10 Photos from 2018

Inka haastoi bloggaajia postaamaan kymmenen lempikuvaani viime vuodelta, ja pitkästä aikaa tuntui kivalta lähteä vanhanaikaiseen haasteeseen mukaan. Täältä siis pesee. Vuoden 2018 kymmenen suosikkia.

Inka challenged other bloggers to post ten of our favorite pics from last year and because it’s been so long since I last took part in an old time challenge, it actually felt good again. So here goes. My 10 faves from 2018.

10. Grand Teton National Park

Tetonin kansallispuisto, ilta-aurinko, biisonit ja lumihuiput. Tarviiko sanoa muuta? Kuva on otettu viime vuonna hankkimallani Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 14–150 mm 1:4.0–5.6 II -reissulinssillä. Ihan pätevä peli matkalla mukana, mutta valovoima jättää ainakin hämärässä toivomisen varaa. Kalliimpaan minulla ei kuitenkaan ole ollut rahaa, jos mielin vielä matkustaa kuten olen viime vuosina tehnyt.

The Tetons, the evening sun, bison and snowy peaks. Need I say more? This pic was taken with the Olympus M.ZUIKO DIGITAL ED 14–150 mm 1:4.0–5.6 II travel lens I got last year. It’s a neat lens, but is somewhat lacking in brightness in darker settings. On the other hand, if I intend to keep on traveling as I have, I can’t afford anything more expensive for now.

9. Mt Shasta, California

Klassinen reissukuva tien päältä Kaliforniasta. Tulivuori plussaa.

A classic shot from the road in California. The volcano is a bonus.

8. Sawtooth Mountains, Idaho

Idaho oli ehkä odotetustikin viime kesän reissun yllättäjä. Upeita idyllisiä paikkoja, eikä ketään missään.

Idaho was somewhat even expectedly the surprise of our trip last year. Amazing idyllic places and no other people to be seen.

7. Fruita, Capitol Reef National Park

R-A-K-A-S-T-A-N tätä paikkaa. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä kun näin sen ensimmäistä kertaa nelisen vuotta sitten. Tunnelma, maisemat, kaikki!

L-O-V-E this place. It was love at first sight, when I first laid eyes on it roughly four years ago. The atmosphere, the views, everything.

6. Goldbug Hot Springs, ID

Kaksi mailia patikkaa ylämäkeen ja palkintona tämä. Miksei?

A two mile hike uphill and we were rewarded by this. Why not?

5. Kasha-Katuwe Tent Rocks, NM

Nämä värit, tämä paikka. Kesäreissun ensimmäinen patikkapäivä.

These colors, this place. The first hike of our summer trip.

4. The Quiraing, Isle of Skye

Ja sitten jotain ihan muuta. Marraskuun alussa matkustimme rakkaani kanssa Skotlantiin fiilistelemään syysvärejä ja tunnelmia. Kolmannen päivän haikki Quiraingille oli tunnelmallisen sumuinen ja kostea. Juuri niin kuin pitikin.

And then something completely different. In November we traveled with my love to Scotland to take in fall colors and feels. On our third day we hiked the Quiraing and it was just as foggy and wet as we had hoped.

3. Eilean Donan Castle, Scotland

Edellisellä kerrallani Skotlannissa Eilean Donanin linna jäi näkemättä. Nyt korjattiin sekin vahinko. Tykkään.

On my last trip to Scotland I didn’t get to see Eilean Donan Castle, so this time around I made sure I did. LOVE.

2. String Lake, Wyoming

Kesää parhaimmillaan. Valo, ystäväni mallina, kirkas järvi ja lempparit vuorimaisemat. Tämä oli jo neljäs kertani Grand Tetonin vuorilla. Se mitä kuva ei kerro, on että Siirin mielestä vesi oli jäätävän kylmää ja kesti aikansa että hän uskaltautui kastautua kunnolla veteen.

Summer at its best. The light, my friend modeling, the clear lake and my favorite mountain views. This was already my fourth time at the Tetons. What the picture doesn’t tell, is that Siiri thought the water was freezing cold and she took her sweet time before submerging herself properly.

1. Glen Affric, Scotland

Viime kerralla Skotlannissa vuonna 2015 ostin jostain postikortin, jonka kuvassa näkyi tämä maisema. Päätin tuolloin, että pääsisin jonain päivänä näkemään paikan omin silmin. Vietimme syksyisen raikkaan yön pienellä leirintäalueella Glen Affricin lähellä ja vietimme aamupäivän alueella ihastellen paikkaa ja värejä. Aurinkokin näyttäytyi ja näimme suuren maakotkan. Yksi kauneimmista paikoista ikinä.

Mikä näistä on teidän suosikkinne?

Last time in Scotland in 2015 I got a postcard somewhere with this view. Back then I decided that one day I would get to see this place with my own eyes. We spent the clear autumn night at a campsite close to Glen Affric and wandered around before noon enjoying the colors and this great location. Even the sun came out and we caught a glimpse of a golden eagle. One of the most beautiful places ever.

Which one of these is your favorite?

6 thoughts on “10 Photos from 2018

 1. Jes jes jes jes jes! Mahtavaa että lähdit mukaan tähän haasteeseen ja voi pojat mitä kuvia valkkasit! Nää maisemat saa mut kuolaamaan, ja onneksi edessä on reilun kuukauden päässä jenkkireissu, joten pitää taas poimia ykkösvinkit täältä! ❤

  Liked by 1 person

  1. Mua käy kyllä kateeks sun tuleva Jenkkireissu. Ite oon vielä kahden vaiheilla mitä teen tulevilla lomilla. Ensimmäistä kertaa siirryn maaliskuulle ilman tarkkoja suunnitelmia. Ehkä matkakohde tällä kertaa yllättää, vaikka en varmaan voi olla matkaamatta Jenkkeihin tänäkin vuonna!

   Like

 2. Sun kuvat on kyllä aina niin upeita ja tykkään tosi paljon sun tavasta kirjoittaa!

  Vaikka just palattiin viikko sit edelliseltä reissulta niin nää kuvat saa kyllä huokailemaan taas kaukokaipuuta. Onneks vajaa 4kk ja päästään taas roadtrippaileen, mm. Tetonseille jotka sun ekassa kuvassa komeilee.

  Oon käyny Tetonseilla kolmesti mutta on silti jäänyt aika vähäiselle tutustumiselle, toivon että tulevalla reissulla pääsis vähän enempi näkemään siitäkin.
  Yellowstonessa nyt ainakin tulee vietettyä vähintään viikko, vähempään en suostu! Mutta Tetonsseille sitten oma aikansa, näillä näkymin 2-3 päivää.

  Kyllä se taitaa tuo eka kuva olla mun lemppari, tosin vimppa kuva hyvänä kakkosena!
  Skotlanti houkuttaa vuosi vuodelta enemmän..

  Like

  1. Voi miten ihana kommentti! 🙈 Mulla ei vielä(kään) ole suunnitelmia tulevalle kesälle, mutta innolla odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tetoniin palaan joku päivä taas varmasti, mutta Skotlanti on kyllä lähempää löytyvä ehdoton suosikki sekin. Ihania reissuja teillä tiedossa, täytyykin seurailla teidän tulevia reissupostauksia!

   Like

 3. Aivan mahtavat kuvat! Jokainen nappiotos tunnelmaltaan. 🙂 Ihana kun kirjoittelet taas, onhan tämä oma ikisuosikkini blogeista. Ja arvaapa mitä, tänä vuonna lähdetään vihdoin uudesttaan Jenkkeihin ja mekin päästään näkemään upea Grand Tetons!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s