Take Me to the Mountains

IMG_6132

Tähän aikaan viime vuonna matkasuunnitelmat kuulostivat yhtä vuoristoisilta kuin ne kuulostavat nytkin. Ruotsia, Norjaa ja Pohjois-Amerikkaa on tiedossa tälläkin kertaa. Ensimmäinen reissu Riksgränsenille starttaa jo ensi viikolla ja toukokuussa lennämme jälleen pohjoiseen, josta ajelemme Lofooteille matkailuautolla. Kesän lopussa tie vie jälleen kerran Yhdysvaltoihin, mutta myös Kanadan Albertaan, jonne olen halunnut jo useamman vuoden. Seuraava eeppinen road trip on siis jo lähestulkoon valmiiksi taputeltu, ja ensimmäinen matkamiitti meillä onkin tänään. Alla nyt esimakua siitä, mitä alkava matkailuvuosi on tuomassa tullessaan. Amerikan reissusta on tulossa tarkempaa matkasuunnitelmaa vielä myöhemmin. Onko teillä mitään erityisvinkkejä allaoleviin kohteisiin? Oletteko käyneet jossakin niistä?

This time last year my travel plans sounded just as mountainous as they do now. I’m looking at the same old Sweden, Norway and North America all over again. The first trip to Riksgränsen will gear up already next week and in May we will be flying up north North to drive an RV all the way to the end of Lofoten Islands. At the end of the summer I’ll once again be heading to my beloved United States, but also to Alberta in Canada, where I’ve been wanting to travel for several years already. The next epic road trip is pretty much already set and our first official travel meet will be held today. Here are some tidbits into what this travel year will bring. I will be posting more about the details of our North American road trip later on. Do you have any special travel tips for these destinations? Have you been to any of them?


Riksgränsen

 Staffan Widstrand/imagebank.sweden.se
Staffan Widstrand/imagebank.sweden.se
 Henrik Trygg/imagebank.sweden.se
Henrik Trygg/imagebank.sweden.se

Lofoten

 Moskenes by Baard Loeken/nordnorge.com
Moskenes by Baard Loeken/nordnorge.com
 Vaagan by Terje Rakke/nordnorge.com
Vaagan by Terje Rakke/nordnorge.com

Colorado

Rockies
Long Way Home

Wyoming

IMG_6838
DSC_2020
Trading Post

South & North Dakota

DSC_2123-2
DSC_2087-2

Montana

IMG_7056
IMG_4111-2

Alberta

 Steve James/Flickr Creative Commons
Steve James/Flickr Creative Commons
 Zac Ricard/Flickr Creative Commons
Zac Ricard/Flickr Creative Commons

Utah

 Steve Corley/Flickr Creative Commons
Steve Corley/Flickr Creative Commons
 Joe Parks/Flickr Creative Commons
Joe Parks/Flickr Creative Commons
 Diana Robinson/Flickr Creative Commons
Diana Robinson/Flickr Creative Commons

Arizona

 Elvin/Flickr Creative Commons
Elvin/Flickr Creative Commons
 Thomas Hawk/Flickr Creative Commons
Thomas Hawk/Flickr Creative Commons
 Park Ranger/Flickr Creative Commons
Park Ranger/Flickr Creative Commons

New Mexico

 Jöshua Barnett/Flickr Creative Commons
Jöshua Barnett/Flickr Creative Commons
 D.Garding/Flickr Creative Commons
D.Garding/Flickr Creative Commons

Texas

 Ken Lund/Flickr Creative Commons
Ken Lund/Flickr Creative Commons
 Miguel Vieira/Flickr Creative Commons
Miguel Vieira/Flickr Creative Commons

Kaikki kuvat ovat omiani, ellei alla toisin mainita.

All pictures are mine, unless otherwise marked below.

34 thoughts on “Take Me to the Mountains

 1. Kääk, mä olen haaveillut Banffista jo pitkän aikaa, kerännyt Pinterestiin kuvia. En ehkä pysy nahoissani kun sulta alkaa tulla sieltä fotoja… Niitä odotellessa!

  Like

  1. Joo Banff ja Jasper on kyllä ihan must paikkoja. Ja sama täällä Pinterestin suhteen. Kuvia tulee varmasti. Luultavasti vielä aika paljonkin… 😉

   Like

 2. Harvoin sanon näin, mutta nyt on vähän pakko. Taidan olla hiukan kateellinen. 😀 Banff, Moraine ja Louise -järvet on olleet niiin pitkään haavelistalla ettei ole tosikaan. Omalla bucketlistalla olis roadtrip Vancouverista Whistlerin ja Banffin kautta Torontoon, mutta tuo Kalliovuoritrippi kuulostaa vähintäänkin yhtä eeppiseltä!

