Lake Crescent

Kesän ollessa parhaimmillaan olen kaivannut viileitä järviuinteja. Viime viikonlopun vietimmekin ystävien kanssa erittäin kirkkaan järven äärellä Suomen metsien siimeksessä. Tästä maasta harvoin löytää kirkkaita järviä, mutta Yhdysvaltojen luoteiskulma on niitä täynnä. Yksi suosikeistani on Washingtonin osavaltiossa sijaitseva Lake Crescent. Järvi kuuluu Olympicin kansallispuiston alueeseen ja on suosittu kohde matkailijoille. Viime vuonna meitä lykästi, sillä järven rannalla sijaitsevan metsänvartijan mökin luota bongasimme myös pari pientä bambia. Tällä kertaa keli oli pilvinen ja viileä, joten järviuinnit jäivät toiseen kertaan.

As the summer has truly heated up, I have missed swimming in crystal clear lakes. I spent last weekend with my friends at an extremely clear lake in the Finnish woods. Finland isn’t really known for its clear lakes, but the Northwestern US is full of them. One of my favorites is Lake Crescent in Washington State. This lake is part of the Olympic National Park and is a popular travel destination. Last year we got lucky, since as we stopped by the old ranger station along the shore, we also spotted a couple of bambis by the cabin. This time the weather was overcast and chilly, so we didn’t dare to brave the cold lake waters with a swim.

Lake Crescent-4Lake Crescent-10Lake Crescent-11Lake Crescent-2Lake Crescent-9Lake Crescent-3Lake Crescent-6Lake Crescent-8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s