La Push

When islands want to coast,
Islands want to coast,
They’ll know how,
Yeah, they’ll know how.

— “Islands On The Coast” by Band of Horses

Oregonin rannikon jälkeen vietimme päivän tulikuumassa Portlandissa, jossa lämpötila huiteli vielä myöhään illallakin lähempänä kolmeakymmentä. Kuukauden matkallamme halki Alaskan ja Jenkkien länsirannikon, koimme matkan kuumimman ja kylmimmän yön juurikin Oregonissa. Lämpöaallon jälkeen oli mukava lähteä Astorian siltaa pitkin yli Columbia-joen kohti Washingtonin osavaltiota. Illaksi päädyimme La Pushin rannalle, Quileute-intiaanien reservaattimaille. Teimme rannalle tulen ja nautimme matkan viimeisestä illasta meren äärellä. Seuraavana päivänä jatkoimme autolautalla kohti Anacortesia ja sieltä vähemmän tunnettuun North Cascadesin kansallispuistoon Kanadan rajan liepeille.

After visiting the Oregon Coast, we spent a day in scalding hot Portland, where the temperature was still over eighty, much after dark. During our month-long trip through Alaska and the west coast, we experienced our hottest and coldest nights in Oregon. After the heat wave it was pleasant to head over to Washington State, by crossing the bridge in Astoria, over the Columbia River. That evening we ended up on the beach in La Push, on the Quileute Reservation. We made a fire on the beach and enjoyed our trip’s last evening by the ocean. That next day we caught the ferry toward Anacortes and from there we drove to the lesser known North Cascades National Park, close to the Canadian border.

La Push-4La Push-1La Push-9La Push-3La Push-6La Push-2La Push-15La Push-10La Push-18La Push-19La Push-20La Push-23La Push-24La Push-25La Push-35La Push-28La Push-29La Push-38La Push-39La Push-42La Push-43La Push-45La Push-46

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s