  Like

  1. Joo Banff, Moraine Lake, Lake Louise, Lake Agnes, Jasper, Maligne Lake, Sunwapta Falls jne. on ollu mun märkiä päiväunia jo tovin. NYT VIHDOIN! Pakko myöntää että muakin kävis kateeks, ellen olis itse nyt menossa.

   Vancouverissa oon käyny muutamaankin otteeseen, ja Whistlerissäkin kerran… mutta tää on kyllä ihan eri levelillä nyt innostuksen suhteen. 😀

   Like

 3. Mä niin odotan lisäjuttuja, varsinkin eeppisesta Amerikka tripistä! (Tai ehkä en, koska jos tulee jotain superia sit niitä on kans pakko lisätä omalle reissulle… :D) Ootko muuten ylittäny rajaa jenkeistä kanadaan/toisinpäin ennen? Lofooteista alkaa täs lähiaikoina tulemaan varmaan niin paljon postauksia, että todennäköisesti sinnekin alkaa tehdä mieli lähteä.

  Like

  1. Oon ylittäny rajaa Washington Statesta Kanadaan tai toisin päin parikin kertaa, kerran matkalla Vancouveriin ja toisella kerralla sitten eri reissulla Whistleristä tullessa päin vastoin. Ei mikään kummempi juttu, kunhan ei ole pitkiä autojonoja… pitää vaan täyttää lomake ja tarkistuttaa passi. Varmaan riippuu paljon päivästä ja ihmismääristä + sesongistakin…

   Like

 4. Uijui, näyttää aika eeppiseltä suunnitelmalta tuo Jenkkien roadtrip! Mulla olisi paljonkin vinkkejä Coloradon huudeille, mutta tuskin mitään uutta sulle, kun olet ollut jo täällä päin. Sen sijaan mä odotan sulta innolla vinkkejä sitten kesän jälkeen näistä kohteista!

  Like

  1. Joo, no onhan mun edellisestä Coloradon visiitistä jo kohta 7 vuotta, mutta kyllä mä pääpiirteittäin tiedän mitä haluun siellä nähdä. Tietty jos sulla on erityisiä vinkkejä Red Mountainin huudeille, Black Canyon of the Gunnisoniin ja Rocky Mountainissa telttailuun niin otetaan toki vastaan… 😉

   Like

   1. Kahdesta ekasta ei ole (vielä) kokemusta, mutta hollilta voin sanoa että Mesa Verdeä ei kannata missään nimessä skipata, todella upea paikka. Rocky Mountainissa telttailusta kirjoitin postauksen ( http://globecalledhome.fi/2014/10/telttailua-amerikan-malliin-yellowstone-kalliovuoret/ ), mutta erityisesti voisin painottaa sitä, että puisto on ihan SUPERTÄYNNÄ jos on kaunis viikonloppu, kun koko Front Range ryntää sinne. Jos siis pystytte, niin käykää arkena (jo ihan liikenneruuhkien takia), ja jos ei pysty, niin kannattaa varata paikka etukäteen tai varautua suuntaamaan backcountryyn (siitä ei kokemusta). First-come-first-serve-paikat oli vielä lokakuussakin ihan pelleilyä, ja paikan sai lähinnä hyvällä tuurilla.

    Ai niin, Black Canyon of the Gunnisonista oli juttu paikallislehdessä: http://www.5280.com/magazine/2013/05/going-deep …ja toi lottery-aikajakso sulkeutuu ihan just, jos haluaa telttailla siellä pohjalla: http://www.nps.gov/blca/planyourvisit/redrockinfo.htm Pitääkin muistaa laittaa oma anomus matkaan viimeistään ensi viikolla.

    Like

   2. Mesa Verdeen ollaan menossa näillä näkymin matkalla New Mexicosta Utahiin… en tiedä maltetaanko olla ihan hirveän kauan kun haluaisin nähdä samana päivänä myös Four Cornerin ja yöpyä Monument Valleyssa tähtien alla. Sopivasti ollaankin Rocky Mountainissa ma-ti, ja ajattelin kyllä varata ennakkoon telttapaikatkin että vältytään ongelmilta. 🙂

    Kiitti vinkeistä, ihan mahtavaa… käyn heti lukemaan!

