Yosemite Valley

IMG_8287

Yksi maailman valokuvatuimpia näkymiä on Yosemiten Tunnel View, jonka luontovalokuvaaja Ansel Adams tallensi mustavalkofilmille kohta jo lähemmäs 100 vuotta sitten. Nimi Tunnel View tulee siitä, että tämä näkymä pilkottaa Wawona Tunnelin päässä, joka kaivettiin graniitin läpi vuonna 1933.
One of the most photographed views in the world must be Yosemite’s Tunnel View, captured on film by photographer Ansel Adams soon nearly a century ago. The name Tunnel View is due to the fact that this view appears at the end of the Wawona Tunnel, cut through solid granite in 1933.

IMG_8241 IMG_8260Näissä näkymissä olimme yhtä hymyä!


We were all smiles in these views!

IMG_8245 11148539115_ba32d81091_o IMG_8275

Vasemmalla El Capitan, jota lukuisat vuorikiipeilijät tulevat vuosittain valloittamaan. Oikealla Cathedral Spires -huiput sekä tähän vuodenaikaan jo kuivahtanut Bridalveil Falls -vesiputous. Ja tottakai minä, hämmentyneenä tästä luonnon uskomattoman kauniista luomuksesta.
On the left El Capitan, which countless mountain climbers attempt to conquer every year. On the right the Cathedral Spires and in September the already dried up Bridalveil Falls. And of course me, taken aback by this amazingly beautiful creation of nature.

IMG_8288 IMG_8293Ajomatkalla halki laakson tunsimme olomme niin pieniksi näiden huippujen ja korkeiden puiden alla.


As we drove through the valley we felt so small underneath these peaks and these tall trees.

IMG_8299 IMG_8302

Tässä vaiheessa iltapäivää aurinko alkoi jo laskea, ja kiirehdimme läpi laakson ehtiäksemme vielä räpsimään muutamat kuvat.
At this hour the sun was already setting and we rushed through the valley to be able to get a couple more photos in.

IMG_8316 IMG_8311

Ihmetystä herättivät vuoriseinämän pinnassa näkyvät mustat raidat. Ne, kuten koko laaksokin, ovat osa jäätiköiden muodostamaa maisemaa.
We were bewildered by the black striations on the rock walls. They, as the entire valley, are part of the scenery formed by glaciers.

IMG_8317 IMG_8325

Hämärän jo laskeuduttua pysähdyimme vielä pienessä kyläkaupassa laakson perukoilla, ja teimme muutamia ostoksia muiden telttailevien matkailijoiden kanssa. Sen jälkeen ajomatka jatkui kohti San Franciscon esikapunkialueita, tosin minun piti vielä hypätä hetkeksi ulos autosta ja juosta alas joenvarteen nappaamaan tämä kuva. Silloin viimeistään päätin, että tänne palaan vielä. Niin täydellisen kaunista ja seesteistä.
After nighfall we still stopped at a quaint little village store in the valley and made a few purchases along with the other travelers camping in the area. The trip then continued to the suburbs of San Francisco, though I still had to hop out of the car and run down to the river to snap this picture. There I finally decided that someday I would return here. So perfectly beautiful and serene.

IMG_8337 

13 thoughts on “Yosemite Valley

  1. Mahtavat kuvat ja ihanat värit! Tykkäsin erityisesti tuosta kolmanneksi vikasta kuvasta, siinä on sitä jotain. Ja hullua että vaikka sitä on iteki käyny Yosemitessa, tuntuu että sinne on päästävä uudelleen kun näitä kuvia kattoo! 🙂

    Like

    1. Moi Mia, ihana kuulla että löysit tänne ja tykkäät! Kuvaan nykyään Canonin 7D:llä, mutta kuvasin aiemmin Canon 400D:llä ja Nikonillakin. Luotto-objektiivit tällä hetkellä Tamron 28-75mm 2.8 ja Sigma 50mm 1.4. Laajis on harkinnassa heti kun saan rahat kasaan. 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s