South by Northwest

Untitled

Onkohan syy syksyn pimenevissä illoissa tai blogin uudessa pohjassa, mutta löysin vihdoin inspiraation raapustaa blogiin. Kesäreissun upeat maisemat, lämpimät kelit ja kirkkaat värit tuntuvat jo niin kaukaisilta, mutta kuvien läpikäyminen palauttaa mieleen reissussa koettuja unohtumattomia hetkiä, niin että voin melkein maistaa nuotion ääressä valmistetut herkulliset ateriat kielelläni.

Maybe it’s these darkening evenings of autumn or the new blog layout, but I finally got inspired to write on the blog again. The breathtaking scenery, the warm temperatures and the bright colors of our trip last summer already feel so distant, but sorting through photos brings back some of the unforgettable moments from our travels, that I can almost taste the delicious meals we prepared by the fire.

Untitled

Matka starttasi Kaliforniasta, jossa tutustuimme Losin suurkaupungin sykkeeseen parin päivän ajan, ennen kuin karistimme kaupungin pölyt renkaistamme, likaistaaksemme vain ne Joshua Treen kansallispuiston karuissa maisemissa. Täältä alkoi telttailumme.

Our trip started off in California, where we got immersed in the big city life of LA for a couple of days, before we escaped the bustling city and its traffic for the rugged views of Joshua Tree National Park. This is where our camping trip really began.

Untitled
Joonas ihailee maisemia. // Joonas taking in the views.

Alkumatkasta ajoimme verkkaisesti Arizonan läpi kohti New Mexicoa, pysähtyen Phoenixissä tapaamassa karvaisia ja vähemmän karvaisia ystäviäni, palataksemme osavaltioon vielä myöhemmin.

At the beginning of our trip we quickly made our way through Arizona to New Mexico, stopping in Phoenix along the way to see my furry and less furry friends, only to return to the state a bit later on.

Untitled
Siiri nauttimassa New Mexicon täysikuusta.// Siiri enjoying full moon in New Mexico.

Untitled

New Mexico yllätti hienoudellaan. Kävimme ensimmäisellä päiväpatikalla ja ihmettelimme erilaisia maisemia.

New Mexico surprised us with its greatness. We went on our first day-hike and were bewildered by varying scenery.

Untitled

Untitled

Untitled

New Mexicosta siirryimme Taosin kautta Coloradon puolelle, jossa taivaalta satoi voimakkaasti rakeita. Suunnitelmamme hiekkalautailusta Great Sand Dunesin kansallispuiston dyyneillä vesittyivät kirjaimellisesti saman tien.

From New Mexico we crossed over to Colorado through Taos, where the skies greeted us with a powerful hailstorm. Our plans of sandboarding on the Great Sand Dunes were literally washed away in an instant.

Untitled

Untitled
Coloradon puolella vierailimme vielä Black Canyon of the Gunnisonissa jossa tuuli meinasi viedä mukanaan. // In Colorado we also visited Black Canyon of the Gunnison, where we almost got swept away by strong winds.

Untitled

Seuraavan viikon ajan ajelimme siksakkia Utahin eteläosissa ja Arizonan pohjoisosissa, ja yritimme pysyä aikavyöhykkeistä perillä, Arizonassa kun ei noudateta kesäaikaa.

For the next week we zig-zagged through Southern Utah and Northern Arizona and tried to keep up with changing timezones, as Arizona doesn’t observe Daylight Savings Time.

Untitled

Untitled
Suosikiksi nousi taas Capitol Reef, jossa saimme nauttia punaisista kivistä liki ylhäisessä yksinäisyydessämme. // My favorite was once again Capitol Reef, where we got to enjoy red rocks nearly all by ourselves.

Untitled

Untitled

Untitled
Zionissa kävimme pohjalla ja huipulla. // In Zion we saw both top and bottom.

Untitled

Salt Lake Cityssä majoituimme Siirin ja Joonaksen tuttujen luona ja pistäydyimme paahtavalla suola-aavikolla, sekä Nevadan puolella, palataksemme sinnekin vielä myöhemmin.

In Salt Lake City we stayed with some friends of Siiri and Joonas and visited the scorching hot Salt Flats and Nevada, only to return there too a bit later on during our trip.

Untitled

Untitled

Ja sitten päästiinkin taas lempimaisemiini. Grand Teton ei koskaan jätä minua kylmäksi. Ei edes talvella.

And then we got to my favorite views. Grand Teton doesn’t ever leave me cold. Not even during winter.

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled
Pistäydyimme tottakai Yellowstonenkin puolella katsomassa kuumia lähteitä ja keltaista kiveä. // Of course we had to stop by Yellowstone to see the hot springs and the yellow stone.

Untitled

Wyomingista ajoimme Montanan kautta Idahoon, joka olikin erittäin mielenkiintoinen kohde vailla väkijoukkoja. Vuoria, kuumia lähteitä, upeita maisemia, käärmeitä ja jotain rodeoonkin liittyvää löytyi tästä perunaosavaltiosta.