    Like

  1. No kyllä! Onneks tänä vuonna on sentään mahdollisuus nauttia Suomen kesästäkin, kun se meni viime vuonna rempan yhteydessä aikalailla ohi… innolla odotan myös teidän reissuplänejä. 😉

   Like

 5. Uijui ja syvä huokaus… Miten sitä menikään suostumaan jenkittömään vuoteen. Tahtoo kans taas road tripille! Arizonaa tuli koluttua viime vuonna jokunen maili, kun ajeltiin Vegasista Sedonaan pitkin 66:sta. Grand canyon oli tietty katsastettava samalla matkalla. Sedona ja sen ympäristö oli huikea, samoin Jerome näköaloineen. Eikä varmasti ikinä unohdu ne tikkusuorat aavikkotiet keskellä ei mitään, kohti Joshua Tree:tä huristellessa. En voi olla jo hiukan odottelematta huikeita kuvia teidän reissusta!

  Lofooteille on tarkoitus itsekin karauttaa tänä vuonna, mutta vasta kesä-heinäkuussa. 🙂

  Like

  1. Mä en tiedä onnistuuko multa jenkitön vuos enää ikinä! 😀 Viimeks vuonna 2005…

   Arizonaa odotan innolla, sillä vaikka oon pistäytyny siellä useasti viimeisen 5-6 vuoden aikana en oo noilla reissuilla nähny osavaltiosta muuta kuin vain kapean kaistaleen. Viimeksi ollaan kierretty siellä perheen kanssa enemmän vuonna 1996! Tällä kertaa on kiva mennä näkemään nimenomaan mulle ihan uusiakin Arizonan nähtävyyksiä… Sedonan näin viimeks just 1996, ja odotankin mielenkiinnolla että miltä se nyt kaikkien näiden vuosien jälkeen näyttää.

   Lofooteille sit meiltä vinkit talteen! Sielläkin aivan uskomattomat maisemat odottaa. Paree olla kiitollinen. 🙂

   Like

   1. Vinkkejä odotellessa voin vajota näihin jenkittömän vuoden vieroitusoireisiin, ei enää ikinä tälläsiä päätöksiä! 😉

    Like

 6. No huhhuh! Nyt pitäis keksiä uusi sana eeppiselle… Vähän kade, mutta silti innolla odottelen tarinoita ja kuvia! Itelläkin olis nyt suunnitelmissa kesällä päästä johonkin uuteen paikkaan ehkä vähän vähemmän eeppiselle, mutta kumminki! Täytyy vaan keksiä, että mihin kannattaa heinä/elokuussa suunnata..

  Like

  1. Haha. Sä voit olla sanaseppona ja ehdotella eeppistä potenssiin 2! Mulle kyllä kelpais ne teidän alppimaisematkin… eli vaikka lähtisitkin vaan sinne niin ei sekään huono vaihtoehto olis. 🙂

   Like

 7. Täh, luulin kommentoineeni tähän, mutta jonnekkin on kommentti kadonnut 😮 Noh, jokatapauksessa mahtavia suunnitelmia ja tuo eka kuva on aivan upea!

  Like

  1. Kiitos Inka, kiva päästä takas South Dakotaan… viimeks käyny 2008 ja siitä kyllä jääny kivat vibat. 🙂

   Täytyy taas yrittää näiden eteläistenkin osavaltioiden kanssa, vaikkei se kuumuus yleensä hotsita. Nyt kuitenkin peliliikkeenä suunnataan alaspäin vasta syyskuun puolella!

   Like

 8. Oon käynyt Texasin ja New Mexicon Route 66 reittiä mukaillen sekä Coloradon ja South Dakotan muuten. Tuli myös ajettua parin tunnin ajan Wyomingissa. Ehdottomasti vierailun arvoisia paikkoja. New Mexico kuuluukin mun lemppariosavaltioiden joukkoon. 🙂 Kalliovuoret taas ei jätä kylmäksi ketään. Todella upeita maisemia!

  Like

  1. Joo mäkin oon käyny Coloradossa ja South Dakotassa + Wyomingissa, mutta New Mexico kiinnostelee kovasti kun en oo sinne vielä ennättänyt. Kiitos Kiira kommentista, kyllä tässä on mitä odottaa! 🙂

   Like

 9. That first photo from Riksgränsen is stunning! Thanks so much for including us in your inspiration links – very sweet. Happy Travels! xo

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s