Florence

Run fast for your mother, run fast for your father
Run for your children, for your sisters and brothers
Leave all your love and your longing behind
You can’t carry it with you if you want to survive

“Dog Days Are Over” by Florence + The Machine

Tänään vietän eräänlaista vuosipäivää. Kymmenen vuotta sitten tänä päivänä tuntui siltä että elämäni alkoi uudestaan. Tähän päivään liittyy muistoja, ihmisiä ja kokemuksia, jotka muistan ja joita juhlin joka vuosi varmasti elämäni loppuun asti. Onnea on päästä juhlimaan tätä kymmenvuotispäivää niiden ystävien kanssa, joita voin tästä päivästä sekä kiittää että onnitella. Alaskan ystävieni suurin onni on nimittäin pieni tytär, joka syntyi monien vaikeuksien jälkeen terveenä, ja joka kantaa nimeä Florence, aivan kuten tämä paikkakin.

Today I celebrate a certain anniversary. Ten years ago on this day it felt like my life began anew. This day combines memories, people and emotional events, which I will remember and celebrate every year, probably until the end of my days. Happiness is getting to spend this 10-year anniversary with the friends who I can both thank and congratulate on this special day. Because my Alaskan friends’ greatest joy is a little daughter, who was born healthy after many difficulties and who bears the same name as this beautiful place, Florence.

Florence-4

Tämä paikka on erityinen. Niin erityinen, että kun pysäytin auton tälle näköalapaikalle ja katsoin majakkaa kaukaisuudessa en voinut muuta kuin tirauttaa pari kyyneltä. Tunne oli niin voimakas. Tien varressa aidalla istui myös sieluneläimeni korppi. Silläkin oli merkitys.

This place is very special. So special, that when I pulled over at this viewpoint and looked over at the lighthouse in the distance, I couldn’t but shed a few of tears. The feeling was so strong. There was a raven sitting on the fence by the road. That had a special meaning as well.

Florence-1Florence-8Florence-10Florence-11

Kiipesimme ylös majakan yläpuolelle katsomaan maisemaa. Meri katosi horisonttiin ja aurinko oli laskemassa.

We climbed up above the lighthouse to see the views. The ocean disappeared into the horizon and the sun was setting.

Florence-12Florence-16Florence-14Florence-17Florence-19Florence-25Florence-21Florence-26Florence-38Florence-44

Jos pitäisi valita Oregonin lukuisista majakoista yksi suosikki, olisi se kyllä tämä. Täällä maisemat, majakka ja meri ovat täydellisessä synkassa.

If I had to pick a favorite out of all the Oregon lighthouses, it would for sure be this one. The views, the lighthouse and the ocean are perfectly in sync.

Florence-40Florence-46Florence-48Florence-49Florence-30

2 thoughts on “Florence

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s