Sierra Sunset

At night I’m driving in your car
Pretending that we’ll leave this town
We’re watching all the street lights fade
And now you’re just a stranger’s dream
I took your picture from the frame
And now you’re nothing like you seem
Your shadow fell like last night’s rain

“Shadow” by Chromatics

Auringonlasku Glacier Pointilla on legendaarinen ja niin hieno, että sieltä kannatti ehdottomasti ajaa pimeässä telttapaikalle, joka kuhisi hämähäkkejä. Olimme kulkeneet pitkän matkan kolmen viikon aikana. Aloitimme reissun Alaskan Anchoragesta, josta olimme pikku hiljaa matkanneet etelään. Yosemite olikin kuukaudenmittaisen matkamme eteläisin kohde.

Sunset at Glacier Point is legendary and so awesome, that afterwards it was definitely worth driving in the dark to our campsite, which was crawling with spiders. We had journeyed far in the past three weeks. We began our trip in Anchorage, Alaska from where we had slowly traveled south. Yosemite was actually the southernmost point of our monthlong trip.

Half Dome-29Half Dome-2Half Dome-5Half Dome-8Half Dome-11

Half Domen kokoa on vaikea käsittää. Ehkä parhaiten sen näkee tässä kuvassa matkalta parkkipaikalta näköalapaikalle.

It is hard to fathom the sheer size of Half Dome. You can probably see it best in this photo taken from the parking lot.

Half Dome-26Half Dome-15Half Dome-20Half Dome-34Half Dome-22

Maisemaa ihailivat meidän lisäksemme pari peuraa ja joukko muita ihmisiä. Herra Park Ranger kertoi tarinoita siitä miten tie Glacier Pointille oli rakennettu, ja minkälainen bisnes Yosemiten laakso oli noin sata vuotta sitten. Minkälaisilla kulkuvälineillä tuolloin kuljettiinkaan…

There were a few deer and a bunch of other people admiring the view as well. Mister Park Ranger was telling us stories about how the road to Glacier Point had been built and what kind of a business Yosemite Valley was 100 years ago and how they got around back then…

Half Dome-36Half Dome-38Half Dome-39Half Dome-41Half Dome-44Half Dome-46Half Dome-53Half Dome-56

Ehkä sitä kutsutaan korkean paikan kammoksi, tai vain maalaisjärjeksi, mutta joskus hirvittää se miten ihmiset toikkaroivat korkeuksissa. Ilta oli täydellisen tyyni ja äkkiä se pimenikin. Oli aika jättää sisämaa taakse ja suunnata seuraavana päivänä kohti rannikkoa. Kiitos Yosemite, kun olit taas kerran niin kaunis.

Maybe they call it vertigo, fear of heights or just common sense, but sometimes I’m appalled by how people act high up. The evening was perfectly calm and quickly it got dark. It was time to head back towards the coast again the next day. Thank you Yosemite, for being once again so beautiful.

Half Dome-59Half Dome-60Half Dome-66Half Dome-67

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s