Island in the Sky

Viime aikoina olen puhunut erään ystäväni kanssa syvällisyydestä. Olen vasta aikuisella iällä ymmärtänyt ajattelevani asioita välillä liiankin syvällisesti. Usein puran puhumisen lisäksi ajatuksiani tänne blogiin. Ehkä siitä juontaa juurensa blogin nimikin. Deep on syvää syvällistä, Red punaista palavaa ja Blues sinistä melankolista. Sininen ja punainen ovat lisäksi tuon toisen kotimaani USA:n kansallisvärejä. Joskus tuntuu siltä, että olen ajatuksineni kuin saareke taivaalla. Pilvi joka leijailee hieman erillään muista. Sosiaalinen, mutta silti erakko. Omissa ajatuksissani miettimässä niitä syntyjä syviä.

Lately my friend and I have been talking about being deep or profound. Only as I’ve gotten older, have I understood that I tend to think about things more profoundly. Apart from talking, I often unravel here on the blog. Maybe that’s the reason for the name of it as well. Deep is profound, Red is passionate and Blue is melancholy. Blue and Red also happen to be some of the national colors of my other home country, the US. Sometimes I feel like an island in the sky. A cloud floating off from everybody else. Social, but still a hermit. In my own thoughts, thinking about deeper meanings of life.

Island in the Sky-3

Pyrin tekemään asioita jotka tuntuu oikeilta, välttää asioita jotka tuntuu vääriltä. Luotan vahvasti intuitioon. Intuitioni kertoo minulle myös sen, etten voi ikinä myydä sieluani ja teeskennellä olevani jotain mitä en ole. Vaikka elämä välillä tuntuu menevän menojaan ilman että olen saavuttanut mitään suurta, kuten perhettä, uraa ja maallista mammonaa, en toisaalta tiedä haluaisinko sitä kaikkea kuitenkaan? Lähestyessäni neljääkymmentä ikävuotta haluan elää elämää omalla tavallani. Haluan mennä niin kuin itse lystään, luoda omia aikataulujani, olla vapaa valitsemaan matkoistani, ystävistäni ja harrastuksistani, enkä sitoutua elämään arkea perinteisessä mielessä. Tuntuu että monen ongelma on nykyään hyväksyä se, että elämän epävarmuudesta on tullut uusi normi. Ei tarvitse tehdä kaikkea sitä mitä muutkin, paljon tärkeämpää on tehdä vain sitä mikä tuntuu oikealta omalla kohdalla.

I try to do things that feel right and to avoid the things that feel wrong. I rely heavily on intuition. My intuition also tells me I can never sell my soul and pretend to be something I am not. Sometimes it feels like life is getting away from me, without having accomplished anything grand, such as a family, a career and significant worldly goods, but on the other hand I don’t even know if I’d ever want any of that? As I approach 40 years of age, I still want to live life according to the beat of my own drum. I want to make my own schedules, feel free to decide about my travels, my friends and my activities, and not commit to living life in the traditional sense. It seems like many have issues accepting that the uncertainty of life has nowadays become a new norm. You don’t have to do everything that everyone else is doing, but more importantly you should only do what feels right for you.

Island in the Sky-1

Canyonlandsin kansallispuiston Island in the Sky on puiston ainoa osio, minne pääsee tavallisella autolla. Nimensä veroisesti alue on kuin saareke taivaassa. Alla avautuvat näkymät ovat kanjoneita ja erämaata silmän kantamattomiin. Maa on punaista, kuivaa ja polttavaa. Tämä on se puisto, johon tositarinaan perustuva 127 tuntia -elokuva sijoittuu. Tarinan päähenkilö ei muuten suinkaan ole ainoa, joka on jäänyt jumiin Horseshoe Canyoniin. Tarinan opetus on ehkä se, että kannattaa kertoa ystävilleen mihin on matkalla jos mielii yksin erämaahan seikkailemaan.

Island in the Sky is the only section of Canyonlands National Park, which is easily accessible by car. According to its name, it’s like an island above. The scenery opening up underneath is full of canyons and desert, as far as the eye can see. The earth is red, dry and fiery. This park is actually the one featured in the movie 127 Hours, which is based on a true story. The protagonist of real life fame is not the only person to have gotten stuck in Horseshoe Canyon. The lesson of the story is to never go off into the wilderness by yourself without telling anyone where you’re going.

