Washington Wanderings

Seattle ja Washingtonin osavaltio ovat minulle tuttuja jo parinkymmenen vuoden ajalta. Onnekseni kaupungissa asuu nykyäänkin rakkaita joiden luona voi aina poiketa kylään. Näin alkoi matkamme kohti Kaliforniaa Alaskan seikkailujen jälkeen. Otimme aamulla niin sanotusti iisisti. Kävimme parissa kaupassa, söimme aamiaista ja joimme paikalliset ketjukahvit ja tälläsimme Bellevuessa alaskalaisen ystäväni kanssa, joka lähti päiväksi mukaamme Snoqualmien putouksille.

Seattle and Washington State have become familiar to me over the past twenty years. Fortunately I even now have some loved ones in town who always welcome me with open arms. This is how our journey towards California began, after our previous adventures in Alaska. In the morning we took it easy. Stopped by a couple of stores, had breakfast and enjoyed hot drinks from a local coffee giant. Then we met up with my Alaskan friend in Bellevue who joined us for the day at Snoqualmie Falls.

Washington Wandering-1

Snoqualmien putoukset tunnetaan tietenkin kulttisarja Twin Peaksista, joka saakin jatkoa parinkymmenen vuoden jälkeen tänä keväänä. En malta odottaa! Olenkin kirjoitellut rakkaudestani paikkaa ja sarjaa kohtaan usein aiemminkin.

The Snoqualmie Falls are famous of course from the cult show Twin Peaks, which is getting a much awaited reboot this spring. I can hardly wait! I’ve actually written about my love for this place and the series a few times before.

Washington Wandering-2

Viimeiset rutistukset ennen uutta seikkailua.

Last hugs before our new adventures.

Washington Wandering-4

Snoqualmiesta ajoimme Roslyniin, eli Villi Pohjolan kuvauspaikalle. Täällä söimme jäätelöä ja istuskelimme hetken Brickin edessä kylänraitilla.

From Snoqualmie we drove to Roslyn, the filming location for Northern Exposure. Here we had some ice cream and watched the village ways by the Brick.

Washington Wandering-5Washington Wandering-6Washington Wandering-7

Myöhäisen lähdön vuoksi saavuimme määränpäähämme vasta hämärällä. Pystytimme teltan otsalamppujen valossa ja kävimme koisimaan. Aamulla päivä valkeni harmaana. Sadetta oli ilmassa.

Due to our late start, we got to our destination only after dark. We set up camp with the help of our headlamps and went to sleep. In the morning we awoke to grey skies. Rain was in the forecast.

Washington Wandering-10Washington Wandering-9Washington Wandering-12

Ei muuta kuin Trangia kuumaksi ja kahvia napaan. Joululahjaksi saamani Napsack lämmitti aamu-unisena Ohanapecosh-joen rannalla sopivasti. Polerin uudet emalimukit olimme kaikki saaneet lahjaksi reissua varten Siirin poikaystävältä .

We heated up our camp stove and got some much needed coffee. The Napsack I’d gotten for Xmas warmed me up as drank my morning joe by the Ohanapecosh River. We’d all been gifted Poler Camp Mugs for this trip by Siiri’s boyfriend.

Washington Wandering-13Washington Wandering-15

Siiri loikki menemään kahvin kera pitkin joenrantaa.

Siiri was hopping along the river with her coffee.

Washington Wandering-16

Kamat kasaan ja matka jatkui. Heti ajamaan lähdettyämme alkoi satamaan, ja sade jatkuikin siihen saakka kunnes saavuimme Oregonin puolelle, Portlandin liepeille. Muutamat tulivuoret jäivät siis näkemättä, mutta tiedossa oli vielä niin hienoja maisemia, ettemme antaneet sen häiritä reissufiilistä.

We packed up our gear and took off. Just as we got to the bigger road it started raining and the rain kept on getting worse until we crossed over to Oregon near Portland. We missed out on a couple of the volcano views, but we still had so many awesome places to see, that we didn’t let it dampen our mood.

Washington Wandering-18

Day 1:
Seattle-Snoqualmie-Roslyn-Mount Rainier
Miles driven: 217 Hours spent: 5
Camping: $20/night

2 thoughts on “Washington Wanderings

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s