Full Moon at Cochiti Lake

Olin kovasti haaveillut paluusta New Mexicoon, jossa toiveena oli käväistä Kasha-Katuwe Tent Rocksin kansallismonumentilla Albuquerquen pohjoispuolella. Lähdimme matkaan Phoenixistä Arizonan puolelta aamulla ja vietimme valtaosan päivästä tien päällä maisemia ihastellen. Matkan varrella pysähdyimme Petrified Forestin kansallispuistolla, Gallupin lähellä tutustumassa intiaanikoruihin, ja ruokaostoksilla Albuquerquessa, jossa suomalaisuus herätti ihastusta kaupan kassalla ostaessamme Finlandia-merkkistä voita. Saavuimme Cochiti Laken leirintäalueelle auringon laskiessa. Täysikuu valaisi muuten pimeän taivaan ja ruoan jälkeen lekottelimme riippumatossa ruokailukatoksemme luona kunnes nukahdimme kiitollisina telttaan.

REISSUPÄIVÄ 4: Ajoa kertyi tälle päivälle reilusti, n. 470 mailia, ajomatka yhteensä n. 8 tuntia. Olimme varanneet Cochiti Lakelta telttapaikan ennakkoon ja maksaneet siitä alle 10 €.

For a while I had longed to return to New Mexico, where I wanted to visit Kasha-Katuwe Tent Rocks National monument, north of Albuquerque. We set off from Phoenix over in Arizona in the am and spent most of the day on the road marveling at the views. Along the way we stopped at Petrified Forest National park, had a look at some native jewelry close to Gallup and went grocery shopping in Albuquerque, where our Finnish nationality gathered excitement at the Safeway cashier, as we purchased Finlandia-butter. We got to Cochiti Lake campground as the sun was setting. The full moon lit the dark sky and after dinner we hung out in the hammock by our camp shelter, until we gratefully went to sleep in our tent.

TRAVEL DAY 4: We drove a whole lot this day, about 470 miles and altogether close to 8 hours. We had reserved the campsite at Cochiti Lake in advance and paid $10 for it.

3 thoughts on “Full Moon at Cochiti Lake

 1. Tämäpä olikin ihan uusi tuttavuus mulle, ilmeisesti aika pieni paikka?
  Mistä bongasit tälläisen, ja oliko leirintäalue minkä tasoinen, suositteletko?
  Ei olla taidettu itse yöpyä kertaakaan luonnonpuistojen ulkopuolella muilla kuin KOA leikkareilla, jotenkin mut on hyvin peloteltu että ne on ihan kamalia 😀
  Vaikka ei missään nimessä mitään luksusmatkailijoita olla muutenkaan, mutta silti.

  Like

  1. On aika pieni paikka joo! Jossain tuli kuva Kasha-Katuwesta vastaan ja siitä asti halusin matkustaa sinne. Cochiti Lake oli lähin leirintäalue, jonka löysin. Käytän itse aina recreation.gov ja reserveamerica.com -sivuja varauksiin, ja ellei niiltä löydy niin vasta sitten tutkin yksityisiä. Taso ihan ok, ei juuri ketään missään ja kylppäritkin hyvässä kunnossa. Suosittelen jos tuonne suunnalle matkaatte!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s