North of the Sun

Katsoin vihdoin viime viikolla dokkarin North of the Sun. Paikka jossa filmin kaksi surffaria viettivät talven onkin minulle entuudestaan tuttu, sillä vierailimme siellä neljä vuotta sitten toukokuussa ajaessamme matkailuautolla Lapin läpi Lofooteille. Tajusin kuitenkin, etten ikinä käynyt läpi tuon epäonnisen matkan kaikkia kuvia, sillä sen lisäksi että matkassa itsessään oli omat haasteensa, heittäytyivät kamera ja muistikortit myös matkan jälkeen niin hankaliksi, että jouduin lopulta pelastamaan kuvat muistikortilta kuvanpalautusohjelman kautta. Juuri loppumatkasta otetut kuvat olivat jossain määrin vaurioituneita, mutta löytyi sieltä kuitenkin helmiäkin. Pyhitin siis eräänä iltana muutaman tunnin aikaa näiden vanhojen kuvien läpikäymiseen, ja päätimme myös poikaystäväni kanssa viime viikolla, että jättäisimme kauemmas suuntautuvat matkat tältä erää syksymälle ja ajaisimme loppukeväästä Norjaan. Hän ei ihme kyllä olekaan Norjassa ennen käynyt, joten suunnitelmissa on vierailla sekä Lofooteilla, että Senjalla telttailemassa, patikoimassa ja bongailemassa lintuja. Itsehän olen vieraillut Norjassa useastikin, viimeksi viime vuonna Ålesundissa, Atlanterhavsveienillä ja Oslossa ystäväni Lauran kanssa. Mikä muistuttaakin minua siitä, että sieltäkin on kuvia vielä julkaisematta. Noh, onhan tässä kevään mittaan taas aikaa valomääränkin lisääntyessä reilusti päivä päivältä. Stay tuned.

2 thoughts on “North of the Sun

 1. Oih, nää kuvat täytyy olla Ryteniltä!
  Käytiin itekin sielä siskontytön kanssa viime elokuussa, molemmille eka kerta Lofooteilla ja voi hitsi että ihastuttiin, takaisin on päästävä!
  Etenkin toi Ryten oli aivan huikea paikka ja mahtava haikki!
  Silloin elokuussa vaan siellä oli aika hurrrrjan paljon enemmän ihmisiä, ja ranta täynnään telttoja.
  Ois kyllä ihana paikka telttailla!

  Meillä onkin 2020 kesälle suunnitteilla uusi reissu tuonne, kun saadaan jenkkiystävä kylään ja hän ihastui noihin meidän edellisen reissun kuviin niin että halusi ehdottomasti päästä Lofooteille myös.

  Like

  1. Joo on Ryteniltä! Tykkäsin kyllä kovin, ja kevät on musta hyvää aikaa mennä ennen kuin kaikki muut ehtii paikalle telttoineen. Me nähtiin ehkä pari muuta ihmistä tuolla parin päivän aikana. Toisaalta luulen myös että Lofoottien suosio matkakohteena on tosiaan aika lailla räjähtäny viime vuosina ja tämä oli tosiaan jo vuonna 2015!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s