Guiding Lights

Lupasin viime viikolla listata teille suosikkimajakkani kautta aikojen ja postaus olikin minulla luonnoksissa tekeillä jo loppuviikosta. Kesäflunssa kaatoi kuitenkin sängynpohjalle ja vasta nyt pääsin takaisin majakoiden pariin. Tässä siis 10 suosikkimajakkaani. Klikkaamalla otsikkoja pääset lukemaan paikoista lisää.

I promised you guys last week to post about my favorite lighthouses of all time and I had already started working on it. Then I got sick and spent all weekend under the covers with a fever and didn’t get back to my beloved lighthouses until now. So here are my top 10 lighthouses. Click on the titles to read more about these places.

 

Sentinel Island Light, AK

20100708-IMG_4981

Pakkohan oli sisällyttää näihin rakkaisiin majakoihin yksi kotiseudultani Alaskasta. Sentinel Islandin majakka on tyyliltään Art Decoa, uskomattoman kaunis ja aika karu yksinäisyydessään.

I had to include one lighthouse from my home in Alaska with these beloved buildings of mine. The Sentinel Island lighthouse represents Art Deco and is incredibly beautiful and a bit rugged in its loneliness.

 

Yaquina Bay Light, OR

IMG_5124

Hieman aavemainen hylätyn oloinen majakkarakennus jää ehkä hieman läheisten majakoiden varjoon… mutta on silti kaunis ja mielenkiintoinen historiansa vuoksi.

A bit ghastly and abandoned looking, this lighthouse is maybe a bit overshadowed by the other nearby lighthouses… but it’s still beautiful and interesting due to its history

 

Cape Disappointment Light, WA

IMG_4627

Tämäkin majakka on jokseenkin aavemainen. Se löytyy Washingtonin rannikon eteläosasta Ilwacosta.

Even this lighthouse is a bit eerie. It can be found on the southern coast of Washington in Ilwaco.

 

Pigeon Point Lighthouse, CA

IMG_8852-3

Toistaiseksi hienoin näkemäni majakka Kaliforniassa. Se jota olin eniten odottanut jäi valitettavasti näkemättä.

This is the nicest lighthouse I’ve seen in California for now. The one I had most wanted to see unfortunately didn’t happen.

 

Cape Meares Light, OR

IMG_4851

Cape Meares on ensimmäisiä majakoita joihin ihastuin vuosia sitten vieraillessani Oregonissa ensimmäistä kertaa. Niin upeat maisemat!

Cape Meares is one of the first lighthouses I fell in love with years ago when I first visited Oregon. Simply incredible scenery!

 

Portland Head Light, ME

IMG_8517

Maineen olin halunnut jo pitkään. Kolmisen vuotta sitten tästä unelmasta tuli totta kun lähdin äitini kuskiksi Uuteen Englantiin ja Etelävaltioihin muistelomatkalle. Portland oli hieno kaupunki myös Mainessa, vaikka Oregonin Portland on itselle edelleen se ykkönen. Majakka oli kaunis ja tunnelma kuin kirjasta konsanaan.

I had already wanted to visit Maine for a long time. About three years ago this dream came true when I drove my mom around New England and the South of her youth. Portland is a nice city even in Maine, though the Portland in Oregon is still no. 1 for me. The lighthouse was beautiful and it felt almost like being in a book.

 

North Head Light, WA

IMG_4589

Tämä oli viime kesän yllätysrakkaus. En odottanut tältä paljoakaan, mutta punakattoinen majakka todella lunasti paikkansa sydämestäni.

This was a surprise love from last summer. I wasn’t expecting much, but this red roofed beauty simply stole my heart.

 

Heceta Head Light, OR

IMG_5198

Tämä oli jäänyt aiemmilla reissuilla näkemättä sen sijainnin vuoksi. Nyt matkustaessamme Crater Lakelle oli sen mahduttava ohjelmaan. Ystäväni Alaskasta meni myös täällä naimisiin muutama vuosi sitten. Sattumoisin näin myös hänet viime kesänä Seattlessa monen vuoden tauon jälkeen. En voisi kuvitella kauniimpaa hääpaikkaa kuin tämä. Uskomaton paikka, uskomaton majakka.

