ja upean jylhä rannikko.

I traveled down from Seattle to Portland with a few Alaskan friends for a Wilco concert and afterwards I met up with a very old friend from California, who now lives in Central Oregon. Together we set out on the road to explore, relax and take a break from our daily lives. While he had to work for a couple of days, I fearlessly traveled through the mountains by myself in his pickup truck. I braved freezing cold waters in Toketee Falls and Clear Lake and hiked some trails in the Umpqua and Willamette National Forests. Oregon is an amazingly diverse travel destination. Within a couple hour’s drive from one another you can find volcanoes, fossils, lakes, deserts, forests, waterfalls, sand dunes, lighthouses and an incredible rugged coast.

Untitled

Cape Kiwanda

P9054719-3

Night sky at Mount Hood

Untitled

Blue Basin at John Day Fossil Beds

Untitled

Heceta Head Lighthouse

Untitled

Oregon skies

Untitled

Siltcoos Sand Dunes

Untitled

Sunset in Mitchell, OR

Untitled

McKenzie Pass

Untitled

Clarno Unit at John Day Fossil Beds

Untitled

Late summer at Crater Lake

Untitled

Whales!

Untitled

Lone photographer

Untitled

Sisters Wilderness + photo bombing Raven

Untitled

Painted Hills at John Day Fossil Beds

Untitled

Hipsters at Oregon Dunes

P9095436-3

Campsite night skies

Untitled

Koosah Falls

Untitled

Trillium Lake

Untitled

Ecola State Park

Untitled

Elämä ja matkustaminen ovat pitäneet keväästä asti niin kiireisenä, että olen hädin tuskin avannut läppäriäni muutamaan kuukauteen. Nyt yritän kuitenkin ryhdistäytyä ja postata mahdollisimman paljon ennen seuraavaa matkaa. Tiedossa on vielä muutama postaus viime vuoden reissulta läpi Utahin ja Kalliovuorten, jokunen postaus keväiseltä Alaskanmatkalta ja liuta postauksia road tripiltä läpi alkukesäisen Länsirannikon. Puhumattakaan kaikesta mitä tällä viime reissulla näin ja koin. Sydän on niin täynnä, niin täynnä, että pakahdun.

Life and traveling have kept me so busy since last spring, that I’ve barely cracked my laptop open in the past months. Now I’ll try to get my stuff together and post as much as I can before my next travels. There are a few posts left from last year’s trip through Utah and the Rocky Mountains, a couple of posts from our trip to Alaska last spring and a bunch of posts from our early summer road trip through California and the West Coast. Not to mention everything I saw and experienced on this last trip. My heart is so full, so full, that I feel almost like I will burst.

10 thoughts on “Oregon Wonders

 1. Kea, nää sun kuvat kiteyttää Oregonin mahtavuuden ja monipuolisuuden, ihan mahtavia! Night sky at Mt. Hood on uskomattoman kaunis ❤

  Like

  1. Tuolla me maattiin laiturilla viltin alla katsomassa tähtiä ja linnunrataa kunnes pilvet pikku hiljaa peittivät tähtitaivaan. Sen jälkeen hiivittiin telttaan nukkumaan. Aamulla satoi kuin saavista. Oltiin siis onnekkaita että päästiin kuitenkin näkemään tuo upeus… 🙂

   Like

  1. I absolutely love the colors in Oregon. In Alaska it’s sometimes difficult to find warm tones, as so much of the scenery is "cold". Oregon delivers in all respects, there’s a little bit of everything there. Mountains, beaches, desert, hot springs and forests… 🙂

   Like

 2. Voi jestas! Kuulostaa kyllä upealta, aiotko viipyä reissussa kauan seuraavalla visiitilläsi? Oregon näyttää ihanalta, ihan mahdottomasti tahtoisin itsekin sinne joskus. Kiva päästä sun postausten myötä matkalle sinne! 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s