From Wyoming we drove to Idaho through Montana, which was a very interesting place with no crowds at all. In this potato-state we found mountains, hot springs, gorgeous scenery, snakes and even something rodeo related.

Untitled

Oregonista löysimme ystäväni Paulin. Telttailimme meren tuntumassa ja järven rannalla. Joimme pienpanimojen oluita, kylvimme kuumissa lähteissä, fiilistelimme auringonlaskuja ja rentoa tunnelmaa. Oregon ei koskaan petä. Bendille pisteet kivoimmasta pikkukaupungista matkan varrella.

In Oregon we found my friend Paul. We camped by the ocean and a lake. We drank craft beers, bathed in some hot springs, enjoyed sunsets and a laid back atmosphere. Oregon never lets me down. Props to Bend for being the nicest little city along the way.

Untitled

Untitled

Untitled

Oregonista palasimme Kaliforniaan, josta olimme liki kuukausi aikasemmin lähteneet matkaan. Mutta matka ei suinkaan päättynyt tähän.

From Oregon we returned to California, from where we’d set out nearly a month before. But our trip wasn’t over quite yet.

Untitled
Pohjois-Kalifornian tulivuoret sykähdyttävät. Tämä on Mt. Shasta.// The volcanoes in NorCal are amazing. This is Mt. Shasta.

Kiersimme jättiläismäisen Tahoe-järven ja pistäydyimme Renossa, Nevadan puolella.

We drove around the gigantic Lake Tahoe and stopped over in Reno, Nevada.

Untitled

Untitled
Nämä valloittavat vintiöt, eli samettinärhet ilahduttivat minua Yosemitessa. // These little rascals, also called Steller’s Jays, made me smile in Yosemite.

Untitled

Yosemiten väkimassat eivät tälläkään kertaa vakuuttaneet. Toisaalta se oli pakostikin matkan varrella Tioga Passin avattua suhteellisen aikaisin ja sen ollessa ainoa järkevä reitti sisämaasta kohti rannikkoa.

We weren’t impressed by the crowds in Yosemite this time either. Though it was a must along the way, as Tioga Pass had opened relatively early, and it’s really the only smart route if you’re heading from inland towards the coast.

Untitled
Pääsimme ihastelemaan Mariposa Grovea avajaispäivänä, sen oltua kunnostettavana jo useamman vuoden ajan. // We got to admire the newly restored Mariposa Grove on opening day after a massive restoration project that had gone on for several years.

Untitled

Untitled

Kings Canyonin ja Sequoian sisarpuistot olivat viimeisinä matkasuunnitelmassamme. Siellä kohtasimme kuitenkin sellaista ihmissaastaa, että ihan hävetti heidän puolestaan. Tajusin että kansallispuistossa vierailevat eivät todellakaan aina ole luonnonystäviä, saatika kunnioita sääntöjä tai muita ihmisiä lainkaan.

The National Parks of Kings Canyon and Sequoia were last on our itinerary. There we ran into some real human filth, that I was utterly embarrassed for them. I realized that the people who visit National Parks aren’t really always nature lovers, and that they don’t give a damn about rules and regulations or even other people.

Untitled
Siiri Moro Rockin huipulla. // Siiri at the top of Moro Rock.

Haluaisitteko lukea lisää matkastamme tämän koosteen lisäksi?

Would you like to read more about our trip apart from this recap?

4 thoughts on “South by Northwest

 1. Ehdottomasti lisää!! 🙂
  Jenkkien roadtripit kiinnostaa aina, kun itellä on “aina” uusia roadtripsuunnitelmia sinne vaikka vanhatkaan ei vielä ois ohi… nytkin kahdet reissut jo varattuna ens vuodelle.
  Tosi mielenkiintoisen oloinen reissu ollut teillä! Kuin pitkään olitte matkalla?

  Like

  1. Jee, kiva kuulla! Ehkä teen siis myös jonkinlaisen faktat tiskiin-postauksen johon listaan kaikki tarkemmat speksit matkasta, kuten keston, kulut, vieraillut paikat jne. ❤

   Like

 2. Ehdottomasti LISÄÄ! Niin paljon kun vaan jaksat kirjoittaa! 😍 Kauhea matkakuume noille suunnille, sun innoittamana suuntasin Olympiciin muutama vuosi sitten ja siitä tuli mun lempipaikka tässä maailmassa ❤️ Muutenkin tullut roadtrippailtua ristiin rastiin Amerikassa, mutta ikinä ei voi olla liikaa matkaideoita ja inspiraatiota sinne!

  Like

  1. Yritän nyt postailla ainakin kerran viikossa, eli kiitos ihana rohkaisusta kirjoittaa lisää. 😊 Olympic on kyllä aivan upea paikka, siellä rannoilla on ehkä ihaninta ikinä telttailla! Sinnekin tulen varmasti vielä palaamaan…

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s