This lighthouse had previously remained unseen by me due to its location. Now as we traveled to Crater Lake I just had to fit it in. My friend from Alaska actually got married here a few years back. And I incidentally saw her last summer for the first time in many years while in Seattle. I couldn’t imagine a more beautiful location for a wedding than this. An amazing place, an amazing lighthouse.

 

Cape Elizabeth Light, ME

IMG_8534

Tämä blogin alkuperäisessä bannerissakin esiintynyt majakka on rakas monella tapaa. Täällä koettu hetki on mielessäni edelleen unohtumaton. Täydellinen kesäpäivä, kukat, meri ja jonkun idyllinen kesäkoti majakan kupeessa. Harmi vain että joku pohatta on ostanut majakkarakennuksen itselleen, eikä sitä pääse tutkailemaan lähempää. Tässä Mainen majakassa on kuitenkin kaikki elementit kohdallaan ja kuvakin hivelee omaa (joskus kriittistäkin) silmää.

This lighthouse which appeared already in the blog’s original banner is dear to me in many ways. The moment I experienced here remains unforgettable. A perfect summer’s day, the flowers, the ocean and someone’s idyllic summer home beneath the lighthouse. Too bad some rich dude purchased the building and you can’t have a closer look. This Maine lighthouse is however as perfect as can be and even the picture still pleases my (sometimes critical) eye.

 

Yaquina Head Light, OR

IMG_5080

Tästä paikasta olen kirjoittanut jo muutamia kertoja. Tämä on kuitenkin loppupeleissä se ensimmäinen majakka joka vei sydämeni lopullisesti. Varmasti siihen vaikutti senhetkinen elämäni ja silloiset tunnelmani, mutta onhan nämä maisemat eittämättä upeat aina vaan. Oregon tulee aina olemaan yksi suosikkiosavaltioistani. Eikä vähiten sen upeiden rannikoiden ja majakoiden vuoksi. 

I’ve written about this place a few times already. In the end, this is however the first lighthouse that stole my heart utterly and completely. I’m sure my life and my feelings at the time had a lot to do with it, but you can’t deny the unique beauty of this scenery. Oregon will always be one of my favorite states, and not least due to its incredible coastline and its lighthouses.

 

Mikä näistä kymmenestä majakasta on oma suosikkisi?

Which one of these ten lighthouses do you like best?

6 thoughts on “Guiding Lights

 1. Emme ole näitä USAssa kovin laajalti bonganneet, mutta kaikki ne, useammat, majakat, jotka näimme Nantucketilla ja Martha’s Vineyardilla, olivat meistä todella hienoja – kuten saarimaisemat, jossa ne olivat. Blogissa, tietysti, juttua näiltäkin saarilta, jos haluat lukea niistä lisää.

  Like

  1. Olisi kiva joskus päästä takaisin tuonne Cape Codille ja lähisaarille! Meiltä jäi viimeksi kelin vuoksi reissu Nantucketiin ja Martha’s Vineyardille väliin. 🙂

   Like

 2. Vaikka moneen kertaan olen sanonut kuinka pidin vanhasta bannerista ja siinä esiintyvästä majakasta, niin on Yaquina aika vau myös. Tällä kertaa minun suosikkini onkin kuitenkin Piegeon Pointin majakka, sillä sen kohdalla sydän pomppasi pari ylimääräistä kieppiä. Nämä amerikan majakat ovat omalla tavallaan niin suoraan kaikisa romanttisista mielikuvistani. Joku päivä toivottavasti pääsen itsekin näitä enemmän bongailemaan. Kotimaiset tuli tutuksi lapsena purjehtiessa, mutta niitäkin kiertäisin kernaasti uudemmin 🙂

  Like

  1. Yaquina Head on kyllä hieno(in)! Mutta kaikissa on puolensa. Ja kuten Säpällekin kirjoitin niin hauska että Pigeon Point miellyttää teitä molempia… 🙂 Amerikkalaisissa majakoissa on kyllä jotain ihan omaa, kyllä sun on Milla päästävä!

   Like

  1. Hih, hauska että Pigeon Point miellyttää, jostain syystä se ei kuitenkaan ollut mulle niitä kaikkein hienoimpia! Ehkä mun pitää vierailla siellä vielä joskus toiste ja antaa uusi mahdollisuus. Huonossa kunnossa se ainakin oli, toivottavasti ne saisivat kasaan tarpeeksi rahaa kunnostamista varten. 🙂

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s