Lodgepole Gallery & Tipi Village

What is life? It is the flash of a firefly in the night. It is the breath of a buffalo in the wintertime. It is the little shadow that runs across the grass and loses itself in the sunset.

— Issapóómahksika or “Crow-big-foot”, Blackfoot chief and peacemaker

Tuntuu että matkailun saralla puhutaan paljon elämyksellisyydestä, ainutlaatuisuudesta. Mitä erityistä voi tarjota ihmisille jotka matkustavat jatkuvasti, jotka ovat nähneet erikoisia asioita eri puolilla maailmaa ja kokeneet sellaisia ainutlaatuisia hetkiä, joita vain matkailu on voinut heille tarjota. Kuten kirjoitin edellisessä postauksessa, ei matkojen pidä minun mielestäni olla ensisijaisesti pakoa arjesta, vaan kokemuksia ja paikkoja jotka nähtyään ja joista pidettyään voi taas levollisin mielin palata kotiin ja arvostaa sitä tavallistakin elämää arjen keskellä. Rakastan matkustamista, mutta lähtöhetkellä on usein kauhunsekainen tunne siitä että taas sitä mennään. Matkaan päästyäni nautin kuitenkin täysillä ja kotiinpaluu tuntuu enää harvoin vastenmieliseltä. Päinvastoin. Olen päässyt näkemään ja kokemaan erityisiä asioita, joista en voi olla muuta kuin kiitollinen. Kotona voin palata niihin kokemuksiin kuvien ja etenkin tämän blogin kautta. Tässä eräs paikka jota ajatellessani tunnen joka kerta erityistä kiitollisuutta ja joka tarjosi minulle unohtumattoman ainutlaatuisen elämyksen.

It feels like they talk a lot about making lasting memories and having unique experiences in the travel industry. But what can you offer someone who constantly travels, who has seen special things all around the world and have experienced exquisite moments, that only travel has been able to offer. As I wrote in my previous post, I don’t think trips should first and foremost be an escape from reality, but instead experiences and places that make you grateful and put you at ease when you go back home to your daily grind. I love to travel, but every time I’m heading out I always get that anxious feeling about leaving again. Once on the way I always enjoy it fully and rarely feel bad about coming home again. Quite the opposite. I’ve gotten to see and experience special things, which I cannot be anything but grateful for. At home I can always go back to those experiences through pictures and especially through this blog. Here is a place I feel particularly grateful about every time my mind wanders off, it also made for an unforgettable experience unlike any other I’ve ever had.

UntitledUntitled

Matka Pohjois-Dakotasta Montanaan oli pitkä. Kahdeksan tuntia ajoa taittui päivässä kuitenkin suhteellisen kivuttomasti kun jaoimme ajovuorot neljän kesken. Pari tuntia per lurkki. Matkalla pysähtelimme muutaman kerran. Heti aamusta olin luvannut soittaa seuraavan yön majapaikkaamme, eli tähän Lodgepole Gallery & Tipi Villageen ilmoittakseni olisimmeko illalliseen mennessä perillä. Ja olimmehan me. Illallinen oli maittava kotiruoka joka koostui buffalolihapullista, salaatista ja tuoreesta leivästä. Illallisen aikana tarinoimme pohjoiscarolinalaisen pariskunnan kanssa, jotka myös yöpyivät tiipiissä.

The trip from North Dakota to Montana was long. Eight hours of driving wasn’t too bad though, since we split it into shifts between the four of us. So a couple hours each. On the way we stopped a few times. In the morning I had promised to give our next lodging at this Lodgepole Gallery & Tipi Village a call to tell them if we would make it in time for dinner. And indeed we did. Dinner was a tasty home cooked meal consisting of buffalo meatballs, salad and freshly baked bread. During dinner we chatted with a lovely couple from North Carolina, who were also spending the night in one of these ah-mazing teepees.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Tiipii-kylästä saa vuokrattua patjan ja muut yöpymistarvikkeet jos omia ei ole mukana. Meillä oli kuitenkin telttareissulla kaikki omat varusteet ja piti vain varoa, ettei sisällä olleesta nuotiosta lentäisi kipinöitä päällemme. Läheiset metsäpalot varjostivat taivasta koko ajan Montanan länsipuolella, mutta toisaalta samea taivas oli aika sopiva tähän Blackfeet-intiaanien reservaattialueella sijaitsevaan maagiseen maailmaan .

You can also rent a mattress and other essential items if you didn’t bring any with you. We however had a full set up since we were camping and only had to make sure not to catch any sparks from the fire. The nearby forest fires dimmed our skies during our entire time in Western Montana, but on the other hand these smoky skies were quite fitting for this magical world found on the Blackfeet Indian Reservation.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Saimme kunnian yöpyä aamutähtitiipiissä, jonne neljä henkilöä mahtuikin erittäin mukavasti. Mukana meillä oli vaahtokarkkeja, popcornia ja siideriä. Uudet tuttumme illalliselta antoivat meille lisäksi loput s’more-tarvikkeensa.

We had the honor to spend the night in the Morning Star Tipi, which easily fitted four people. We had brought marshmallows, popcorn and hard cider. Our new friends from dinner also gave us their leftover s’more ingredients.

UntitledUntitled

Jos auringonlasku ei illalla ollut savun takia kummoisempi, oli auringonnousu kahta kauniimpi. Uskomaton veriappelsiini-aurinko ilmestyi pilvien lomasta ja tiipii-teltat pääsivät kunnolla oikeuksiinsa.

If the sunset wasn’t that special at night due to all the smoke, the sunrise was spectacular. An incredible blood-orange-like sun appeared from behind the clouds and made the teepees proud.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

ROAD TRIP FAKTOJA

Päivä 3, osa 2

Lodgepole Gallery & Tipi Village, Browning, MT

Ensimmäinen henkilö tiipiissä n.59€, jokainen lisähenkilö n.13,65€ = 59€ + 41€ =100€/4= 25€/henkilö

Medora, ND – Browning, MT

Ajomatka: 538 mailia, 8 tuntia 5 min

Yhteensä ajettu: 1382 mailia

ROAD TRIP FACTS

Day 3, part 2

Lodgepole Gallery & Tipi Village, Browning, MT

First Person in Tipi per night $65, each additional person $15 = $65 + $45 =$110/4= $27.50/person

Medora, ND – Browning, MT

Distance: 538 miles, 8 hours 5 min

Total distance driven: 1382 miles

 

6 thoughts on “Lodgepole Gallery & Tipi Village

 1. Aivan mielettömä paikka, samaan aikaan kaunis ja jotenkin creepy, vaikkei kuitenkaan mitenkään inhottavalla tavalla. Ehkä "mystinen" olisi oikea termi kuvaamaan tuota paikkaa. Varmasti unohtumaton kokemus! Ehkä minäkin vielä joku päivä.. 🙂

  Like

  1. Mystinen on oikea sana! Oli ihan uskomaton paikka. Näitä haluaisin kokea lisää. Itseasiassa koko Montana on niin ihana että voisin joskus viettää siellä pidemmänkin ajan. 🙂

   Like

 2. Ah! Tulee niin onnellinen olo tätä lukiessa. Ihanaa, että matkainspiraatio ei lopu vaikka lukis vaan nameriikka-perheen blogeja! =) Mahtava kokemus takuulla ja miten upeita kuvia!!

  Like

  1. Matkainspiraatio ei varmasti lopu koskaan. Enkä varmaan ikinä kyllästy Jenkeissä matkustamiseen. On se niin hieno ja monipuolinen maa turistille, vaikka politiikasta ja muista tasa-arvoasioista voi olla montaa mieltä. 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s