Newport

Palasin muutama päivä sitten kuukauden reissulta Alaskaan, Oregoniin ja Washingtoniin. Tuttuun tapaan ehdin olla kotona likimain vuorokauden verran, ennen kuin sähköpostiini kilahtivat uudet lentoliput. Onnekseni minulla on vielä kolme kokonaista viikkoa kesälomaa jäljellä, ja lomalle suuntaan takaisin kohti näitä tuttuja maisemia. Sydän ja mieli halajavat takaisin, ja mikäs tässä on mennessä kun lomapäiväni ovat näin hyvällä mallilla. Viimeisen vuoden aikana olen posotellut Newportin ohi jopa kolme kertaa, joten tässä hieman maisemia Oregonin rannikolta.

A few days ago I returned from a monthlong trip to Alaska, Oregon and Washington. As per usual I was home for around 24 hours before I already got new flights over. Fortunately I still have three whole weeks of paid leave from work, so I will go back to these familiar views once again. My heart and soul yearn to go back and I’m so incredibly lucky to have so many days of paid leave every year. In this past year I have driven past the city of Newport a total of three times, so here are some glimpses of the stunning views of the Oregon Coast.

Yaquina-13

Vedessä uiskenteli kesäpäivänä hylkeitä. Ihailimme niitä ja vehreitä rantamaisemia.

There was a group of seals swimming close to shore. We admired them and the lush green shores.

Yaquina-11Yaquina-12Yaquina-10

Olen käynyt tällä Yaquina Headin majakalla monen monta kertaa vuosien varrella, mutten taida ikinä kyllästyä näihin näkymiin.

I have visited the Yaquina Head Light several times over the years, but I don’t think I’ll ever get tired of these views.

Yaquina-9Yaquina-7Yaquina-5

Oregonin turkoosit sillat ovat legendaarisen kauniita.

The turquoise bridges of Oregon are legendary in their beauty.

Yaquina-6Yaquina-3Yaquina-1Yaquina-2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s