Island in the Sky-2Island in the Sky-9Island in the Sky-10Island in the Sky-4Island in the Sky-5Island in the Sky-6Island in the Sky-11Island in the Sky-7Island in the Sky-8

4 thoughts on “Island in the Sky

 1. Tää postaus on ehkä ihan täydellinen. Oikeesti. Upeat kuvat, aika vähän tekstiä, joista jokainen sana on merkityksellinen ja pitää sisällään paljon pohtimisen arvoisia asioita. Tää on matkapostaus, josta saa matkavinkkejä, mutta ennen kaikkea blogipostaus, jossa näkyy persoona. Ehkä tää analysointi tulee nyt siitä, kun teen opparia ja tutkin tätä aihetta, mutta joo siis sää niin nailed it! Ja tää: "Deep on syvää syvällistä, Red punaista palavaa ja Blues sinistä melankolista. Sininen ja punainen ovat lisäksi tuon toisen kotimaani USA:n kansallisvärejä." Oon miettinyt sun blogin nimeä joskus. Se on niin kaunis ja mietin, että kukaan muu kuin sää et vois keksiä noin nerokasta nimeä. Etenkin nyt, kun kuuli perustelut.
  Siitä päästäänkin siihen, että tää sun ja Jerryn postaus inspiroi mua uusimmassa postauksessa kans pohtimaan sitä, mitä on saavuttanut. Kirjoitin Jerryllekin, että hitsi kun sitä aina niin helposti itse näkee, että mitä ei ole saavuttanut. Kun taas sen suhteen mitä on saavuttanut, on jotenki paljon sokeampi. Koska se mitä osaa ja mihin on päässyt, tulee yleensä niin hiljalleen. Niin siihen tottuu. Mun silmin sää oot saavuttanut aivan valtavasti! Tää blogi on niin hillitön taidonnäyte, ettei mitään rajaa. Sun kuvat ja tarinnankerronta on aivan omaa luokkaansa. Ja kaikki sun Amerikka-tuntemus, kielien hallitseminen, reissut, jotka olet tehnyt, elämänkokemus. Wau, wau ja wau. Kumpa sitä näkiskin aina toisten silmin ne omat saavutukset, niin saattais yllättyä 🙂
  Aivan liian harvoin tulee kommentoitua. Monesti on kaikkia asioita, jotka pitäis jakaa, mutta sitten ei tuu kommentoitua.
  Ps. Mää haluan niin tonne Utahiin!

  Like

  1. Voi Ulla! Jos tää postaus on sulle täydellinen, niin sun kommentti on mulle täydellinen. Välillä tuntuu siltä että lopetan koko bloggaamisen kun en tykkää niin monesta tähän liittyvästä lieveilmiöstä…. mutta tämänlaisten kommenttien turvin on helppo jatkaa ja löytää uutta inspiraatiota.
   Nimelle on vielä toinenkin perustelu, eli Deep Red Bells on mun lempiartisti Neko Casen biisi, josta olen saanut väännettyä oman version. Se jotenkin vaan kolahti heti. Niinhän sen pitää olla, Deep Red Blues.

   Ja näin se just on, sitä näkee aina vaan sen mitä EI ole saavuttanut. Raja omahyväisyyden ja kiitollisuuden välillä voi joskus olla häilyvä. Sitä haluaa olla kiitollinen siitä kaikesta mitä on saanut, mutta ei kuitenkaan omahyväinen, mikä on nykyään minun mielestä aikamoinen vitsaus. Positiivisuus ja kiitollisuus kunniaan, mutta turhan itsekkyyden ja omahyväisyyden voi mun mielestä jättää ovelle. Toisaalta voitais kaikki oppia toisiltamme jotain, jotta voisimme kehittyä ja kasvaa ihmisinä aina vaan.
   Sun kommentit on Ulla täyttä kultaa. ❤

   Like

 2. Ullan kommentin saattelemana päädyin lukemaan tätä sunki pohdiskelupostausta ja haluan sanoa erään asian. Sussa on niin helvetisti asennetta :)! Sanon tän pelkästään positiivisessa mielessä. Sulla on todella hyvä lähestymistapa elämään, vaikka tiedän senkin, että liian syvällinen pohdiskelu tekee asioista joskus turhan hankalia (ainakin omalla kohdallani). Jatka samaan malliin :)!

  Like

  1. Voi että! Te olette ihania… tuli niin tarpeeseen nämä teidän positiiviset, kannustavat kommentit. Ihan kyynel tulee silmään. Ja mä oon tuosta pohdiskelusta ihan samaa mieltä, liika ajattelu ei koskaan ole hyvästä. Joskus pitää vaan antaa mennä ja luottaa tunteeseen eikä aina siihen järkeen. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s