My Heart’s in the Highlands

“My heart’s in the Highlands, my heart is not here,
My heart’s in the Highlands a-chasing the deer –
A-chasing the wild deer, and following the roe;
My heart’s in the Highlands, wherever I go.”

– by Scottish Poet Robert Burns in 1789

Minulta kysyttiin taannoin minkälaisia tulevaisuuden haaveita minulla on. Totesin, ettei minulla oikeastaan ole haaveita tällä hetkellä. Asiat on hyvin niinkuin ne nyt on. Matkahaaveet on juuri nyt niinkin hyvin hallussa, että haavematkoja on suunniteltu seuraavaksi puoleksi vuodeksi hyvin sopivassa suhteessa. Ensi kuussa suuntaan länsinaapuriin, toukokuussa rakkaaseen Alaskaan ja USA:n länsirannikolle, keskikesän ajattelin viihtyä Suomen metsissä, järvillä ja merellä, mutta elokuulle on suunnitteilla yksi todellinen haave. Eli paluu Skotlantiin. Siitä asti kun joulukuussa kävimme ystäväni kanssa Skotlannissa viikon lomalla, on sydämeni kaivannut takaisin paikkaan jota en muutama vuosi sitten tajunnut olevan olemassakaan. Miten Euroopasta voikaan löytyä niin hienoja maisemia?

Someone asked me recently what kind of future dreams I have. I concluded that I really don’t have any specific dreams right now. Things are as well as they could be. My travel dreams are so well in order right now, that I have just the right kind of trips planned for the next six months. Next month I’m headed to my neighboring country in the west, in May to my dearly beloved Alaska and the Pacific Northwest, I was planning on spending midsummer in Finland’s forests, lakes and sea, but for August I have a real dream come true -trip planned. Returning to Scotland that is. Ever since my friend and I spent a week in Scotland last December, my heart has been yearning to go back to a place I didn’t even realize existed a few years back. How can there be such amazing views in Europe?

Untitled

Elokuussa ajattelimme ottaa kaveriporukan kanssa auton alle ja kruisailla pitkin Skotlannin Ylämaita ja saaria teltan varassa. Yritän nyt kevään mittaan saada julkaistua vielä muutaman postauksen Skotlannin joulukuisilta seikkailuiltamme. Kaikki telttailuvinkit Skotlantiin ovat tervetulleita! Sen verran tiedämmekin jo, että ilmeisesti Skotlannissa pätee sama kuin Suomessa, eli jokamiehen oikeus. Listallamme ovat niin linnat, viskitislaamot, rannat ja ylämaat. En malttaisi odottaa tätäkin ihanaa seikkailua ihanien ystävien kera.

In August my friends and I will be hitting the road and cruise along the Scottish Highlands and Islands with a tent in tow. During this spring I will try to publish a few more posts from our adventures in Scotland last December. All camping tips for Scotland are very welcome! We already know that apparently the same law applies in Scotland as it does in Finland, that you can basically camp anywhere. We plan on visiting castles, whisky distilleries, coasts and highlands. I can’t wait for this amazing adventure with my wonderful friends.

Untitled

Tässä tarjoilenkin teille Ylämaiden parhaimpia näkymiä Glencoesta. Näitä Bidean nam Bianin huippuja kutsutaan kolmeksi siskoksi, englanniksi siis Three Sisters. Tämä onkin yksi Skotlannin kuuluisimpia maisemia, joka on sattumalta myös ensimmäinen otos viime aikoina mainetta niittäneen Outlander-sarjan televisioidun version ekassa jaksossa. Katsokaapa tarkkaan kun kuva lähtee tekstien jälkeen rullaamaan.

Here I will serve you some of the best views of the Highlands from Glencoe. These peaks of Bidean nama Bian are aptly called the Three Sisters. This is probably one of the most recognizable views in Scotland and as it so happens, it is also the first shot in the first episode of the recently famous televised version of the Outlander-series. Have a close look when the first episode starts off after the opening credits end.

UntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitledUntitled

Mitään tarkempia suunnitelmia emme vielä ole sopineet. Kunhan ensin saan pari edellistä reissua käytyä niin sen jälkeen pääsemme suunnittelemaan. Listallamme on ainakin muutamat must-see linnat, Isle of Skye ja paikallisen kulttuurin fiilistely.

We haven’t made any specific plans for our trip yet. First I need to get these two other trips over and done with, and after that we’ll get to plan this one in more detail. On our list are a few must-see castles, Isle of Skye and just admiring the local culture.

UntitledUntitledUntitled

6 thoughts on “My Heart’s in the Highlands

 1. Hei,Blogisi on minulle uusi tuttavuus. Mielenkiintoisia seikkailuja!Koska olet ilmeisesti menossa myös Skyen saarelle suosittelen lämpimästi tutustumista myös nk Small Islandeihin. Na sijaitsevat aivan Skyen lähellä. Saarista olen vieraillut purjeveneellä sekä Cannassa että Rhumissa. Ne sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan. Tutustumisen arvoisia ovat ehdottomasti myös ulko-Hebridit, jotka sijaitsevat Minchin veisalueen läntisellä puolella.Skotlanti hurmaa, tutustui siihen miltä kantilta tahansa. Se on loputon aarreaitta!Ai niin. Skyellä sijaitsee Taliskerin viskitislaamo. Suosittelen!

  Like

  1. Kiva Sara kun kommentoit ja kiitos vinkeistä! 🙂 Ollaan varmasti menossa Skyelle. Täytyy laittaa Small Islandit ja muut korvan taa… Ulko-Hebridit kiinnostelee myös, täytyy katsoa mihin aika riittää! Mun viski-hullu ystävä tulee varmasti haluamaan Taliskerin tislaamoon…

   Like

 2. Can’t wait to hear more about your past and future Scotland adventures! We just booked most of our accommodation (AirBnBs all!) for a couple of weeks in Scotland over September-October!

  Like

  1. I’m so glad you get to go as well! I’ll try to get those Scotland posts done here asap… 🙂
   AirBnB’s sound great! We stayed at a small guesthouse in Edinburgh in December and utterly enjoyed the homely feeling + home cooked breakfast every day. There’s just something about British breakfasts!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s